Kantaako Hokin huippuvire etelään saakka?

MESTIS / Ennakko
Ahmojen kotiputken avauksessa kohtaa kaksi viime päivinä eri suuntiin matkalla ollutta joukkuetta. Kajaanin Hokki on iskenyt kotonaan huimia maalilukemia, mutta vieraissa kainuulaiset eivät ole yltäneet aivan samaan. Neljä ottelua voitoitta taivaltanut ja maalinteon kanssa tuskaillut Ahmat saa Miikka Jäsken ja maalivahti Sami Kitinpramin takaisin kokoonpanoonsa.

Kauden yllätysjoukkue Ahmoille helmikuu on ollut vaisua aikaa. Neljästä ottelusta on ollut tuloksena ainoastaan yksi sarjapiste. Sarjassa neljänneksi eniten maaliverkkoja heilutelleet hyvinkääläiset ovat onnistuneet maalinteossa kyseisissä ottelussa vain kerran per ottelu, ja ainoa erikoistilannemaali on syntynyt alivoimalla. Pudotuspelien kotietu on enää kaukainen haave, ja kotiotteluiden putken tavoitteena on pysyä jo läheltä niskaan hengittävien Vaasan Sportin ja lauantaisen vastuksen Hokin edellä.

Ahmojen epäonninen maalivahtitilanne on parantumassa, sillä viikon verran kuumeillut maalivahti Sami Kitinprami osallistui perjantaina jo harjoituksiin ja palaa lauantaina tositoimiin. Raahen mies Kitinprami uhkunee näyttöhaluja aloitettuaan kautensa vastaan asettuvan Hokin paidassa.

Hukatun maalijyvän metsästyksessä Ahmoja auttaa pistepörssiä johtavan Miikka Jäsken ja niinikään erinomaista kautta pelaavan laitahyökkääjä Raine Pulkkisen vapautuminen yhden ottelun pelikielloista. Pelkästään hyviä ahmauutiset eivät kuitenkaan ole, sillä puolustuksessa on miesvajausta. Marko From on ollut jo pidempään sivussa, ja tuoreempi jobinposti on viime aikoina hyvin pelanneen Kim Sjöblomin nivusvamma. Sjöblom pystyy kuitenkin pelaamaan.

Tehohyökkääjät samaan kaukaloon

Kajaanin Hokille helmikuu on ollut huomattavasti isäntäjoukkuetta iloisempi, ja oikeastaan duurivoittoista menoa on jatkunut jo kolme kuukautta. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen Kainuun miehet ovat voittaneet 16 ottelua, pelanneet kahdesti tasan ja hävinneet vain viisi kertaa. Sijoitus on noussut karsintaviivan tuntumasta jo tukevasti pudotuspelirajan yläpuolelle. Jos Hokki voittaa lauantaina vähintään kahdella maalilla, nousee se jo Ahmojen ohi, joten kyseessä on ns. neljän pisteen ottelu.

Tuoreimmat näytöt hokkilaisten huippuvireestä ovat kotivoitot TuTosta ja Kiekko-Vantaasta peräti maalein 11-3 ja 8-0. Kärkkäimpiä pistehaita ovat olleet kahdella maalilla Ahmojen Juha-Pekka Loikasta (23 osumaa) maalintekijätilastossa johtava Sami Kaartinen (25 osumaa) sekä Kärppien kasvattama laitahyökkääjä Janne Pesonen. Kaartinen on Ahmojen ykkösketjun hallitseman Mestiksen pistepörssin paras ei-ahmalainen, joten pörssin neljä kärkimiestä luistelevat kaikki kaukaloon lauantaina Hyvinkäällä.

Ahmat on kotietunsa turvin ottelussa suosikki, mutta varsin niukka sellainen, joten sarjapisteistä on luvassa jännittävä taisto. Hokki nauttii kenties sarjan suurimmasta kotiedusta, mutta matkoillaan se ei ole aivan yhtä koviin urotekoihin yltänyt. Kajaanilaisilla on enää yksi kotiottelu jäljellä, joten sikäli etu on sarjasijoituksista taisteltaessa runkosarjan lopun pelkästään kotihallissaan pelaavalla Ahmoilla.

Muokattu 22.2.2003 klo 12.35

» Lähetä palautetta toimitukselle