Jukurit hiljensi Kupittaan

MESTIS / Kuvakooste
Jukurit voitti TUTOn Mestiksen pudotuspelien ratkaisevassa seitsemännessä välierässä maalein 2-3. Kotijoukkue TUTO pääsi ratkaisevan oloisesti johtoon kolmannen erän puolivälissä Jukurien Jani Savolaisen istuessa jäähyllä. Sarvipäät eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan puskivat kohti TUTOn maalia kotijoukkueen yrittäessä puolustaa johtoaan. Lopulta asetelma kääntyi, kun ensin Savolainen tasoitti pelin ja Oula Palve laukoi Jukurit johtoon.
Vieraspääty oli koristeltu lomatoivotuksilla.
Ensimmäisenä verkkoihin ui sarvipää.
Marco Tuokko rymisteli tyylilleen uskollisena.
Irtokiekoista taisteltiin lennokkaasti.
Jukurien puolustus oli paikoin hukassa tilanteissa.
Oskari Setänen oli kuitenkin varsin luja lukko Jukurien maalilla.
Ville-Vesa Vainiola heitti rystyltä kiekon kohti maalia, mutta Setänen torjui tämän yrityksen.
TUTOn ote herpaantui vierasjoukkueen kohdellessa kaltoin turkulaisia.
Herpaantuminen johti lopulta kotijoukkueen jäähysumaan.
Kimmo Meriläinen ei ehtinyt torjunta-asentoon Jukurien pelatessa kahden miehen ylivoimalla.
Juuso Akkanen hiljensi yleisön ottelun avausmaalilla.
Anton Kokkonen oli lähellä tasoittaa ottelun, mutta kiekko jäi pyörimään maalille. Juuso Honka ei ehtinyt irtokiekkoon.
Nestori Lähde kuumensi kotijoukkueen tunteita.
Omiaan puolustanut Marco Tuokko suivaantui tuomareille ja puhui itselleen lopulta pelirangaistuksen.
Toisessa erässä Antti Virtanen pääsi läpiajoon, mutta kiekko päätyi Setäsen syliin.
Jukurien Jani Forsström tarjosi kotijoukkueelle neljän minuutin verran ylivoimaa. Ville-Vesa Vainiola tasoitti pelin.
Sarvipäät eivät päässeet monesti maalintekotilanteisiin.
Jukurien maalilla tilaa oli puolestaan runsaasti, mutta isäntien laukauksissa oli parantamisen varaa.
Tilaa oli paikoin niin paljon, että maalit voitiin estää ainoastaan rikkomalla.
Kiekko poltti Setäsen hanskassa.
Olli-Pekka Heinimäki laukoi isännät johtoon ylivoimalla.
Tuuletuksista päätellen ilmassa oli voiton tuntua.
Mikkeliläiset eivät kuitenkaan lannistuneet. Heinimäen maalin aikana jäähyllä istunut Jani Savolainen laukoi pelin tasoihin.
Vaikutti siltä, että ottelu ratkeaisi vasta lisäajalla, mutta Oula Palve yllätti Kimmo Meriläisen aivan viime minuuteilla.
Sarvipäät tuulettivat maalia hurmoksessa.
Hurmos jatkui, kun viimeisetkin sekunnit oli pelattu.
Osa turkulaisyleisöstä ei arvostanut Jukurien juhlaa. Nesteet lensivät kaaressa ja takapuoli koristi pleksiä.