LeKi painoi Peliitat entistä ahtaammalle

MESTIS / Kuvakooste
Sarjakutonen Lempäälän Kisa oli tyly isäntä pudotuspelipaikasta taistelevalle Heinolan Peliitoille. Peli oli rikkonaista ja silmäänpistävintä ottelussa oli jäähyjen määrä. Voittomahdollisuus luisui Peliitoilta kolmannen erän jäähyjen myötä, joten tie pudotuspeleihin muuttui entistä tuskaisemmaksi.
Peliitat oli lähellä avata maalitilinsä jo tässä tilanteessa, jossa Tuukka Rajamäki oli siirtämässä kiekkoa sisään.
Videotarkastuksen perusteella kiekko ei kuitenkaan käynyt maaliviivan toisella puolella.
Peliittojen peli pysyi raiteillaan vielä ensimmäisessä erässä. Ville-Veikko Eerola näytti tietä.
Aleksi Luhtalampi painoi aggressiivisesti vierailijoiden maalille.
Avausmaalista vastasi Peliittojen Christian Silfver, joka tuuletti osumaa tunteella.
LeKin maalia vartioinut Mika Noronen joutui joka erässä kollegaansa enemmän töihin.
Peliittojen vaihtoaitiosta kuulunut huutelu vaiennettiin muutamalla tiukalla sanalla.
Sanailu jatkui kuitenkin aition takana, kun vierasjoukkueen edustajalla oli asiaa LeKin vaihtoaitioon. Järjestyksenvalvojakin tuli paikalle.
Eerola sai toisessa erässä mailasta osuman kasvoihinsa, ja paikalle tarvittiin lääkäriä. Lääkärin viivästyminen oli heinolalaisten hermojen kiristymisen syynä.
Tomi Iso-Mustajärven kampitus oli luokkaa selkeä.
Jonatan Tanus taas selvisi ilman rangaistusta.
Peliitat nousi kolmannessa erässä vielä tasoihin Anton Ollikaisen osumalla.
Peli alkoi ratketa kuitenkin pian. Jaakko Lehtosen luistimesta irtosi terä ja miehen nilkuttaessa keskialueella LeKi iski lukemat 4-3 taululle.
Roope Elimäki laukoi ottelussa kymmenen kertaa ja oli tässä tilanteessa lähellä tuoda joukkueensa tasoihin.
Aatu Viljanen taipui Valtteri Järviluoman otteessa.
Silfver taklattiin laitaan kolmannessa erässä, ja Peliitat sai vielä mahdollisuuden pelin tasoittamiseen.
Ottelun yleiskuva oli tämä. Jäähyä jäähyn perään. Kaksiminuuttisia vihellettiin yhteensä 14 kappaletta.
LeKi romutti kuitenkin pian Peliittojen tasoitushaaveet ja iski ottelun voittolukemiksi 5-3.
Silfver oli monessa tilanteessa LeKille vaikea pideltävä.
Aikalisästä ei ollut Peliitoille apua.
Viimeiset hetket peli ajautui kulmiin, joista otteluita ei perinteisesti ole ratkaistu.