Sarjakärki saa vastaansa kuuman Espoo Unitedin - Keskikastissa vastakkain LeKi ja Ketterä

MESTIS / Kierrosennakko /
Lauantai-illan Mestis-kattaus tarjoaa kiinnostavia taisteluita tärkeistä sarjapisteistä. Kenties kiinnostavin mittelö käydään Lempäälässä, kun LeKI kohtaa Imatran Ketterän. Espoo United puolestaan on Mestiksen tämän hetken kuumin joukkue, kun se voitti viidennen kerran peräjälkeen vantaalaiset selvin lukemin 5-1.
IPK
1 - 7

Keskikastin IPK saa vastaansa viidentenä olevan RoKin

Iisalmen Peli-Karhut saa lauantaina vastaansa runkosarjassa viidentenä olevan RoKin.

IPK pelasi keskiviikkona KeuPaa vastaan mainion ottelun. Iisalmelaiset veivät ja keuruulaiset vikisivät. Ottelu päättyi lopulta Aleksi Aution nollapeliin lukemin 3-0.

Viisi viimeistä ottelua IPK on pelannut siten, että se on voittanut vain yhden ja kärsinyt tappion neljästi. Joukkueet ovat pelanneet vastakkain kaksi kertaa, ja aina RoKi on ollut parempi. Ottelut ovat päättyneet 3-6 ja 3-4.

IPK sai perjantaina jobin postia, kun Niko Putkonen sai keskiviikon päähän kohdistuneesta taklauksesta viiden ottelun pelikiellon. Mies on poissa kaukalosta aina joulutaukoon saakka.

Tilastot

Edelliset ottelut

IPK

RoKi

23.02
KeuPa HT - RoKi
7 - 0
17.02
RoKi - LeKi
2 - 3

Tällä kaudella

runkosarja

6 - 5

Ketterällä alla kova voitto TUTOsta, nouseeko LeKi toiseksi

Imatran Ketterä voitti perjantaina TUTOn, ja on noussut runkosarjassa jo sijalle seitsemän, pisteitä sillä 28. LeKillä puolestaan on mahdollisuus nousta Kiekko-Vantaan ohi toiseksi, jos se onnistuu voittamaan Ketterän.

Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjassa kahdesti, ja kummallakin on voitot. Ottelut ovat päättyneet lukemiin 5-4 ja 5-6. LeKin viiden viime ottelun saldona on kolme voittoa ja kaksi tappiota. Tappiot ovat tulleet Jokipoikia vastaan 0-3 ja Kiekko-Vantaalle 2-3.

Keskiviikon ottelussa Kiekko-Vantaata vastaan LeKi meni helposti johtoon, mutta kaksi osumaa iskenyt lohipaitojen Joonas Hyttinen upotti lopulta lempääläläiset. 

Ketterä puolestaan voitti perjantaina Turussa TUTOn. Pieni yllätystulos oli valmis, kun Ketterä kukisti turkulaiset lukemin 5-3. Ottelussa nähtiin kaksi ulosajoa ja 72 minuuttia jäähyjä. Ketterän kulmakiviin ottelussa kuului se, että se viimeisteli paremmin ylivoimapelissä.  

Tilastot

Edelliset ottelut

LeKi

17.02
RoKi - LeKi
2 - 3
16.02
Hermes - LeKi
2 - 3

Ketterä

16.02
KeuPa HT - Ketterä
3 - 7
14.02
Ketterä - Jokipojat
4 - 3 VL

Tällä kaudella

runkosarja

Häntäpään taistelussa kohtaavat Peliitat ja Jokipojat

Jokipojat on pudotuspeliviivan päällä pitämässä kahdeksatta sijaa. Peliitat sen sijaan pitää jumbosijaa hallussaan. Kuitenkin Jokipoikien viimeisin kotivoitto Hermeksestä on vuodelta 2006.

Peliitat ja Jokipojat ovat kohdanneet runkosarjassa kahdesti. Voitot ovat tasan, kun joukkueet mittelivät ottelut lukemiin 3-5 ja 2-1. Perjantaina KeuPaa vastaan Peliitat puolustivat hyvin tiiviisti ja tehtaili tarvittavat maalit. 

Jokipoikien kannalta ottelu Hermestä vastaan oli murheellinen. Loppulukemat sarjajumbolle kotikaukalossa 4-6. Viimeistään toisen erän aikana pelin henki oli varsin selvä: Hermes osui joka paikasta, kun Jokipojat eivät yhdestäkään. Joensuulaiset mokasivat lähes idioottivarmoista paikoista.

Jokipoikien viimeisin kotivoitto Hermeksestä on vuodelta 2006, joten joensuulaisten kotiottelupeikko Hermestä vastaan on vertaansa vailla. 

Tilastot

Edelliset ottelut

Peliitat

23.02
Peliitat - Hermes
2 - 3 VL
14.02
Peliitat - KeuPa HT
4 - 5

Jokipojat

23.02
TUTO - Jokipojat
1 - 6
14.02
Ketterä - Jokipojat
4 - 3 VL

Jatkuuko Espoo Unitedin voittoputki, KeuPa noussut uudelleen sarjakärkeen

Espoo United porhaltaa huimassa viiden ottelun voittoputkessa, ja on Mestiksen kuumin joukkue. Perjantaina sen jyrän alle jäi Kiekko-Vantaa Tikkurilassa lukemin 5-1. KeuPa puolestaan on tahkonnut viidestä viime ottelusta vain kaksi voittoa. Tappiot tulivat Peliitoille, IPK:lle ja RoKille.

Espoo Unitedin ja KeuPan ottelu on runkosarjan ensimmäinen kohtaaminen. Espoolaiset kukistivat helposti Kiekko-Vantaan perjantaina lukemin 5-1 Tikkurilassa. Näin ollen United on viiden ottelun voittoputkessa. Unitedin Aleksi Järvinen iski kaksi maalia ja syötti yhden. Pari kautta Vantaalla aiemmin pelannut Järvinen oli lohipaidoille liian liukas pideltäväksi.

Ottelu meni osittain vantaalaiskomennossa, mutta Unitedin puolustus pelasi väkevästi, eikä se päästänyt vantaalaisia hyviin maalintekopaikkoihin.

KeuPa puolestaan kärsi tappion Peliitoille 3-2. Viisi viimeistä ottelua KeuPa on pelannut puolivaloilla, kun saldona on kaksi voittoa ja kolme tappiota. Tappiot ovat tulleet Peliitoille, IPK:lle ja RoKille. Sarjajohtajan loppukiri ei riittänyt sarjapisteisiin.

4 - 1

SaPKo hakee toista voittoa Hermeksestä

SaPKo voitti keskiviikkona RoKin ja ilmoittautui mukaan runkosarjan kärkikahinoihin. SaPKo ja Hermes ovat kohdanneet nyt yhden kerran.

SaPKo ja Hermes ovat kohdanneet runkosarjassa kerran. Tuon ottelun SaPKo voitti 2-1. SaPKon viime ottelussa keskiviikkona päättyi savonlinnalaisjuhliin, kun RoKi kaatui jatkoerässä 2-1. RoKi taisteli, tuli tasoihin, mutta savonlinnalaiset olivat parempia.

Hermeksen viime otteluiden saldo on arvosanaltaan hyvä. Viidestä viime ottelusta on tullut kolme voittoa ja kaksi tappiota. Viimeisimmässä ottelussa Jokipoikia vastaan Hermes voitti 6-4.

Tilastot

Edelliset ottelut

SaPKo

14.02
Hermes - SaPKo
0 - 1 JA

Hermes

23.02
Peliitat - Hermes
2 - 3 VL
21.02
Hermes - TUTO
1 - 4
17.02
IPK - Hermes
1 - 0
16.02
Hermes - LeKi
2 - 3

Lue myös

Mestiksen huipennus analyysissä: viivoilla täyttä hitchcockia

MESTIS | 1.3.2017 11:00
SaPKo voittaa runkosarjan, mutta alemman puoliskon viivoilla on Mestiksessä enemmän draamaa ja rytinää kuin Liigassa. Viisi joukkuetta voi yhä realistisesti sekä päästä pudotuspeleihin että joutua karsintoihin, joissa yksi joukkue putoaa varmuudella. lue lisää

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa - Tanuksen tykkikausi keräsi arvostusta

MESTIS | 27.4.2017 21:47
Mestis jakoi palkinnot kuluneen kauden parhaimmistolle. Palkintorohmuna esiintyi erityisesti piste- ja maalipörssin voittanut Jonatan Tanus. lue lisää

Kommentit