Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Mestis-kierros: Viiden ottelun illassa kärkitaistoja ja sijoitusten parantelua

MESTIS / Kierrosennakko /
Lauantaina Mestis jatkuu viidellä ottelulla Vantaalla, Rovaniemellä, Lempäälässä, Savonlinnassa sekä Heinolassa. Pudotuspeli- ja karsintaviivan tuntumassa käydään hurjaa vääntöä, joten jaossa on tärkeitä sarjapisteitä.
5 - 3

Tappioista voittoon tarjolla. Mutta kummalle?

Karsintaviivan yläpuolella keikkuva RoKi saa vieraakseen kuudentena majailevan Imatran Ketterän. Sarjasijoitukset eivät kerro koko totuutta, sillä kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti, joista molemmat ovat voittaneet kertaalleen. Lisäksi molemmat joukkueet ovat hävinneet kaksi edellistä otteluaan, joten kummallakin on varmasti suuri voitonnälkä.

Ketterä on onnistunut voittamaan edellisestä viidestä ottelustaan vain kaksi, mutta kokonaisuutena sarjanousijan kausi on ollut odotettua parempi. Peräti kolme Ketterän hyökkääjää pistepörssissä kymmenen parhaan joukossa. Jesse Juntheikki on viidentenä, Joona Jääskeläinen seitsemäntenä ja Tomi Iso-Mustajärvi kahdeksantena. Lisäksi Jääskeläinen ja Iso-Mustajärvi ovat sarjan viiden parhaan maalintekijän joukossa, joten RoKin puolustuksen tulee olla hereillä lauantai-illan ottelussa.  

RoKi on onnistunut voittamaan viimeisestä viidestä pelistään vain yhden. Perjantaina se hävisi sarjakärki KeuPalle, ja Hermes onnistui nappaamaan täyden pistepotin kotonaan Ketterältä. RoKi on enää pisteen edellä karsintaviivan alapuolella olevaa Hermestä. Hermeksen peli on piristynyt valmentaja vaihdoksen myötä, joten rovaniemeläisillä on kiire saada kurssinsa kääntymään, mikäli he haluavat välttää karsintasarjan.

3 - 4
IPK

Pudotuspelipaikasta taisteleva IPK kovassa paikassa

IPK joutuu lauantaina kovan haasteen eteen, kun se matkustaa sarjassa toisena olevan Kiekko-Vantaan vieraaksi. Mikäli iisalmelaiset onnistuvat nappaamaan voiton varsinaisella peliajalla, nousevat he pudotuspeliviivan yläpuolelle ohi Espoo Unitedin.

Kiekko-Vantaa on kerännyt edellisestä viidestä ottelustaan kuusi pistettä. Eroa sarjakärki KeuPaan on kuitenkin jo 12 pistettä. Tukevasti kakkospaikalla Kiekko-Vantaa ei kuitenkaan ole, sillä kolmantena oleva SaPKo on vain kaksi pistettä vantaalaisia jäljessä. Lauantain SaPKo isännöi kotonaan TUTOa, joten taistelu kakkospaikasta jatkuu kiivaana.

Lohipaitojen rosterista uupuu kesken kauden Vantaalle Kouvolasta siirtynyt Veeti Vainio, mikä jättää iso aukon vantaalaisten takalinjoille. Toki maalitekotaitoa joukkueesta löytyy, sillä lohilauman paras pistemies Juuso Perttilä majailee pistepörssissä neljäntenä. Lisäksi kokoonpanosta löytyvä Janne Kivilahti on sarjan seitsemänneksi paras maalitekijä 15 osumallaan.

Viime aikoina alavireisesti pelannut iisalmelaisryhmä onnistui raapimaan täyden pistepotin perjantaina, kun se selätti vieraissa Espoo Unitedin. Tätä ennen tilille oli kertynyt neljästä edellisestä pelistä vain yksi piste. Onko iisalmelaiset onnistuneet vihdoinkin häätämään selässä roikkuneen apinan pois, se jää nähtäväksi.

Sarjajumbo kovaan puntariin Jokipoikia vastaan

Heinolassa jyrää, mutta mitä todennäköisemmin huippuvireinen vierasjoukkue Jokipojat.

Voittoputkessa porskuttava Jokipojat kohtaa lauantai-illan ottelussa sarjajumboksi juuttuneen Peliitat. Huippuvireinen joensuulaisryhmä ei ole edellisessä viidessä ottelussa jäänyt kertaakaan ilman pisteitä. Varsinaisella peliajalla joukkue on voittanut neljästi, sekä kärsinyt yhden tappion voittolaukauskilpailussa Hermekselle. Maaliero näissä otteluissa on Jokipoikien hyväksi 23-9.

Läpi kauden alisuorittaneet heinolalaiset ovat juuttuneet sarjan hännille. Mikäli joukkue ei löydä pikaisesti keinoja kurssin kääntämiseksi, joutuu joukkue taistelemaan sarjapaikkansa puolesta. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue onnistui saalistamaan kaksi kolmen pisteen voittoa, mutta nyt viimeisestä kolmesta pelistä on tarttunut mukaan vain yksi piste.

Tilastot

Edelliset ottelut

Peliitat

23.03
JHT - Peliitat
1 - 6
17.03
JHT - Peliitat
0 - 8
07.03
LeKi - Peliitat
12 - 3

Jokipojat

24.03
Jokipojat - KeuPa HT
1 - 2
23.03
KeuPa HT - Jokipojat
3 - 2 JE
2 - 3

LeKi isännöi sarjakärkeä Lempäälässä

LeKi joutuu kovan paikan eteen, kun tukevasti runkosarjan piikkipaikalla oleva KeuPa saapuu vieraaksi Lempäälään.

Kuluvalla kaudella keuruulaiset ovat voittaneet kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset. LeKin saldo viimeisestä viidestä ottelusta on kolme voittoa, joista yksi vasta jatkoerän jälkeen. Lempääläiset ovat sarjassa tällä hetkellä neljäntenä, ja keuruulaisiin on matkaa 16 pistettä. LeKi on neljän pisteen päässä sarjan kakkospaikasta, mutta lauantai-illan ottelusta pisteitä ei varmasti ole helposti luvassa.

Voittoputkessa porskuttava KeuPa on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan varsinaisella peliajalla neljä. Ainoan tappion se on kärsinyt huippuvireessä porskuttavalla Jokipojille. Keuruulaiset ovat olleet runkosarjassa suvereeneja, ja on jo 12 pistettä toisena olevaa Kiekko-Vantaata edellä. Pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon mahtuu kaksi keuruulaisten pelaajaa. Markus Jokinen on sarjan toiseksi paras pistemies, vain neljä pistettä ykkössijalla olevaa TUTOn Niclas Luceniusta perässä. Keuruulaisten toiseksi paras pistemies Jesse Pelamo pitää hallussaan kuudetta sijaa. 

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

harjoitusottelut

18.08.2017
LeKi - KeuPa HT
2 - 4

runkosarja

28.10.2017
KeuPa HT - LeKi
4 - 2
30.12.2017
KeuPa HT - LeKi
3 - 2 JA

puolivälierät

3 - 0

Tärkeitä pisteitä jaossa kärjessä

Taistelu kärkisijoista käy kuumana. Savolinnassa jaossa tärkeitä pisteitä, kun maaliahne TUTO ja väkivahva SaPKo kohtaavat.

Kolmantena oleva SaPKo isännöi sarjassa viidentenä olevaa TUTOa. Turkulaisten sairastuvalla on ruuhkaa, mutta tehottomuutena se ei näy. Joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, sekä pistepörssin kärkikymmeniköstä löytyy kolme turkulaisten pelaajaa. Niclas Lucenius pitää pistepörssin piikkipaikkaa, Kalle Valtola on kolmantena ja Matias Lehtonen on yhdeksäntenä. Savonlinnaispuolustuksella riittänee tekemistä pitää turkulaisten hyökkääjät aisoissa.

SaPKo on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Taistelu kakkossijasta käy kuitenkin kiivana, joten pässilauma on tuskin kovin helposti kesytettävissä.

Lue myös

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa - Tanuksen tykkikausi keräsi arvostusta

MESTIS | 27.4.2017 21:47
Mestis jakoi palkinnot kuluneen kauden parhaimmistolle. Palkintorohmuna esiintyi erityisesti piste- ja maalipörssin voittanut Jonatan Tanus. lue lisää

KeuPa−Jokipojat: Fyysisyyttä ja raikasta hyökkäyspeliä

MESTIS | 23.3.2018 10:00
Mestiksen välierissä toisistaan mittaa ottavat runkosarjan voittanut KeuPa ja Ketterän suoraan neljässä pelissä pudottanut Jokipojat. Molemmilla on ollut hyvin aikaa levätä ja hioa pelisuunnitelmiaan, joten perjantaina välierät aloittaa varmasti kaksi pirteää joukkuetta. lue lisää

Kommentit