Mestis-kierros: Runkosarjan voitto jo panoksena kärkijoukkueiden peleissä

MESTIS / Kierrosennakko /
Keskiviikkoiltana pelataan Mestiksessä täysi kuuden ottelun kierros. Sarjataulukkoa tuijottaessa on helppo uskoa lähes kaikkien kierroksen pelien olevan läpihuutojuttuja. Marginaalit sarjassa ovat kuitenkin pienet ja päivän kunto nousee ratkaisevaan asemaan pelejä pelatessa.
0 - 2
IPK

Tiukka taisto juuri pudotuspeliviivan yläpuolella

Molemmat joukkueet voittivat lauantaina ja molemmat kaipaavat elintärkeitä pisteitä pudotuspeliviivan tuntumassa. IPK on kahdeksantena eli juuri pudotuspeliviivan yläpuolella ja LeKi on kuudentena neljän pisteen päässä.

Keskinäiset ottelut ovat olleet erittäin tasaisia, sillä LeKi on voittanut molemmat edelliset kohtaamiset varsinaisen peliajan jälkeen jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

IPK on voittanut kolme viimeisestä viidestä pelistään, ja joukkueen peli on parantunut huomattavasti viime aikoina. Espoo United on vain yhden pisteen päässä joten kompurointiin ei ole varaa.

LeKi voitti viime viikolla pohjoisen vieraspelikiertueensa molemmat pelit. Jos hyvä vire jatkuu, varmistuu pudotuspelipaikka pian.

1 - 4

Sarjatilanteesta huolimatta voi vierailla olla vaikeaa Kokkolassa

Lauantaina molemmat joukkueet hävisivät vieraspelinsä. Tällä kaudella TUTO on voittanut molemmat joukkueiden edelliset kohtaamiset.

TUTO taistelee tosissaan kotiedusta pudotuspeleihin. Eroa Kiekko-Vantaaseen on kaksi pistettä ja otteluita on molemmilla jäljellä viisi. TUTOn seuraikoni Aki Keinänen sai lauantaina huitomisesta kahden ottelun pelikiellon eli hän on poissa tästä ja seuraavasta pelistä. Maalintekotehoja turkulaisista löytyy Keinäsen poissaolosta huolimatta.

Hermes on tällä hetkellä karsijan paikalla. Eroa RoKiin on viisi pistettä, mutta pelejä on vielä jäljellä seitsemän kappaletta. Hermes myi huippupuolustajansa Risto Mattilan viime viikolla Ketterään, mikä ei ainakaan auta joukkuetta sarjan viimeisissä peleissä.

Tilastot

Loukkaantuneet

lh
4-6 viikkoa
kh
4-6 viikkoa
kh
1-2 viikkoa
p
Loppukausi

Tällä kaudella

runkosarja

11.10.2017
TUTO - Hermes
7 - 0
30.12.2017
Hermes - TUTO
4 - 5 JA

Espoolaiset alkavat olla pakkovoittojen edessä

Lauantaina KeuPa HT hävisi SaPKolle vieraissa luvuin 5–1 ja sarjajohto kaventui kuuteen pisteeseen. Espoo United puolestaan kaatui Vantaalla harjoitushallissa 2–1. United on juuri pudotuspeliviivan alapuolella yhden pisteen IPKn takana.

Kyseessä on joukkueiden välillä jo neljäs keskinäinen ottelu tällä kaudella, joista KeuPa on voittanut kaikki edelliset. Pelit ovat olleet kuitenkin varsin tasaisia ja kovatasoisia vääntöjä.

United saa Jesse Ylösen takaisin kokoonpanoon nuorten maajoukkuepeleistä. Auttaako Ylösen paluu espoolaisten tehottomuuteen maalin edustalla? Vaikka Ylönen on tehnytkin tällä kaudella toiseksi eniten maaleja espoolaisista, on hän enemmän pelintekijä kuin maalintekijä.

Alkukaudesta KeuPa kulki voitosta voittoon, mutta viime aikoina on moottori yskähdellyt. Jo lähes varmana pidetty runkosarjan voitto alkaa olla uhattuna.

2 - 6

RoKi on parantanut peliään, eikä SaPKo voi lähteä peliin takki auki

SaPKo kaatoi lauantaina kotonaan sarjakärki KeuPan. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa, ja joka kerta SaPKo on voittanut jatkoaikamaalilla.

SaPKolla on vielä mahdollisuuksia voittaa runkosarja, jos KeuPa kompuroi omissa otteluissaan. RoKi havittelee pudotuspeleihin pääsyä, eikä matkaa ole kuin neljä pistettä.

RoKi pelasi tosi hyvän ja eheän pelin lauantaina. Se sai luotua maalipaikkoja, eikä voitto jäänyt paljosta vajaaksi. Maalien viimeistelyyn joukkue tarvitsee vielä piirun lisää tehoa sekä ehkä hiukan tuuriakin. Tärkeää oli kaivattujen pelaajien paluu kokopanoon.

Ennakkoon pitäisi tuloksen olla selvä, mutta mitä tapahtuikaan viime viikolla Heinolassa

Viime viikolla Peliitat teki Kiekko-Vantaasta kalajauhoa luvuin 7–2. Aiemmat kaksi keskinäistä ottelua vantaalaiset voittivat.

Vantaalaiset taistelevat kotiedusta tosissaan. Eroa TUTOon on tällä hetkellä kaksi pistettä, ja molemmilla on viisi ottelua jäljellä. Kiekko-Vantaa vahvisti puolustustaan viime viikolla hankkimalla Ruotsissa pelanneen Ville Virtasen takalinjoille. Kiekko-Vantaan Joonas Hyttinen on pelikiellossa taklattuaan selästä lauantain United-ottelussa.

Peliittojen kausi jatkuu todennäköisesti karsinnoissa, vaikka heillä on vielä seitsemän ottelua pelaamatta. Piste-ero karsintarajaan alkaa olemaan liian suuri.

Tilastot

Edelliset ottelut

K-Vantaa

Peliitat

23.03
JHT - Peliitat
1 - 6
17.03
JHT - Peliitat
0 - 8
07.03
LeKi - Peliitat
12 - 3

Hurjakuntoinen Ketterä matkustaa vieraaksi Mehtimäelle, mutta tämäkään peli ei ole ennalta ratkaistu

Vierasjoukkue Ketterä on voittanut kymmenen peliä peräkkäin ja sillä on ainakin teoreettinen mahdollisuus jopa runkosarjan voittoon. Runkosarjan voitto toki vaatii sekä KeuPalta että SaPKolta pistemenetyksiä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo viidesti ja voitot ovat Ketterälle 3−2. Viimeisin kohtaaminen oli viime viikolla, jolloin Ketterä voitti voittomaalikilpailun päätteeksi.

Ketterältä on kolme pelaajaa − Jesse Juntheikki, Joona Jääskeläinen ja Santeri Vuoti − pistetilaston viiden parhaan joukossa. Jokipoijilla on puolestaan kaksi pelaajaa, Joonas Larinmaa ja Oskari Lehtinen, kymmenen parhaan joukossa. Maalintekovoimaa siis löytyy molemmista joukkueista. Ottelussa kysymys on enemmän puolustuksen pitävyydestä.

Lue myös

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa - Tanuksen tykkikausi keräsi arvostusta

MESTIS | 27.4.2017 21:47
Mestis jakoi palkinnot kuluneen kauden parhaimmistolle. Palkintorohmuna esiintyi erityisesti piste- ja maalipörssin voittanut Jonatan Tanus. lue lisää

Kiitos KeuPa ja TUTO! Mestis-finaalit tarjoilivat 2010-luvun kärkiviihdettä

MESTIS | 16.4.2018 22:02
Maanantaina KeuPa HT:n mestaruusjuhliin päättyneet Mestis-finaalit muodostuivat upeaksi näytelmäksi, joka ei varmasti jättänyt ketään sitä seurannutta kylmäksi. Seurat liekittivät sarjaa myös sosiaalisessa mediassa kiitettävästi. lue lisää

Kommentit