Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Mestis-kierros: Paikat hakusessa pudotuspeliviivalla

MESTIS / Kierrosennakko /
Mestis-kierros tarjoaa perjantaina neljä ottelua, joista jokaisessa riittää panosta. Kaikissa otteluissa vähintää toinen joukkue kamppailee tällä hetkellä kiivaasti pudotuspeliviivan tuntumassa, ja jokainen piste on enemmän kuin tervetullut.
6 - 1

Tasapisteissä kalistelemaan peitsiä

Ketterä ja RoKi majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla viisi ja kuusi. Piste-eroakaan joukkueilla ei ole, joten tuloksellisesti joukkueet ovat suorittaneet pelaamansa 25 ottelua erittäin tasaisissa merkeissä.

Ketterä on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä, kun taas rovaniemeläisille on tarttunut mukaan vain yksi voitto - joskin pisteitä on sen lisäksi tarttunut yksi sieltä, toinen täältä.

Kauden edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi RoKin tyylipuhtaaseen 3−0-voittoon. Tuolloin Otto Karvinen iski kaksi maalia ja Paavo Hölsä pelasi nollapelin. Joukkueiden kauden tehomiehistä Ketterän Joona Jääskeläinen löytyy aivan Mestiksen pistepörssin kärkipäästä. Vaikka RoKin pelaajista kukaan ei ole noussut aivan kirkkaimpaan tähtikaartiin, on joukkueen maalivahtiosasto kunnossa.

Joukkueet ovat ottaneet melko paljon kaksiminuuttisia kauden aikana ja RoKi on koko sarjan rangaistuin. Vierasjoukkueen sortuessa jäähyilyyn voi Ketterä päästä iskemään sarjan toiseksi eniten ylivoimamaaleja tehneen joukkueen voimallaan.

Hermes yrittää tavoittaa karkaavia, Espoo United hamuaa pudotuspeliviivaa

Hermes on jumittunut kahden huonoimman joukkueen statukseen, eikä espoolaisillakaan ole sujunut niin ruusuisesti kuin ehkä olisi saattanut olettaa.

Hermes antoi torstaina päävalmentajalleen Antti Karhulalle potkut huonosti sujuneen alkukauden takia. Kokkolalaisjoukkue onkin valahtanut Peliittojen ohella Mestiksen häntäpäähän, ja muut joukkueet uhkaavat sen näkökulmasta karata liian kauas. Pisteet niin ikään peliesitystensä kanssa takkuavalta Espoo Unitedilta tekisivät varmasti eetvarttia.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tarjosi peräti kolmetoista maalia, kun espoolaiset hakivat 8−5-voiton Kokkolasta. Molemmat joukkueet saivat ottelussa ratkaisijoita laajalta rintamalta. Tasaisena rintaman joukkueet ovat myös sisäisissä pistepörsseissään, sillä ainoastaan Hermeksen Samu Markkulalla on usemman pisteen ero seuraaviin pistenikkareihin. Hänen tehojaan joukkue kaipaa perjantaina vastustajan kukistamiseen.

Hermes ja Espoo United ovat kaksi vähiten ylivoimamaaleja tehnyttä joukkuetta, mutta eipä kumpikaan ole myöskään jäähyaition penkkiä liiemmin kuluttanut. Kamppailusta voitaneenkin odottaa tasaista − nimenomaan viisikkopelin osalta.

IPK
5 - 2

IPK:lla sauma tiivistää sarjataulukkoa − K-Vantaa kurkottaa kohti kärkeä

KeuPan johto Mestiksen sarjakärjessä on tukeva, mutta K-Vantaalla on voitolla IPK:sta mahdollisuus ilmoittautua keuruulaisten ykköshaastajaksi ohi LeKin ja SaPKon.

IPK ei ole tällä haavaa etenemässä pudotuspeleihin, ellei pisteitä ala tulla eri tahtiin kuin alkukaudella. K-Vantaa sen sijaan on yksi varteenotettava runkosarjan voittajaehdokas. Joukkueiden välinen piste-ero sarjataulukossa on 16 pistettä, sijoitusten ollessa toinen ja kymmenes.

3−1 ja 4−3 ovat kaksikon tämän kauden kohtaamisten lopputulokset − molemmat K-Vantaan eduksi. Molempien kotikaukalossa on temuttu kertaalleen. Edellisessä ottelussa K-Vantaan pisterohmu Juuso Perttilä niittasi viimeisen niitin alivoimamaalillaan kolmannessa erässä.

K-Vantaan kultakypärä Perttilä on kerännyt liki kaksi kertaa niin paljon pisteitä kuin iisalmelalaisten ykkösmies Aleksi Hämäläinen. IPK:n valttikortti piilee kuitenkin maalinsuulla, sillä kuka ikinä joukkueen maalilla on seissytkin, on veräjänvartija antanut omalla panoksellaan useimmiten mahdollisuuden voittoon.

IPK:n on oltava erityisen terävänä ylivoimallaan, sillä tilastojen valossa joukkueelle ei voi luvata liikaa onnistumisia. K-Vantaa on nimittäin päästänyt koko kaudella vain yhden maalin enemmän alivoimaisena kuin IPK on ylivoimaisena tehnyt. Toisaalta myöskään K-Vantaa ei ole tehnyt kovin paljon ylivoimaaleja, eikä IPK:n alivoimakaan ole vuotanut kuin seula.

5 - 0

TUTO hakee paikkaansa sarjataulukossa, Peliitat ei haluaisi olla tietoinen omastaan

Mestiksen jumbosijalla majaileva heinolalaisjoukkue suuntaa kulkunsa Turkuun, jossa vastaan asettuu TUTO. Joukkueiden välinen ero on 16 pistettä ja sijoituksissa on eroavaisuutta viiden pykälän verran.

TUTO on möyhentänyt Peliitat molemmissa tämän kauden kohtaamisissa. Ensimmäinen ottelu päättyi tyrmäävästi 6−0 ja seuraavakin ottelu tuotti maali-iloittelun. Tuloksena 7−4.

Peliitat on hävinnyt kymmenestä edellisottelustaan seitsemän, kun taas TUTO:lla on samassa jaksossa neljä voittoa. Turkulaisetkin haluaisivat varmasti olla sarjataulukossa korkeammalla kuin tällä hetkellä ovat, sillä joukkuetta voidaan tituleerata Mestiksen kestomenestyjäksi.

Kun tarkastelee joukkueiden erittäin tekemiä maaleja huomaa, että TUTO on tehnyt avauserissä määrällisesti huomattavasti vähemmän osumia kuin kahdessa seuraavassa. Peliitat puolestaan yltää toisten erien osalta lähellekään illan vastustajansa lukemia. Erien tasapainossa ja otteiden tasaisuudessa piileekin Peliittojen yllätyssauma, mutta koko sarjassa eniten ylivoimapusseja tehnyt TUTO lähtee kamppailuun selvänä ennakkosuosikkina.

Tilastot

Loukkaantuneet

lh
4-6 viikkoa
kh
4-6 viikkoa
kh
1-2 viikkoa
p
Loppukausi

Lue myös

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa - Tanuksen tykkikausi keräsi arvostusta

MESTIS | 27.4.2017 21:47
Mestis jakoi palkinnot kuluneen kauden parhaimmistolle. Palkintorohmuna esiintyi erityisesti piste- ja maalipörssin voittanut Jonatan Tanus. lue lisää

Jo toinen ulosajo Kupittaalla! - Juuselalle pelirangaistus keihästämisestä

MESTIS | 12.3.2018 20:43
TUTOn Aki Juusela sai pelirangaistuksen keihästämisestä heti päätöserän aloituksen jälkeen. lue lisää

Kommentit