Mestis-kierros: Keskikasti ja häntäpää taistelevat pisteistä launtai-iltana

MESTIS / Kierrosennakko /
Lauantain Mestis-kierroksella sekä keskikastin että häntäpään joukkueet taistelevat pisteistä pudotuspelirajan tuntumassa. Lauantaina pelaavilla joukkueilla on ollut mollivoittoisia esityksiä viime aikoina. Ainoastaan Imatran Ketterä ja Espoo United ovat onnistuneet voittamaan kolme peliä viimeisestä viidestä ottelusta.

Kierroksesta on tulossa tiukka. TUTO ja Imatran Ketterä sekä Kokkolan Hermes ja Espoo United ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa. TUTO on sarjassa sijalla kuusi Ketterän kanssa samoissa pisteissä, mutta paremmalla maalierolla imatralaisten yläpuolella.

Espoo United on puolestaan yhtä sijaa ylempänä sarjataulukossa (10.) kuin karsintasarjaa vastaan taisteleva Hermes. Unitedilla on kuitenkin viisi pistettä enemmän kuin Hermeksellä.

Lauantai-illan kolmannessa ottelussa kohtaavat Joensuun Jokipojat ja Heinolan Peliitat. Peliitat lähtee peliin altavastaajana sarjataulukon pohjilta. Jokipojat majailee sijalle kahdeksan, juuri pudotuspelirajan yläpuolella.

Jatkaako Espoo United kovaa vierasvirettä vai pystyykö Hermes kaventamaan eroa karsintarajaan?

Häntäpään kamppailussa Kokkolan Hermes kohtaa Espoo Unitedin. Hermeksen peli on ollut ailahtelevaa sekä voittoja ja tappioita on tullut vuorotellen. Kotikaukalossa Hermes on pelannut hieman paremmin ja viimeisistä viidestä pelistä kolme on päättynyt voittoon.

United on väläytellyt hyvää virettä ja espoolaisjoukkue palasi voittokantaan eilisiltana kahden tappion jälkeen. Ennen tappioita Unitedilla oli viiden ottelun voittoputki.

Vieraspeleissä United on ollut vahva ja voittanut jopa neljä peliä viimeisestä viidestä vieraspelistä. Espoolaiset joutuvat pelaamaan ilman kuumeesta kärsivää Kim Hirschovitsia.

Edellisissä viidessä pelissä Hermes on päästänyt viisi maalia enemmän kuin United ja tehnyt kaksi maalia vähemmän. Pisteet kotihallissa olisivat todella tärkeät Hermekselle ajatellen karsintasarjaa. Tappiolla Hermeksen ero karsintarajan yläpuolelle kasvaisi jo kuuteen pisteeseen.

Tilastot

Edelliset ottelut

Hermes

15.12
Espoo United - Hermes
13.12
Hermes - KeuPa HT
2 - 7
08.12
KeuPa HT - Hermes
2 - 1
05.12
Hermes - IPK
2 - 1

Espoo United

Tällä kaudella

Jokipoikien ja Peliittojen ongelmat puolustuspäässä - nähdäänkö Joensuussa maali-iloittelu?

Joensuun Jokipojat on tuskaillut kotipeleissä, ja viimeiset neljä kotipeliä ovat päättyneet tappioon. Jokipojat kärsii loukkaantumisista, sillä puolustajat Eppu Rissanen ja Joni Muranen sekä hyökkääjät Mika Koivisto ja Jimi Aavikko ovat loukkaantuneina. Lisäksi puolustaja Fabien Bourgeois on pelikiellossa. Joensuulaisten onneksi puolustuksen iso palanen Lassi Raitanen palaa kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä.

Puolustuksessa piilee molempien joukkueiden Akilleen kantapää. Peliitat on päästänyt 101 maalia, mikä on eniten koko sarjassa. Myös Jokipojat on päästänyt 15 maalia viimeisessä kolmessa pelissä.

Puolustustiiviys on ratkaisevassa roolissa lauantain taistossa. Mikäli Jokipojat onnistuu pitämään puolustuksen tiiviinä, on kotijoukkueella hyvät mahdollisuudet katkaista kotihallin tappiokierre. Maalikilpailussa on puolestaan Peliittojen mahdollisuus. Sarjajumbo on pelannut kauden aikana monta tiukkaa maalikilpailua.

3 - 2

Alavireinen TUTO janoaa revanssia Imatralta

TUTO ja Ketterä kohtasivat viimeksi reilu viikko sitten Turussa. Ketterä ryösti pisteet Turusta, ja nyt TUTOlla on revanssin paikka lauantain ottelussa Imatralla.

TUTOn vahvuutena on ollut koko kauden kiekollinen pelaaminen. Ketterä puolestaan on keskittynyt tiiviiseen puolustuspeliin ja tehokkaisiin vastahyökkäyksiin. Joukkueiden viime kohtaamisessa TUTO ei kyennyt pysäyttämään Ketterän terävää vastahyökkäyspeliä.

Turkulaisjoukkue vaihtoi kapteenikseen marraskuun lopulla Niclas Luceniuksen, kun Hannu Kuru siirtyi TPS:n riveihin. Luceniuksen johdolla TUTO on pystynyt voittamaan ainoastaan kaksi ottelua kuudesta pelatusta kamppailusta. Luceniuksen pelaaminen on lauantaina kysymysmerkki, sillä hän sai vamman perjantain pelissä SaPKoa vastaan.

Ketterä on pelannut viimeksi tiistaina ja on saanut levätä kamppailua varten. TUTO urakoi perjantai-iltana jatkoajalle asti. Ketterän voitonavaimet ovat tiiviissä puolustuspelissä, maalivahtipelissä ja tehokkaassa maalinteossa.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

Lue myös

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa - Tanuksen tykkikausi keräsi arvostusta

MESTIS | 27.4.2017 21:47
Mestis jakoi palkinnot kuluneen kauden parhaimmistolle. Palkintorohmuna esiintyi erityisesti piste- ja maalipörssin voittanut Jonatan Tanus. lue lisää

Mestiksen huipennus analyysissä: viivoilla täyttä hitchcockia

MESTIS | 1.3.2017 11:00
SaPKo voittaa runkosarjan, mutta alemman puoliskon viivoilla on Mestiksessä enemmän draamaa ja rytinää kuin Liigassa. Viisi joukkuetta voi yhä realistisesti sekä päästä pudotuspeleihin että joutua karsintoihin, joissa yksi joukkue putoaa varmuudella. lue lisää

Pelaajamarkkinoilla kuhisee – Mestiksen siirtorajaennakko

MESTIS | 14.2.2017 12:00
Osa Mestis-seuroista pyrkii vahvistamaan rivejään vielä ennen kevään ratkaisupelejä. Jatkoaika kokosi yhteen ennakon joukkueiden tarpeista ja suunnitelmista. lue lisää

Mestiksen nimi mieleen -pelaajat 2016−2017: Näin syksy kului

MESTIS | 23.12.2016 17:00
Kauden alussa Jatkoajan Mestis-toimitus valitsi jokaisesta joukkueesta potentiaalisen läpimurtopelaajan kaudelle 2016−2017. Nyt on aika vilkaista, ovatko odotukset täytetty. lue lisää

Kommentit