Risto Dufva lähtee Jukureista

MESTIS / Uutinen
Nelinkertainen Mestiksen mestarivalmentaja Risto Dufva jättää Jukurit. Eilen Vaasassa neljättä mestaruutta mikkeliläisjoukkueen kanssa juhlineen Dufvan pesti Mikkelissä kesti kahdeksan kautta.

Risto Dufvan ja Jukureiden tiet eroavat. Mikkeliläisen jääkiekon parissa pitkän ja menestyksekkään työn tehneen Dufvan aikakausi Etelä-Savossa päättyi neljänsiin Mestiksen mestaruusjuhliin Vaasassa keskiviikkoiltana.

- Tämä oli Riston henkilökohtainen ratkaisu. Hän halusi pitää sapattia seuravalmennuksesta ja pyysi sopimuksen purkamista. Emme ole halunneet ketään väkisin seurassa pitää, totesi Jukureiden puheenjohtaja Jukka Toivakka Jatkoajalle.

Risto Dufva valmensi Jukureita kahdeksan kauden ajan. Dufvan aikana Jukurit nousi 2. divisioonasta Mestikseksi muuttuneeseen 1. divisioonaan. Jukurit valloitti Mestiksen mestaruuden kolmesti peräkkäin vuosina 2001-2003 ja uudelleen tänä keväänä.

Dufvan luotsaamana Jukurit pelasi lisäksi Euroopan seurajoukkueiden Continental Cupin lopputurnauksessa vuonna 2002. Jukureiden lisäksi Dufva on vaikuttanut nuorten maajoukkueen päävalmentajana ja A-maajoukkueen apuvalmentajana. Uuden päävalmentajan etsintä on jo käynnissä.

- Prosessi uuden valmentajan löytämiseksi on käynnissä. Olemme haastatelleet ja olleet yhteydessä muutamaan ehdokkaaseen. Pyrimme siihen, että uusi valmentaja julkistetaan kahden viikon sisään, linjaa Toivakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle