Petri Lehtonen syyskuun Mestis-pelaaja

MESTIS / Uutinen
Jatkoajan toimitus valitsi Mestis-kaukaloihin vuoden tauon jälkeen palanneen Jukureiden keskushyökkäjä Petri Lehtosen syyskuun pelaajaksi. Ero äänestyksessä seuraaviksi sijoittuneisiin oli selvä.

Mikkeliläisten tärkeimpiin yksittäisiin pelaajiin kuuluva Petri Lehtonen piti syyskuun jälkeen pistepörssin kärkipaikkaa hallussaan tehoin 3+9=12.

Moni epäili konkarin kykyjä Mestis-tasolla paluun jälkeen, mutta Lehtonen näytti pelisuorituksillaan, että siinäpähän epäilette. Paluu on ollut vakuuttava, eikä Lehtonen ole jättänyt mitään epäselvyyksiä siitä, kuka on ollut syyskuun kuningas. Kaikki tietävät nyt, että "pappa" on palannut vahvana, jopa vahvempana kuin kertaalleen lopetettaessaan. Ja kaikki tietävät, että Lehtosen otteet vain paranevat, mitä pidemmälle kausi etenee.

Lehtosen vahvuudet ovat edelleen peliälyssä. Jukureiden numero 31 osaa katsoa oikean ajan syötöille ja tietää, mikä on milloinkin paras ratkaisu. Hän osaa näyttää ketjukavereilleen, mihin mennä, hänen passinsa ovat millimetrin tarkkoja ja pelivarmuus huippua. Liike ei aina nuoruuden luokkaa ole, mutta pelisilmä on kerta kaikkiaan arvostettavaa tasoa. Lehtonen rauhoittaa jo olemuksellaan koko joukkueen peliä. Hänellä on ylivoiman kapellimestarina ollut myös suuri vaikutus siihen, että Jukureiden pakkopeli on tässä vaiheessa sarjan tehokkainta.

Viidestätoista äänestykseen osallistuneesta toimittajasta kukaan ei jättänyt Lehtosta henkilökohtaisessa listassaan kolmen parhaan ulkopuolelle. Kahdeksan toimittajaa äänesti Lehtosen ykkössijalle, viisi kakkossijalle ja kaksi kolmossijalle.

Äänestyksen toiseksi sijoittui TuTon Jussi Tapio, joka piti hallussaan pistepörssin kakkossijaa tehoin 6+5=11.

Kolmannen sijan nappasi Hokki-maalilla hienosti pelannut Teemu Seppänen. Neljä ottelua syyskuussa pelannut Seppänen torjui prosentilla 95,20 ja saalisti Hokille yhden nollapelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle