LeKi nappasi Pasi Petriläisen

MESTIS / Uutinen
Kahdesti perättäin Mestiksen pudotuspeleihin päässyt LeKi kiinnitti riveihinsä viime vuodet ulkomailla pelanneen Pasi Petriläisen. Samalla lempääläläisjoukkue ilmoitti tehneensä jatkosopimukset Mikko Pätsin, Heikki Silvennoisen, Henri Sandvikin ja Jose Nippalan kanssa.

Vuoden 1998 nuorten maailmanmestarijoukkueen kapteenina toimineella Pasi Petriläisellä, 30, on takanaan jo varsin mittava ura niin Suomen kuin ulkomaidenkin sarjoissa. SM-liigassa Petriläinen on edustanut kasvattiseuransa Tapparan lisäksi myös TPS:aa ja Ilvestä.

– Petriläisen saaminen LeKiin on hieno aloitus tulevan puolustuksen kokoamiselle. Pasille sattui sopiva hetki uralla tulla pelaamaan Kisaan ja palaset loksahtivat nopeasti kohdalleen, tuumii LeKin tuore manageri Tuukka Suoniemi.

Viime kaudet ulkomailla viettänyt kokenut puolustaja päätti rikkonaisen, IF Björklövenissä viettämänsä kuluneen pelisesongin jälkeen palata takaisin kotimaan kamaralle ja suunnaksi valikoitui tällä kertaa LeKi. Seurassa ollaankin todella tyytyväisiä Petriläisen kaksivuotiseen sopimukseen.

– Meille on tärkeää se, että hän ei ole tulossa LeKiin päättämään uraansa, vaan tarkoitus on jatkaa tosipelejä myös nykyisen sopimuksen jälkeen.

Runkopelaajille jatkosopimuksia

Petriläisen lisäksi lempääläläiset vahvistivat joukkueensa peräpäätä, kun viime kaudella Mestiksessä itsensä läpi lyönyt 21-vuotias maalivahti Mikko Pätsi allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen. Myös hyökkääjät Henri Sandvik, 22, ja Heikki Silvennoinen, 26, pistivät nimensä yksivuotisiin jatkopahveihin.

– Pätsi edustaa LeKille ehdottomasti tulevaisuutta. Nuori ja kehittyvä pelaaja, joka voi kuitenkin pelata joukkueen ykköskassarina, toteaa Suoniemi.

– Silvennoinen ja Sandvik olivat edellisellä kaudella erittäin tärkeitä pelaajia LeKille. Molemmat tekevät erinomaisia ratkaisuja kentällä ja pelaavat joukkueelle, joten heidän jatkamisensa on erittäin hieno juttu.

Sen sijaan jo tietynlaiseksi LeKi-ikoniksi itsensä vuosien varrella pelannut hyökkääjä Jose Nippala, 29, allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen, joka pitää viime kaudella 39 runkosarjaottelussa varsin maireat tehopisteet 6+18 tehneen Nippalan lempääläläisten riveissä aina kevääseen 2011 asti.

– Jose edustaa kokemuksen lisäksi monipuolisuutta, sillä hän pelaa huolellisesti roolinsa tarvittaessa niin nelosen keskellä kuin ykkösylivoimassa, Suoniemi maiskutteli.

Nyt julkaistujen nimien myötä LeKillä on kasassa yhteensä kahdeksan pelaajasopimusta tulevan Mestis-kauden 2009-2010 miehistöönsä.

– Kaikkien halukkaiden edelliskauden pelaajien kanssa on neuvoteltu alustavasti ja sopimuksia julkaistaan myöhemmin, kun on sopiva ajankohta, totesi Suoniemi.

» Lähetä palautetta toimitukselle