Juha Falin Hokista Australiaan

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokin puolustaja Juha Falin jatkaa jääkiekkokauttaan Australiassa. 26-vuotias Falin esiintyy jo tällä viikolla maan pääsarjassa pelaavan Canberra Knightsin paidassa.

– Kokemuksena varmasti huikea reissu, koska ei tässä ole tullut pidempiä aikoja ulkomailla oltua. Tasoltaan Australian liiga vastaa meikäläistä Suomi-sarjaa. Pelaajat ovat puoliammattilaisia, Falin kuvaa siirrosta uutisoineessa Sotkamo-lehdessä.

Australian AIHL-liigaa pelataan huhtikuun puolivälistä elokuun loppuun. Liigassa pelaa kahdeksan joukkuetta, ja joukkueissa on viiden ulkomaalaisen kiintiö. Knightsissä ulkomaalaisia on kolme – Falin sekä FPS:sta tulleet maalivahti Tommi Kela ja hyökkääjä Marko Raita.

– Mukava päästä pelaamaan kesäsarjaa. Eipähän tarvitse hikoilla kesää pururadalla, kun saa pelata ja olla jäällä koko kesän. Tehoja odotan itseltä kauden aikana, ennen seuraavan kiekkokauden alkua Suomeen palaava Falin kertoo Sotkamo-lehdessä.

– Semmoinen kuva on, että kovasti minua siellä odotetaan. Pelikirjaa en ole saanut – lieköhän heillä edes sellaista. Jos Hokissa pelattiin Petteri Sihvosen sanoin puoliorganisoitua flow-kiekkoa, niin ehkä Canberrassa otetaan se puoliorganisoitukin pois, Falin jatkaa.

Mestis-hopeaa kauden päätteeksi kaulaansa saanut sotkamolaislähtöinen Falin oli Hokin kokoonpanossa 32 runkosarja- ja 12 pudotuspeliottelussa. Playoffeissa Falin merkkautti tililleen yhden syöttöpisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle