Antti Hildén Jatkoajan toimittajien lokakuun valinta

MESTIS / Uutinen
Jatkoajan Mestis-toimitus valitsee tälläkin kaudella joka kuukausi sarjan parhaan pelaajan. Lokakuun parhaan titteli meni ylivoimaisella äänten enemmistöllä LeKin kokeneelle laitahyökkääjä Antti Hildénille.

Vaasan Sportista Lempäälään siirtynyt sähäkkä laitahyökkääjä onnistui lokakuun karkeloissa peräti 16 tehopisteen verran. Yhdeksässä ottelussa sarakkeeseen merkittiin viisi maalia, yksitoista syöttömerkintää, sekä teholukema +6. Mestiksessä aiemminkin pistetehtailussa kunnostautunut hyökkääjä on nykytahdillaan haastamassa henkilökohtaista piste-ennätystään Mestiksessä, kaudella 2003-04 Hildén tehtaili Kokkolan Hermeksen riveissä tasan 50 tehopistettä 45 ottelussa.

LeKissä Hildénille on sorvattu merkittävä rooli hyökkäyksessä, sillä laitahyökkääjä muodostaa yhden koko sarjan vaarallisimmista hyökkäysketjuista Mikko Suvannon sekä Tomas Jaskon kanssa. Ketjussa on hurja määrä taitoa ja nopeutta, jokainen kolmikosta kykenee rakentamaan peliä sekä laittamaan kiekon maaliin.

- Saan pelata paljon ja hyvässä ketjussa. Sieltä niitä henkilökohtaisia onnistumisiakin tulee, valinnastaan yllättynyt Hildén kertoo.

Lempäälän Kisan ylivoimapeli on ollut Mestiksen toiseksi tehokkainta. Hildén on nähty totutusta poikkeavassa roolissa, pelintekijänä.

- Oon viihtynyt hyvin kiekon kanssa junnuvuosina, mutta liigaan päästessä pelityylikin hieman muuttui. Mutta oon viihtynyt aina hyvin myös kiekollisena. Täällä on ollut hyvä pelata, kun ihan jokaisesta virheestä ei heti rokoteta peliajasta.

Antti Hildénin kauden tavoitteet ovat ensisijaisesti joukkueen menestyksessä, henkilökohtaiset saavutukset tulevat sivutuotteena.

- Sarjapaikan säilyttäminen on edelleen joukkueen päätavoite. Tässä sarjassa erot ovat pieniä ja muutaman ottelun tappioputken jälkeen tilanne voi näyttää täysin toiselta. Siellä on monta kovaa joukkuetta, jotka nappaa kyllä paikan jos sellainen tulee. Ei paikka pudotuspeleissä ole kirkossa kuulutettu, vaikka alkukausi ollaankin pelattu hyvin, Hildén toteaa.

Lokakuun Mestis-onnistujia arvioitaessa toimittajat arvioivat toiseksi parhaaksi suoritukseksi Salamoiden Antti Nyrhisen otteet ja kolmannelle sijalle sijoittui Sportin Juho-Tuomas Appel. Syyskuun pelaajavalinta kohdistui TuTo-puolustaja Pasi Järviseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle