Jokipojat pestasi kanukkiveskarin

MESTIS / Uutinen
Jokipojat luottaa ensi kaudellakin ulkomaalaiseen maalivahtiin. Uudeksi ykkösvahdikseen seura hankki USA:n yliopistosarjoissa pelanneen kanadalaisen Jocelyn Guimondin. Kun hänen lisäkseen viisi muuta pelaajaa raapusti puumerkkinsä paperiin, on joensuulaisilla kasassaan jo 21 sopimusta.
style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">taustaa

Jokipojat hakee uutta ilmettä
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&joukkue=Jokipojat&id=6381">[lue lisää]

25-vuotias Jocelyn Guimond on pelannut edelliskaudet Rochester Institute of Technologyn joukkueessa NCAA:n Atlantic Hockey -konferenssin kakkostasolla. Viime kauden päätteeksi Guimondin RIT Tigers nousi konferenssin ylimmälle AI-tasolle. Joukkueen ykkösvahtina torjunut nuorukainen pysäytti kiekot 92,2 prosentin varmuudella.

Jokipoikien päävalmentaja Jami Kauppi uskoo joukkueensa saavan 183-senttisestä Guimondista kelpo korvaajan TPS:ään siirtyneelle viime kauden ykkösvahti Alexander Salakille, vaikka jonkinmoinen arvoitus mies varmasti vielä on. Kanadalainen saapuu Joensuuhun heinäkuussa.

– Guimond on kokenut huippumaalivahti ja paljon kehuttu. Olemme nähneet useita hänen pelejään dvd:ltä sekä saaneet hyvät suositukset kaverista. Uskon, että hän voi olla ensi kaudella yksi sarjan parhaista vahdeista.

– Tarjolla oli myös useampi kotimainen maalivahti. Hinnat tuntuivat kuitenkin näkemyksemme mukaan suhteettoman korkeilta heidän tasoonsa nähden, Kauppi taustoittaa.

Guimond itse odottaa matkaansa rapakon taakse innolla.

– Minulla oli monia vaihtoehtoja Euroopassa ja myös Pohjois-Amerikassa, mutta ajattelin, että Jokipojat olisi kuitenkin tässä vaiheessa kaikkein paras vaihtoehto kehittämään jääkiekkoilijan uraani kohti Euroopan huippuliigoja, erityisesti SM-liigaa, hän kertoo sähköpostitse.

– En tiedä Suomesta paljoakaan. Ainakin telkkarista näkemäni perusteella suomalaiset pelaajat ovat taitavia ja kovia raatajia kentällä. Mestiksen tasosta ja pelitavasta minulla ei ole tarkkaa käsitystä, mutta haluaisin kuulua sarjan johtaviin pelaajiin ja voittaa mestaruuden, Guimond jatkaa.

Jatkosopimuksilla kokemusta ja nuoruutta

Jokipoikien toisena maalivahtina jatkaa viime tammikuussa Kajaanin Hokista lainalle tullut Teemu Seppänen. 20-vuotias ja vain 166-senttinen veräjänvartija ehti torjua Jokipoikien paidassa seitsemässä ottelussa, joissa torjuntaprosentiksi muodostui 90,12.

– Nuori ja kehityskelpoinen maalivahti. Teemu pelasi hyvin viime kauden pelit ja osoitti palavan halunsa jatkaa joukkueessa, Jami Kauppi toteaa.

Jatkosopimuksen ovat tehneet myös kokeneet laitahyökkääjät Lauri Heinonen (-79) ja Jani Väänänen (-80). Heinoselle alkava kausi Jokipojissa on jo neljäs perättäinen ja Väänäsellekin kolmas. Viime kaudella Heinonen teki jatkopelit mukaan luettuna tehopisteet 11+12 ja Väänänen 10+17.

– Molemmat osoittivat kevään aikana erinomaista motivoitumista Jokipoikien tavoitteisiin. Tulevalla kaudella odotan kuitenkin heiltä jo runkosarjan aikana kovempaa panosta tai muuten nuoret ajavat ohi, Kauppi ilmoitti.

Sekä Väänäsen että Heinosen runkosarjatehot ovat viime vuosina pyörineet noin 20 pisteen tienoilla. Kummatkin uskovat luonnollisesti kykenevänsä vastaamaan valmennuksen vaatimuksiin.

– Joukkue on ainakin mennyt selkeästi eteenpäin viime vuodesta, kun runko on kasassa jo nyt. Jospa sitä itsekin onnistuisi nyt kerrankin pelaamaan hyvän kauden, Heinonen virnistää.

– Kaikki on aina niin monen tekijän summaa, miten pääset pelaamaan, kuinka sitten kulkee, ja mikä on itseluottamus. Mutta jos kaikki menisi nappiin, niin uskon, että ainakin lähelle vanhoja huipputehojani voisin vielä päästä, parhaalla kaudellaan peräti 50 runkosarjapistettä mättänyt Väänänen pohtii.

Jokipojissa jatkaa myös jo Suomi-sarjan ajoilta tuttu 192-senttinen puolustaja Jarkko Immonen (-82). Joensuulaiskasvatti pelasi viime talvena tehopisteillä mitattuna uransa parhaan Mestis-kauden kirjauttaen tilastoihin lukemat 6+10.

– Henkilökohtaisesti odotukset tulevalle kaudelle ovat isot. Loukkasin käteni viime kaudella jo lokakuussa ja se vaivasi koko talven ajan. Nyt se on sitten vihdoinkin kunnossa, Immonen kertoo.

Oman juniorityön hedelmistä edustusjoukkueeseen on nostettu vuorostaan viime kaudella Jokipoikien A-nuorten tehokkaimpiin pelaajiin lukeutunut Joonas Sivonen. Vuonna 1988 syntynyt 180-senttinen hyökkääjä keräsi ikäluokkansa 1. divisioonassa tehot 12+24. Polvivammasta toipuva Sivonen lienee pelikunnossa vasta Mestis-kauden alkaessa.

– Joonas on tulevaisuuden Jokipoikia. Hänen taitotasonsa on huippuluokkaa ja luisteluvoima riittänee Mestikseen, Kauppi uskoo.

Sivosen sopimus kestää kevääseen 2009 saakka. Muut Jokipoikien julkistamat sopimukset ovat yksivuotisia.

Viime kauden sopimuksettomista pelaajista Jokipojissa ei jatkane enää kuin korkeintaan yksi tai kaksi.

Akkasen Juuson kanssa on asioista periaatteessa sovittu jo jonkin verran, mutta hän mennee kuitenkin sitä ennen Tapparan training campille. Pölläsen Tominkin kanssa ollaan yhteyksissä, mutta hänellä on ilmeisesti nyt jotain virityksiä Saksan suuntaan, Kauppi paljastaa.

Jokipoikien sopimuspelaajat

» Lähetä palautetta toimitukselle