Kari Makkonen Jukureiden peräsimeen

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä tänä keväänä hopealle päätynyt Jukurit on nimennyt uuden päävalmentajansa. Mikkeliläisjoukkueen peräsimeen astuu pitkään Tapparan kakkosvalmentajana toiminut Kari Makkonen. Lisäksi pelaajista kokenut Petri Lehtonen on tehnyt jatkosopimuksen mikkeliläisseuran kanssa.

52-vuotias Makkonen on työskennellyt kuusi kautta liigassa Tapparan apuvalmentajana, ensin pitkään Jukka Rautakorven ja kuluneella kaudella Rauli Uraman aisaparina. Nyt takavuosien huippupelaaja astuu huipputasolla ensimmäistä kertaa vastuuvalmentajan rooliin. Sopimus Jukureiden kanssa on mallia 1+1.

- Olen ollut pitkään liigassa kakkosvalmentajana, ja halu päästä vastuuvalmentajaksi on kasvanut. Kun tuli mahdollisuus päästä Mestiksen huippujoukkueeseen, niin ei tarvinnut kauan miettiä, kertoo Makkonen päätöksensä taustoja.

Pelaajana harjavaltalaissyntyinen Makkonen edusti miltei koko uransa Porin Ässiä. Vuonna 1974 porilaisjoukkueessa alkanut Makkosen liigaura päättyi vasta viisitoista vuotta myöhemmin keväällä 1991. Suomen mestaruuden Makkonen voitti pelaajana vuonna 1978, minkä lisäksi meriiteiksi liigasta kertyi kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Liigassa Makkonen taituroi 565 ottelussa tehopisteet 286+289=575. Lisäksi mies pelasi yhden kauden Amerikassa ja maajoukkueessa 167 ottelua. NHL-otteluita kertyi yhdeksän kappaletta.

Jukureiden hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakka on tyytyväinen tuoreeseen värväykseensä ja uskoo Makkosen tuovan arvokasta liigakokemusta joukkueeseensa.

Makkonen itse uskoo tuttuihin ja perinteisiin metodeihin, sillä vain työnteon kautta saadaan yleensä aikaan kaivattu tulos.

- Uskon kovaan työntekoon ja hyvään harjoitteluun. Korostan nimenomaan kesäharjoittelun merkitystä.

Makkosen tulevaan joukkueeseen on valmentajan nimityksen yhteydessä kiinnitetty yksi ehdottomista avainpelaajista. Kuluneen kauden ykkösketjun keskushyökkääjänä taituroinut 30-vuotias Petri Lehtonen on tehnyt 1+1-vuotisen jatkosopimuksen mikkeliläisseuran kanssa. Forssalaislähtöinen Lehtonen aloittaa syksyllä jo seitsemännen kautensa mikkeliläispaidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle