Jami Kauppi ja Jokipojat jatkosopimukseen

MESTIS / Uutinen
Kuluvan kauden Jokipoikien päävalmentajana toiminut Jami Kauppi jatkaa tehtävässään myös ensi kaudella, sillä joensuulaisseura julkisti tehneensä Kaupin kanssa 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Samalla seurajohto linjasi kovia tavoitteita jo ensi kaudeksi.
kolumni

Vihdoinkin rauhassa eteenpäin
[lue lisää]

Jokipojat on Kaupin alaisuudessa menestynyt alkuasetelmiin nähden mainiosti. Joukkue sijoittuu runkosarjassa vähintään kuudenneksi ja valmistautuu koko ajan tuleviin pudotuspeleihin. Sekä seurajohto että päävalmentaja olivat tyytyväisiä tähänastiseen yhteistyöhön, joten ensi kaudesta sovittiin jo hyvissä ajoin.

- Joulukuun puolivälissä seura ilmoitti käyttävänsä sopimuksessa olleen option. Sitten rupesin käymään läpi omaa kuviota, kun minulla on luonnollisesti itsellänikin kovia tavoitteita valmentajana. Puoli vuotta olen nyt nähnyt tätä Jokipoikien touhua, sekä hyvä puolet että heikkoudet. Olen viihtynyt erittäin hyvin ja hommat on toimineet, kertoi Kauppi päätöksensä taustoista.

- Tyyliini kuuluu olla avoin ja lojaali. Muutama muu seura otti yhteyttä, mutta optio on optio. Ensimmäistä kertaa olen ”evakossa”, ja kieltämättä myös vähän kiintynyt tähän pohjoiskarjalaiseen elämänmenoon, jatkoi Kauppi tyytyväisenä.

Tyytyväisyyttä yhteistyöhön uhkui myös Jokipoikien puheenjohtaja Jussi Jormakka.

- Ollaan oltu tyytyväisiä Kaupin työhön. Se ollaan viime keväästä opittu, että jos valmentajakuvio venyy, niin ei voida kasata joukkuetta eikä mitään. Töitä on tehtävä jo edellisen kauden aikana, joten tämä on signaali ensi kauteen.

Ennen Joensuuhun tuloaan Jami Kauppi vaikutti Etelä-Suomen vaihtoaitioissa. Kauppi on kokenut Mestis-valmentaja ja vuoden 2005 syksyltä kokemusta on myös SM-liigasta Pelicansin peräsimestä. Mestiksessä Kauppi on valmentanut useita kausia Kiekko-Vantaata sekä lisäksi viime keväänä Haukkoja.

uutinen

Esa Lehikoinen Jokipoikien takalinjoille
[lue lisää]

Tähtäimessä ykkössija

Valmentajasopimuksen julkistamisen yhteydessä Jokipojat linjasi jo ensi kautta. Tavoitteet ovat korkealla ja luottamusta tulevaisuuteen riittää muutenkin.

- Tarkoitus on nostaa tulostavoitetta, joten ensi kaudella pelataan Mestiksen voitosta, totesi puheenjohtaja Jussi Jormakka ja uskoi vakaasti, että taloudelliset myös resurssit mahdollistavat ykkössijan tavoittelun.

Myös valmennusjohdossa uskotaan entistäkin parempaan tulevaisuuteen.

- Ensi kaudeksi on huomattavasti parempi lähtökohta, kun tiedän paikalliset pelaajat ja lisäksi on laajat verkostot etelässä. Monet paikallisista pelaajista eivät ole koskaan voittaneet mitään, joten nyt olisi aika saavuttaa jotain. Se on iso porkkana monille meidän runkopelaajille ja tietää panostusta seuran eteen. Meidän pelaajilla pitää olla iso jokipoikasydän, lisäksi tehdään joitakin täsmähankintoja, tuumaili Kauppi luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle