Mikko Vanninen Joensuusta Wieniin

MESTIS / Uutinen
Jokipojissa pieneen rooliin jäänyt Mikko Vanninen siirtyy Itävallan Nationalligassa eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Wiener Eislöweniin. 26-vuotias Vanninen on hyökännyt tällä kaudella Mestiksessä 24 ottelussa keräten tehopisteet 1+4.

- Sopimus WE-V:n kanssa on allekirjoitusta vaille valmis. Siirtopaperit on jo lähetetty, ja asia sovittu Jokipoikien kanssa, Vanninen kertoo.

- Mahdollisuus päästä Itävaltaan tuli aiemmin samassa seurassa pelanneen Rissasen Teemun kautta. Tilaisuus on aika ainutkertainen, ja Käyhkön Arttu jopa suorastaan kannusti lähtemään, Vanninen kiittelee Jokipoikien valmennuksen suhtautumista asiaan.

Kuopiolaislähtöinen Vanninen pelasi Jokipojissa jo viidettä kauttaan. Viime talven mies kiekkoili Hermeksessä ja SaPKossa, muutoin hän on edustanut aikuisten sarjoissa vain Jokipoikia. Paras kausi oli 2004-05, jolloin Vanninen teki Mestikseen nousseen joensuulaisryhmän paidassa tehopisteet 11+13.

- Viime kaudelle oli kovat odotukset, mutta se meni sitten usemmastakin syystä pieleen. Sen jälkeen mietin jo lopettamistakin, mutta Jokipojat houkutteli sitten vielä kesällä mukaan. Se oli ihan tiedossa, että rooli jää aika pieneksi, ja nykyisen tuomarilinjan myötä peliaika kolmos-nelosketjujen senttereillä on vielä vähentynyt, pelaamisen ohella gradua yliopistolla työstävä Vanninen tuumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle