Janne Kurikka marraskuun Mestis-pelaaja

MESTIS / Uutinen
Jatkoajan Mestis-toimittajat valitsivat kuukauden parhaaksi pelaajaksi HeKin maalivahdin Janne Kurikan. Perusteluissa painotettiin erityisesti Kurikan huikeita tilastolukemia ja hänen merkitystään joukkueelle.

Kurikka itsekin pitää marraskuuta onnistuneena. Sekä joukkue että hän itse pelasivat hyvin.

- Hyvin otettiin pisteitä, vaikka vastassa oli pahoja joukkueita. Pelasin kaksi nollapeliä ja muutenkin meni vähän maaleja, joten tyytyväinen pitää olla. Olen pystynyt parantamaan kauden aikana ja rutiinia on tullut lisää.

HeKi voitti marraskuun kuudesta ottelustaan neljä ja hävisi vain yhden. Kurikka vartioi heinolalaisten maalia viidessä ottelussa ja kirjautti niistä huikean torjuntaprosentin 95,95. Nollapelit hän pelasi KooKoota ja SaPKoa vastaan.

- Vieraspeli TuToa vastaan ja kaksi nollapeliä olivat varmaan parhaat onnistumiset. Niistä tuli hyvä kolmen ottelun sarja.

"Edelleen suurin syyllinen siihen, että HeKi napsii pinnoja." "Kantaa HeKiä harteillaan." "HeKin huikean kuukauden pääarkkitehti."

Toimittajien perustelut valinnalle kertovat Kurikan merkityksestä joukkueelleen, ja samaa kieltä puhuvat tilastot. Kurikka on pelannut Mestis-vahdeista eniten ja torjunut suurimman määrän laukauksia.

- Tykkään pelata, joten ihan tyytyväinen olen peliaikaan. Pelaamisen kautta tulee myös itsevarmuutta ja rutiinia, Kurikka sanoo.

- Meidän puolustuksen takana taas on siinä mielessä helppo pelata, että reboundeja ei tule paljon. Alivoimaa ollaan jouduttu pelaamaan paljon, mutta pakit ovat siivonneet maalinedustan hyvin.

Viime viikolla Kurikka teki liigadebyyttinsä Pelicansin riveissä. Neljän pelin mittainen laina-aika ei jäänyt luukun aukomiseksi, vaan hän pelasi TPS:ää vastaan koko ottelun. Maanantaina Kurikka palaa sovitusti HeKin riveihin.

- Liigasta jäi positiivinen maku, oli mukava, että sai pelatakin yhden pelin. Seuraavaksi mennään HeKin kanssa playoffeihin. Itse koetan parantaa edelleen pelaamista ja auttaa joukkuetta voittamaan.

Kurikan jälkeen marraskuun toiseksi parhaaksi pelaajaksi Jatkoajan toimittajat äänestivät SaPKon hyökkääjän Kalle Konstin ja kolmanneksi TuTon hyökkääjän Tero Forsellin.

Aikaisemmat kuukauden pelaajat

lokakuu: Henri Kallio, KOO-VEE - uutinen

syyskuu: Sami Puruskainen, Jokipojat - uutinen

» Lähetä palautetta toimitukselle