Henri Kallio kuukauden Mestis-pelaaja

MESTIS / Uutinen
Jatkoajan Mestis-toimittajat valitsivat lokakuun pelaajaksi KOO-VEEn Henri Kallion. Nopea laitahyökkääjä merkkautti kymmenessä ottelussa hienot tehot 5+9=14. 22-vuotias Kallio pelaa ensimmäistä kauttaan Mestiksessä.

Henri Kallio siirtyi KOO-VEEhen C-juniori-ikäisenä Ilveksestä. Suomi-sarjassa laitahyökkääjä ei kuulunut vielä pistenikkareiden joukkoon ja mies yli kaksinkertaisti viimekauden pistesaaliinsa nousten samalla koko joukkueen tehokkaimmaksi pelaajaksi. Nyt on kerättynä aikuisten sarjassa ennätyspisteet jo tässä vaiheessa kautta.

- Joo, on tullut onnistumisia hyvien jätkien rinnalla. Etenkin Hietakankaan ja Pylvänäisen kanssa kemiat ovat kohdanneet. Hyvät otteet reeneissä ovat tällä kaudella siirtyneet peleihinkin, valinnastaan yllättynyt Kallio kertoo.

Vikkelän Kallion vahvuuksiin kuuluu nopeuden lisäksi hyvä peliäly ja periksiantamaton asenne. Kallion tavaramerkiksi kuluvalla kaudella on noussut raju työnteko jokaisessa vaihdossa ja se on näkynyt nyt myös hyvänä pistesaaliina. Myös uudet sääntötulkinnat ovat olleet suotuisia Kallion kannalta.

- Juu, en ole mikään kaksimetrinen hujoppi. Kyllähän uusista tulkinnoista on ollut apua, koska olen kohtalaisen hyvä liikkumaan. Kun liikettä pitää yllä joutuu kaveri rikkomaan ja saadaan ylivoimatilanteita.

Kuluva kausi on 22-vuotiaalle laitahyökkääjälle ensimmäinen Mestiksessä. Kallio on löytänyt sarjasta selkeitä eroja Suomi-sarjaan.

- Tempo on huomattavasti kovempi. Pelaajat pelaavat paljon järkevämmin. Päätön kohellus ei auta, vaan on maltettava odottaa ja iskeä silloin kun siihen on paikka. Ylipäänsä pelaaminen Mestiksessä on järjestelmällisempää. Tilanteet tulevat paljon nopeammin ja liikkeen on löydyttävä heti, kun kiekon saa, toteaa Kallio Jatkoaika.comille.

KOO-VEE saalisti masentavan alkukauden jälkeen lokakuussa peräti viisi voittoa ja Kallio oli merkittävässä roolissa joukkueen parannellessa asemiaan runkosarjan pistetaulukossa. Ratkaisevat lenkit Kallion pistejahdissa ovat olleet ketjun keskushyökkääjä Matti Hietakangas ja laitahyökkääjä Tomi Pylvänäinen. Joukkueen kapteeni Hietakangas merkkautti lokakuussa mainiot tehot 7+4=11.

Mestis-toimittajien äänestyksessä toiseksi sijoittui Vaasan Sportin keskushyökkääjä Pete Suonpää ja kolmanneksi Jukureiden veräjänvartija Ari Reunanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle