Tomi Karlsson jää Jokipoikiin

MESTIS / Uutinen
Jokipojat on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen koeajalla olleen Tomi Karlssonin kanssa. Edellisvuodet Salamoita edustanut hyökkääjä keräsi kahdessa try-out -pelissään tehot 2+0 ja pääsee nyt hakemaan Joensuusta uutta nousua uralleen.

26-vuotias Tomi Karlsson on pelannut miesten sarjoissa vain laitahyökkääjän paikalla, mutta Jokipojissa rooli muuttuu. Hän aloittaa sarjapelit Jokipoikien kakkosketjun sentterinä. Rinnalla hyökkäävät viime kauden tehomiehet Sami Puruskainen ja Jani Keränen, joten odotukset koko ketjua kohtaan ovat kovat.

– Sentterinä on tosiaan tarkoitus vetää. A-junnuissa olen viimeksi keskellä pelannut, joten ei se aivan outo paikka ole, Karlsson tuumaa.

– Isot saappaat on täytettävinä, mutta uskon, että yhteinen sävel löytyy. En ole varmastikaan mikään perinteisin sentteri, mutta toivottavasti pystyn tuomaan suoraviivaisuutta ketjun peliin.

183-senttinen Karlsson on kärsinyt viime kausina useasti loukkaantumista. Viime talvena pelattuja otteluita kertyi vain 22, joissa hän keräsi tehopisteet 2+4. Toistaiseksi paras kausi on ollut 2003–04, jolloin Karlsson ehti pelata 30 ottelua ennen loukkaantumistaan ja tekaisi Salamoille saldon 9+10.

– Kolme edellistä kautta ovat tosiaan olleet rikkonaisia. Nyt olen kuitenkin pystynyt treenaamaan kesän hyvin, joten Joensuuhun on hyvä tulla hakemaan uutta nostetta uralle.

– Jos nyt ainakin sen vanhan piste-ennätyksen pystyisi rikkomaan. Sinne 30 pisteen tuntumaan jos pääsisi, niin voisi olla varmasti ihan tyytyväinen, Karlsson pohtii henkilökohtaisia tavoitteitaan.

Ennen Joensuuhun tuloaan Kiekko-Espoon kasvatti ehti käydä try-outilla Latvian liigan Daugavpils Latgalessa. Saman ryhmän paidassa hän pelasi myös muutama viikko sitten harjoituspelin Jokipoikia vastaan.

– Ulkomaille tässä oli tosiaan tarkoitus lähteä. Latviassa menivät sitten kuitenkin ulkomaalaiskiintiösäännöt uusiksi eikä minulle ollutkaan tilaa siellä.

Vaikka ulkomaat olivatkin tavoitteena, niin Joensuukin toki sentään välttää.

Kaupin Jamin kanssa tässä on oikeastaan koko ajan oltu yhteyksissä, jo keväällä Joensuuhun tulosta oli puhetta. Pari viikkoa olen nyt tällä ollut, ja kaikki on kyllä hoitunut mukavasti. Uuteen joukkueeseenkin on ollut helppo päästä sisälle.

– Porukka vaikuttaa tavoitteelliselta, ja tekemiseen on kaikilla hyvä into. Joensuussa tuntuu olevan kiekkokulttuuriakin ihan eri tavalla kuin Kirkkonummella, Karlsson kertoo havainnoistaan.

Jääkiekkoilun ohella Karlsson on ehtinyt panostaa myös opiskeluun. Menossa on viides vuosi kasvatustieteen opintoja Helsingin yliopistossa, joten koulu on jo siinä vaiheessa, että se sujuu suuremmitta ongelmitta Joensuustakin käsin.

– Avoimen yliopiston kautta pystyn suorittamaan kursseja ja sitten pitää muutaman kerran käydä Helsingissä tenttimässä, Karlsson kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle