Jokipojat testaa tshekkimaalivahtia

MESTIS / Uutinen
Mestikseen valmistautuva Jokipojat testaa tsnekkiläistä maalivahtia Alexander Salakia. 19-vuotias lupaava veräjänvartija on joensuulaisseurassa try-outilla tämän viikon ajan.

Alexander Salak pelasi viime kaudella muutaman ottelun Tsekin kakkosliigassa. Pääosin hän esiintyi kuitenkin HC Ceské Budejovicen paidassa U20 Extraligassa, jossa nuorukaisen torjuntaprosentti oli peräti 94,2. Vuonna 2005 hän oli myös mukana Tsnekin maajoukkueessa 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Salak on jo toinen nuori ulkomaalaisvahti Jokipoikien try-outilla. Ruotsalainen Fabian Eriksson esiintyi joensuulaismaalilla joukkueen kahdessa ensimmäisessä harjoitusottelussa, joissa torjuntaprosentiksi tuli vaatimaton 87,14. Salakin tulosta huolimatta Eriksson jatkaa kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Jokipoikien testissä elokuun loppuun saakka.

Jokipojat pelaa tällä viikolla peräti neljä harjoitusottelua. Ohjelmassa on tiistaina vieraspeli SaPKoa vastaan, keskiviikkona latvialaisen Daugavpilsin isännöinti ja vielä viikonloppuna turnaus Kirkkonummella.

» Lähetä palautetta toimitukselle