Aki Piiroinen HeKin takalinjoille

MESTIS / Uutinen
Jokipoikien kokenut puolustaja Aki Piiroinen vaihtaa maisemaa. 29-vuotiaan kiekkoilijan uusi osoite on Mestis-nousija Heinolan Kiekko.

Piiroinen on edustanut Jokipoikia lähes koko tähänastisen uransa ajan. Siirron taustalla on mahdollinen työpaikka Lahdessa.

- Olemme todella iloisia, että saimme Piiroisen Heinolaan. Hän pääsee täällä pelaamaan monien Jokipojista tuttujen kavereiden kanssa, ja uskomme hänen tuovan joukkueeseen kokemusta, leveyttä ja johtajuutta, kommentoi HeKin urheilutoimenjohtaja Janne Sinkkonen.

Debyyttinsä ykkösdivisioonatasolla Piiroinen teki jo kaudella 1998-99. Jokipoikien edustusjoukkueessa hän on pelannut yli 250 ottelua, joista noin kaksi kolmannesta Mestis-tasolla.

Piiroinen on profiloitunut Jokipojissa varmaotteiseksi, fyysisen pelin taitavaksi luottopuolustajaksi. Tehopisteillä hän ei ole juhlinut, päättyneellä kaudella syntynyt piste-ennätys on 2+10.

- Eihän Piiroinen mikään pistelinko ole ollut, mutta toivomme, että maisemanvaihdos auttaa ja että hän hyödyntää vahvaa rannettaan aiempaa enemmän hyökkäyspäässä, sanoo Sinkkonen.

Jokipojissa Piiroinen on pelannut pääosin kahdessa ensimmäisessä pakkiparissa, ja iso rooli on luvassa myös Heinolassa.

- Vastuuta on tarjolla. Piiroinen on ensi kaudella meidän kolmen kärkipuolustajamme joukossa.

Piiroisen sopimuksen jälkeen HeKin ensimmäisen Mestis-kauden joukkue on Pelicans-yhteistyön tuomia vahvistuksia vaille valmis. Lahtelaisapujen pitäisi ratketa elokuun 16. päivänä pelattavaan HeKi-Pelicans-harjoitusotteluun mennessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle