Golden Lions luopui Mestis-paikastaan

MESTIS / Uutinen
Tallinnalaisen Golden Lionsin pelaaminen Mestiksessä peruuntui vajaa viikko ennen runkosarjan alkua taloudellisten ongelmien takia. Tallinnalaisen joukkueen osallistuminen Mestikseen seuraavalla kaudella on sen sijaan mahdollista.

- Rahoituspuolella syntyneiden ongelmien takia on valitettavasti tehty tänä aamuna ratkaisu, että Tallinnan joukkue ei osallistu Mestikseen alkavalla kaudella, kertoi Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Heikki Hietanen perjantaina.

Tallinnalaisen joukkueen oli määrä pelata alkavalla kaudella Mestiksessä 23 ottelua. Joukkueen jäätyä pois Mestis pelataan läpi aiempien vuosien tapaan 12 joukkueella. Virolaisjoukkue saatetaan kuitenkin nähdä sarjassa tulevaisuudessa.

- Tallinnassa on iso talousalue, ja jääkiekko on nousussa Virossa. Mestiksessä pelaaminen palvelisi virolaisia, jotka saisivat pidettyä lupaavia nuoria pelaajiaan omassa maassaan, Hietanen kertoi ja korosti kansainvälisen yhteistyön merkitystä muistuttaen, että aikanaan Suomikin on jääkiekkoilullisesti heikompi maa.

Viro on viime vuosina noussut niin aikuisten kuin nuorten MM-kisoissa I divisioonaan.

- Heillä on ensi helmikuun puoliväliin asti aikaa rakentaa joukkue ja organisaatio, jolla he voivat osallistua ensi vuonna Mestikseen.

Vaikka Golden Lionsin osallistuminen tämän kauden Mestikseen peruuntuikin, pelaa joukkue harjoitusottelun lauantaina Hyvinkäällä Ahmoja vastaan. Ottelu alkaa noin klo 16.30 välittömästi edellä pelattavan C-nuorten ottelun jälkeen, jotta virolaiset ehtivät illan lautalla takaisin kotimaahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle