HeKi kiinnitti Denver Mandersonin

MESTIS / Uutinen
Mestis-joukkue Heinolan Kiekko vahvisti hyökkäyspäätään kanadalaisella Denver Mandersonilla. Manderson siirtyi HeKiin European Trophy turnausta isännöineestä EC Red Bull Salzburgista.

Kanadalaishyökkääjä Denver Manderson, 21, on jo HeKin viides ulkomaalaispelaaja. Viime hetken vahvistus tuli ajankohtaiseksi loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi Jesse Rohtla on toistaiseksi Pelicansissa tuuraamassa loukkaantunutta Tommi Paakkolanvaaraa.

– Kiinnostuimme hänestä jo kesällä, mutta nyt sitten pääsimme sopimukseen. Sentteritilanteemme on tällä hetkellä loukkaantumisten ja Rohtlan Pelicans-pestin vuoksi kehno, joten hankinta oli ajankohtainen, HeKi-valmentaja Janne Sinkkonen toteaa.

– Manderson on toiminut aiemmissa joukkueissa kapteenina. Hän on hyvä syöttelijä ja tottunut pelaamaan johtavassa roolissa. Rightin pelaajana hän tuo lisää variaatioita hyökkäykseen.

Sekä laidassa että keskellä viihtyvä Manderson saattaa olla todella kovan luokan kaappaus Mestikseen. Elo-syyskuussa pelatuissa viidessä europelissä mies saalisti kaksi (1+1) tehopistettä. Jälki oli kuitenkin huomattavasti järeämpää viime kaudella Kanadan toiseksi korkeimmalla junioriliigatasolla. BCHL-liigaa pelaavan Penticton Veesin riveissä pelatuissa 50 ottelussa Manderson kokosi hurjat tehot 40+73=113. Lisäksi 16 playoffs-peliä poikivat messevät 25 (10+15) tehopistettä.

Mandersonilla on kokemusta myös OHL- ja OPJHL-sarjoista. 178-senttinen ja 79-kiloinen hyökkääjä ei ole kokonsa puolesta jättiläinen, mutta vahvuudet löytyvätkin juuri kiekollisesta pelistä. Luistelusta ja liikkeestä löytyy sen sijaan vielä parantamisen varaa.

Apuja uuteen pelaajahankintaan tuli myös Lahdesta sekä Sinkkosen tutun kontaktin kautta.

– Iso kiitos Pelicansin Pasi Nurmiselle ja Ilkka Kaarnalle jotka olivat meidän apuna. Viikko sitten kävimme tosissaan jumppaamaan asian eteen. Värväykseen sain apua myös erään kontaktini kautta. Näimme elokuussa hänen pelaavan, kun Salzburg kohtasi Euro-pelissä Tapparan ja olimme tyytyväisiä näkemäämme, Sinkkonen sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle