Vaasan Sport kiinnitti neljä omaa nuorta

MESTIS / Uutinen
Sport teki neljä pelaajasopimusta kotikaupungin pelaajien kanssa. Kaksi pelaajaa pelasi viime kauden A-nuorten SM-liigaa, kaksi on tuttuja aiemmilta Mestis-kausilta.

Vahvaa nuorennusleikkausta tekevä Vaasan Sport teki sopimukset neljän pelaajan kanssa. Mukana on kaksi viime kauden A-nuorten avainpelaajaa kahden vuoden sopimuksella, sekä vuoden sopimukset hieman kokeneempien pelaajien kanssa.

Vuoden sopimukseen nimensä laittoivat Jani Kiviniemi ja Toni Mäkinen. Kiviniemi on ollut Sportin kokoonpanossa viimeiset vuodet, mutta viime kausi alkoi poikkeuksellisesti Kajaanin Hokissa. Laitahyökkääjänä Mestis-mestaruuden toissakaudella voittanut Kiviniemi palasi Vaasaan joulutauolla, kun Kajaanissa ei peliaikaa ja onnistumisia tullut.

Puolustajan tontille muutama vuosi sitten siirtynyt Toni Mäkinen pelasi viimeksi Sportissa kaudella 2007–2008, jonka jälkeen ura jatkui Kotkan Titaaneissa. Viime kaudella Mäkinen palasi Vaasaan, mutta pelipaikka löytyi Waasa Red Ducksista, jonka kapteenina Mäkinen menestyksekkäästi toimi.

– Kiviniemi on hyvä luistelija, jonka taklaukset herättävät kotiyleisön. Jani on vaikea pala vastustajalle peräänantamattoman luonteensa takia. Mäkinen taas on entinen hyökkääjä, joka osaa laittaa kiekkoa hyvin liikkeelle hyökkääjille, Antti Törmänen kertoi kahdesta kokeneemmasta pelaajastaan.

Viime kauden A-nuorten liigajoukkueesta sopimukseen pääsivät Juho Iloviita ja Tomi Kankaanpää. Molempien sopimus on kaksivuotinen. Iloviita oli viime kaudella A:n kapteeni ja joukkueen toiseksi paras pistemies. Tomi Kankaanpää oli joukkueen ykköspakkiparin pelaaja, ja jatkaa mielellään Sportissa.

– Kankaanpäällä on vielä tekemistä fysiikan kanssa, mutta kenenpä nuoren pelaajan fysiikka olisi vielä kunnossa? Kiekollinen, erittäin hyvin peliä lukeva puolustaja. Iloviita on hyvä luistelija, ja erittäin röyhkeänä pelaajana pystyy tekemään maaleja ahtaasta paikasta, Törmänen kertoi nuorista pelaajistaan.

– Olen erittäin iloinen, kun voimme allekirjoittaa näin monen Vaasan oman pojan sopimukset. Kaikki pelaajat haluavat urallaan eteenpäin, ja sopivat näin hyvin meidän joukkueen profiiliin.

Pelaajat olivat kaikki yhtenäisellä linjalla kommentoidessaan sopimuksiaan.

– Joukkue on varmasti hyvä hengeltään, kun on paljon nuoria ja nälkäisiä pelaajia, ja moni tuntee toisensa entuudestaan, kertoi Iloviita.

– Minä olen yhtäkkiä kokenut pelaaja, lisäsi vuonna 1987 syntynyt Kiviniemi.

» Lähetä palautetta toimitukselle