Tommy Latouche-Gauvin pysyy RoKissa

MESTIS / Uutinen
Suomi-sarjajoukkue Tornion IHC:stä RoKin testiin vajaat kaksi viikkoa sitten tullut kanadalaishyökkääjä Tommy Latouche-Gauvin jatkaa Rovaniemellä kuluvan kauden loppuun asti. Sitä vastoin vähälle vastuulle sininutussa jäänyt hyökkääjä Henri Fomin siirtyy loppukaudeksi Tornioon.

RoKin ja TIHC:n väliset pelaajasiirrot mahdollistaa seurojen välinen farmisopimus, jonka myötä pelaajia voi liikutella vielä tammikuun 31. päivänä umpeutuneen siirtojen takarajan jälkeen. Sen seurauksena rovaniemeläisjoukkueen testissä kolmen ottelun ajan ollut 22-vuotias Tommy Latouche-Gauvin jatkaa RoKi-paidassa ja yrittää jatkossa kartuttaa tämän hetkistä tehopisteldoaan (1+1).

– Tällainen pelaajavaihto on seurayhteistyötä parhaimmillaan. Tommy on synnynnäinen maalintekijä ja me tarvitsemme tehoja. Halusimme tarjota Tommylle mahdollisuuden näyttää osaamisensa ihan ajan kanssa, toteaa RoKin toimitusjohtaja Teemu Kallioniemi tyytyväisenä.

Sitä vastoin nuori rovaniemeläishyökkääjä Henri Fomin, 18, hakee loppukauden ajan vastuuta Suomi-sarjasta TIHC:n pelipaidasta. Kuluvalla kaudella RoKin riveissä vähän vastuuta saanut Fomin merkkautti itselleen yhden syöttöpisteen neljässä Mestis-pelissä.

– Vastaavasti Henri on ollut hyvässä kevätvireessä ja hänen kehityksensä ja jatkouransa kannalta on tärkeää, että hän pääsee pelaamaan isoja minuutteja isossa roolissa. Haluamme, että Henri pelaa ensi kaudella entistä kehittyneempänä taas RoKi-paidassa, sanoo Kallioniemi.

» Lähetä palautetta toimitukselle