Petri Koivisto ja voittamisen vimma

MESTIS / Haastattelu
Jatkoajan marraskuun Mestis-pelaaja ei valita liiasta peliajasta.
Uutinen

Petri Koivisto Mestiksen paras marraskuussa
[lue lisää]

TuTon päävalmentajalla Ismo Lehkosella on lähes rajaton luotto ykköstorjujaansa Petri Koivistoon. Kajaanista täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt Koivisto, 21, on pelannut jokaisen turkulaisryhmän sarjaottelun tällä kaudella.

Lehkosen mukaan syytä muihin ratkaisuihin ei ole ilmennyt. Koivisto on vastannut täysin niitä odotuksia, joita päävalmentaja on hänelle asettanut.

- Petellä on hirveä palo silmissä, kun kentällä mennään. Siitä voittamisen vimmasta minä tykkään ihan älyttömästi, toteaa ”Ika” verraten luottovahtiaan henkisiltä ominaisuuksiltaan Pasi Nurmiseen.

Koiviston voitonjanon seurauksena tulleet kuusi voittoa ja kaksi nollapeliä nostivat hänet Mestis-toimituksen kirjoissa marraskuun pelaajaksi. Marraskuu voi viisun mukaan viedä yksinäisen miehen, mutta Koivisto torjui aivan omillaan läpi kuun komealla torjuntaprosentilla 94.4.

Kunnia kuuluu tietysti hyvälle joukkueelle, mutta siinä missä sarjajohtajan terävin ote on kauden edetessä toisinaan hieman lipsunut, Koivisto on maalillaan noussut esiin yhä useammin ja yhä vahvemmin.

- Totta kai kunnia kuuluu koko joukkueelle, naurahtaa Koivisto kysyttäessä.

- Hieno joukkue on edessä, jätkät puolustaa todella tiiviisti illasta toiseen. Sillä lailla olen omaan peliin tyytyväinen, että olen tasaiseen peliin pystynyt. Mutta tiedän pystyväni vielä parempaan.

Turkuun muutettuaan Koivisto on saanut totutella muuhunkin kuin laveampiin kylänraitteihin. Vaikka Kajaanin Hokki pelasi vahvasti koko viime kauden, joukkueen maalinsuulla riitti urakoitavaa illasta toiseen. TuTon vahva materiaali ja aktiivinen kiekollinen pelitapa ovat merkinneet sitä, että maalivahdin työt ovat ajoittain jääneet varsin vähiin.

- Kyllä alkukaudesta varsinkin oli totuttelemista siihen, että harvakseltaan tulee tilanteita. Se on silloin vähän enemmän yläpään pelaamista, kun ei saa sitä tunnetta niin helposti päälle, Koivisto pohtii.

Toinen suuri muutos on edellä mainittu pelien määrä. Hokissa torjuntavastuu jakautui melko lailla tasan Joni Myllykosken kanssa. Nyt Koivisto pelaa niin paljon kuin haluaa.

- Mulle ainakin se on hyvä tilanne, ei ole vielä sitä päivää tullut, ettei maistuisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle