Tutkapari lupaa TuTon parantavan: ”mestaruudesta halutaan pelata”

MESTIS / Haastattelu
Tapio Laakso ja Timo Salo arvioivat TuTon syyskautta ja tulevaisuuden näkymiä.

TuTo oli Mestiksen vetäytyessä lyhyelle joulutauolle sarjataulukossa neljäntenä. Vieraspelipainotteisen alkusyksyn huomioiden sijoitus on kohtuullinen. Kapteeni Laakso näkee hyviä puolia niin joukkueen kuin ketjunsakin esityksissä.

- Mielestäni voi kaikesta sanoa, että aika tasaisesti on mennyt. Ei mitenkään huippuhyvin, mutta ei huonostikaan. Ei ole tullut sellaisia heittelyitä kuin viime kaudella, se on positiivista.

Omaan suoritustasoonsa TuTon kakkosketjun parivaljakko on varovaisen tyytyväinen.

- Muutama peli alkuun oli vaikeaa, mutta sitten päästiin rytmiin mukaan. Ollaan jonkun verran tulosta saanut tehtyä, kertaa Laakso.

- Hyvää on ollut just se, että ei ole tullut enää suvantovaiheita. Vaikka on huonompi päivä, niin se ei näy niin paljon. Kai sen näkee, että ollaan vuoden vanhempia. Jos joukkueelle kouluarvosanaa pitää miettiä, niin pistetäänkö kasi, ehdottaa Salo

- Laitetaan kasi, komppaa kapteeni hetken mietittyään.

Keväällä vain yksi tavoite

TuTo-leirissä ollaan kesästä lähtien oltu varsin vankasti sitä mieltä, että joukkueella on vain yksi tavoite – Mestiksen voitosta pelaaminen. Mutta millä eväin joukkueen kevättodistukseen saadaan numeroa korotettua?

- Kyllä me mestaruudesta halutaan tänä vuonna pelata. Se on tärkeää, että ruvettaisiin tekemään maaleja kunnolla joka pelissä. Liian usein on vieläkin tehty vastustajan maalivahdista paras pelaaja. Menee hirveä energia yhden tai kahden maalin tekemiseen, Laakso pohtii menestysreseptiä.

Kaksikko on yksimielinen siitä, että TuTon peruspelaaminen on syksyn mittaan asettunut hyvin uomiinsa. Pelitapa on kunnossa ja edellytykset parempaan olemassa. Nyt on tuloksenteon aika.

- Viime ja edelliskaudella ei tullut niin paljon pisteitä, mutta ajateltiin vähän vielä, että ”saatiin sentään paikkoja”. Se ei nyt enää riitä. Nyt pitää ruveta tekemään tulosta ja pistämään kiekkoja pussiin niistä paikoista, lataa Salo.

Edessä oleva kevät on tärkeää aikaa myös Timo Salolle ja Tapio Laaksolle itselleen. Kummankin sopimus TuTon kanssa umpeutuu kevään jälkeen. Molempien mieli halajaa jossain vaiheessa uralla eteenpäin. Hyvien otteiden myötä SM-liigan portit voivat jo olla raollaan.

- Tähtäin on korkealla ja jossain vaiheessa sitä haluaa liigaan päästä pelaamaan. Ja pelaamaan kunnolla, eikä vaan selviytymään. Se on mulle ainakin tärkeintä, että pääsee pelaamaan ja on vastuullisessa roolissa, miettii Laakso tulevaisuuttaan.

- Sen verran on ammattimaista touhua tässä jo treenattu, että olisi tyhmää tinkiä tavoitteista. Totta kai sitä haluaa sinne koettamaan, tiivistää Salo kaksikon tuntemukset.

» Lähetä palautetta toimitukselle