Toivakka: Joukkue alisuoritti

MESTIS / Haastattelu
Jukurit oli Mestiksen ensimmäinen seura, joka kuluvalla kaudella erotti valmentajansa. Hieman yllättävänkin vaihdoksen taustalta löytyvät lopulta varsin tavalliset syyt.

Mikkeliläiset avasivat kauden hallitsevana mestarina loistavasti ja venyivät yhdentoista ottelun tappiottomaan putkeen. Koko syyskausi sujuikin joukkueelta hyvin, mutta ongelmia alkoi ilmaantua joulutauon alla.

- Hallitus oli sitä mieltä, että joukkue alisuoritti viimeisen puolentoista kuukauden ajan. Kolmestatoista ottelusta olemme pystyneet voittamaan viisi, ja voitetut joukkueet olivat FPS, Salamat ja SaPKo. Kaikille kärkipään ja keskikastin ryhmille olemme hävinneet, toteaa Jukureiden hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakka.

Jukurit on kuitenkin edelleen Mestiksen sarjataulukossa toisena. Asemat ovat siis hyvät, vaikka runkosarjan voittoon mahdollisuudet ovatkin lähinnä teoreettiset.

- Sarjataulukko näyttää kohtalaiselta edelleen, mutta sijoitus ei anna todellista kuvaa tasosta, Toivakka muistuttaa.

Mikkeliläisjoukkue on viime aikoina vahvistanut rivejään ja tähtää edelleen mestaruuteen. Alisuorittamisen kierre oli seurajohdon mielestä tehtävä kuitenkin ajoissa. Kenties ratkaiseviksi osoittautuivat kaksi peräkkäin kärsittyä kotitappiota.

- Syitä tapahtuneeseen on monia ja joukkuekin saa katsoa peiliin. Viime kädessä tästä vastuun kantaa kuitenkin valmentaja. Ratkaisu tehtiin ajoissa, jotta saamme tähän uuden startin ennen pudotuspelejä. Tähtäimemme on edelleen mestaruudessa ja liigakarsinnoissa, joten pelin tasoa on nostettava, päättää Toivakka.

Jukureiden kakkosvalmentajana jatkaa edelleen Pasi Parviainen. Maalivahtivalmennuksesta huolehtineen Mikko Elorannan tilanne on vielä avoin.

» Lähetä palautetta toimitukselle