Jokipojat hakee uutta ilmettä

MESTIS / Haastattelu
Joukkue uusiutuu, mutta vielä enemmän muutoksia on tiedossa Jokipoikien visuaaliseen ilmeeseen. Joensuulaisseura esitteli jo torstaina tuoreen logonsa, ja lisää uudistuksia on tulossa lähempänä kautta. Myös Mehtimäen jäähallin kohentaminen kuuluu suunnitelmiin.
style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">uutinen

Jokipojat pestasi kanukkiveskarin
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=uutiset&id=7062">[lue lisää]

Jokipoikien uudessa logossa irvistää piikkikaulapantainen susi. Värit ovat luonnollisesti tutut punainen, musta ja valkoinen. Vai hetkinen, onkos se sittenkään susi vai pelkästään vihainen rakkikoira?

– Ärhäkkä otus, jonka eteen ruvetaan pelaamaan. Emme me ole oikeastaan päättäneet, että onko se terrieri vai sitten susi, Jokipoikien puheenjohtaja Jussi Jormakka naurahtaa.

Logon suunnittelusta vastanneen mainostoimisto Fabrikin Jonne Martikainen osaa kertoa taustoja tarkemmin.

– Tavoitteena oli suunnitella joensuulaista jääkiekkoilua kuvaava hyökkäävä ja ärhäkkä logo. Sutta ei pyydetty eikä sitä terrieriäkään. Voihan se olla susi, mutta omalla tavallaan kesytetty, kun sillä on kuitenkin kaulapanta. Eiköhän yleisö ajan myötä tule sen päättämään, mitä logo kuvaa.

– Joka tapauksessa uudella ilmeellä haetaan trendikkyyttä ja jatkuvuutta. Seuran uuden ulkoasun suunnittelu aloitettiin heti vuoden alusta. Kaikki tulee uudistumaan, myös nettisivut, Martikainen kertoo.

Visuaalinen ilme kohenee aiemmasta, ja Jokipoikien tavoitteena on parantaa myös vuonna 1982 valmistuneen kotihallinsa olosuhteita. Vip-tilat löytyvät jo, mutta katsomoravintola, pehmeät penkit ja pukukoppitilojen lisäys olisivat tervetulleita.

– Kaupunkihan omistaa jäähallin, joten heidän rahoituksestaan kaikki on lopulta pitkälti kiinni. Omaa rahaakin voimme tietysti vähän laittaa, mutta kyllähän se suurin maksaja pitäisi muualta löytyä, Jormakka toteaa.

Jormakan mukaan Joensuun kaupungin liikuntatoimesta on luvattu, että hallin peruskorjauksen suunnittelu voidaan aloittaa tulevana kesänä. Rakentamiseen siitä voi toki olla vielä pitkä matka.

– JoKP:n liiga-ajoilta olisi jo olemassa valmiina suunnitelmat, kuinka halliin voisi rakentaa päätyyn korkealle ravintolan. Vanhat suunnitelmat voisivat olla edelleen ihan käyttökelpoisia hallin peruskorjauksessa, hän uskoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle