Mielipide

Mestiksen ennakkopaketti 2009–2010

MESTIS / Kolumni
Jatkoaika on tuttuun tapaan arvioinut tarkasti ja analyyttisesti jokaisen joukkueen mahdollisuudet torstaina alkavaan Mestis-kauteen lähdettäessä. Viime keväänä auenneiden liigaporttien ansiosta Mestis-joukkueet ovat entisestään vahvistaneet miehistöjään nousu-unelma mielessään, minkä seurauksena odotettavissa on jälleen kerran todella viihdyttävä ja tapahtumarikas kausi.

Mestari Sport saa torstaina alkavassa Mestiksessä seurakseen jälleen varsin tutut haastajat. Vaasassa viime kauden päätteeksi saavutetun seurahistorian ensimmäisen Mestis-mestaruuden juhlinta loppui viimeistään siihen, kun tilikauden tappiollinen tulos julkistettiin. Päävalmentaja Juhani Tamminen uhkuu kuitenkin jälleen samaa tuttua uhoa, joka halutaan varmasti latistaa niin Kouvolassa kuin Joensuussa sekä muillakin Mestis-paikkakunnilla.

Liigaporttien auki olo ja pelaajamarkkinoilla vallitseva ostajan markkinat –tilanne ovat tuoneet Mestikseen entisestään lisää laadukkaita pelaajia, joita etenkin kärkipään joukkueet ovat haalineet riveihinsä kaksin käsin. Tämä tietää suoraan sitä, että Mestiksen taso nousee varsinkin kärkijoukkueiden osalta hieman lähemmäs SM-liigan pohjaa. Samalla myös kuilu alakastin joukkueisiin kasvaa, jonka ansiosta sarja on vaarassa jakautua kahteen kastiin, jossa kuusi ensimmäistä joukkuetta taistelevat tosissaan mestaruudesta ja kuusi viimeistä säilymisestä (=elämästä).

Keväällä pelattavat pudotus- ja karsintapelit kiekkoillaan tutulla sekä varsin hyväksi havaitulla systeemillä, jossa runkosarjan kahdeksan parasta kamppailee maineesta ja mammonasta sekä pääsystä haastamaan SM-liigan pahnan pohjimmainen.

Sen sijaan kaksi sarjataulukon viimeistä joutuvat tappelemaan tosissaan paikasta auringossa, aina vaarallisessa karsintasarjassa kahta Suomi-sarjasta tulevaa joukkuetta vastaan.

Jatkoajan Mestis-toimittajat äänestivät tuttuun tapaa runkosarjan järjestyksen, joka on nähtävissä alempana. Hallitseva mestari Sport ottaa haltuunsa runkosarjan piikkipaikan, kun taas karsintasarjan syövereihin joutuvat viime kauden tapaan SaPKo ja sarjatulokas RoKi.

Jatkoajan Mestis-toimituksen kasaama ennakkopaketti on valmis luettavaksi – mukavaa ja nautinnollista kiekkokautta 2009–2010!

1. Sport

Sportilla vain yksi tavoite – SM-liiga

McGregor oppimatkalle Suomeen

2. KooKoo

KooKoolla jälleen kovat piipussa

Kolek panosti johtajuuteen

Vain yksi kymmenestä

3. Jokipojat

Menestyselementit taas kasassa Joensuussa

Sami Mutanen – pohja on nyt parempi

4. Kiekko-Vantaa

Uudelle askelmalle – Kiekko-Vantaa 2009-2010

Jani Honkanen – ei pelkkä kovapää

5. Hokki

Uudistunut Hokki uusin eväin kauteen

Joukkueensa näköinen valmentaja

6. Jukurit

Jukurit etsii suuntaansa

Jukurit Lipiäisen johdolla haastajana Mestikseen

Pukukoppi – mystinen paikka

7. LeKi

Playoffs-voiton metsästys – LeKi 2009-2010

Kaipainen ei vielä jäähdyttele

8. TuTo

Sankaruutta jaossa – TuTo 2009-2010

Kiekkokiertolainen kotiutui Turkuun

Pojat asialla

9. D Team

Vahvistunut ja vuoden kokeneempi – D Team 2009-2010

Hyypällä tähtäimessä paikka vakiokokoonpanossa

10. HeKi

Kasvojen pesun paikka – HeKi 2009-2010

Janne Sinkkonen luottaa joukkueensa iskukykyyn

Andrè Lysenstøen – norjalaismuuri HeKin maalilla

11. RoKi

Niin pitkä on matka, ja kivinen tie – RoKi 2009-2010

Ari Kokkonen luotsaa siniset uusille vesille

12. SaPKo

Nuoruuden innolla – SaPKo 2009-2010

Tirkkonen lataa uskonsa nuoriin

Uuden tilanteen edessä – Teemu Suhonen


» Lähetä palautetta toimitukselle