Mielipide

Katsomoon mars!

MESTIS / Kolumni
LeKi näyttää onnistuvan lähes kaikessa, missä naapurikaupungin KOO-VEE epäonnistui edellisellä kaudella. Tulevina kuukausina saadaan varmistus, onko Pirkanmaalla tilausta Mestis-joukkueelle. Parhaassa tapauksessa LeKin nousu luo maakuntaan reippaan sykäyksen harrastajamääriin.
Analyysi

LeKi aloittaa ensimmäisen Mestis-kautensa haastajana
[lue lisää]

Kauden päätöstunnelmat olivat varsin ristiriitaiset ”Dynamon” tipahdettua takaisin Suomi-sarjaan. KOO-VEEn sysimusta kevätkausi toi väkisinkin mieleen ajatuksia siitä, miten maalaisserkku voisi onnistua seuraavalla kaudella yhtään nähtyä paremmin. Muutaman viikon hiljaiselon jälkeen näkymät alkoivat onneksi kirkastuma myös minunlaiselle jääkiekon ystävälle.

KOO-VEEn jalo ajatus oli juurruttaa liigan vaihtoehdoksi hieman huokeampaa kiekkoviihdettä Tampereelle, mutta epäonnistui tavoitteessaan pahasti. Se on sääli, sillä Mestis on huomattavasti mainettaan parempaa kiekkoviihdettä, jossa ottelusta toiseen sattuu ja tapahtuu. Onneksi jääkiekon ystävillä on mahdollisuus paikata viime kaudella väliin jäänyt menetyksensä.

LeKi on satsannut resursseihinsa nähden valtavasti tulevan kauden joukkueeseensa ja sarjassa pysymiseen. Kaikki on tehty niin hyvin, kuin suinkin osataan, joukkueen lisäksi myös yleisöllä on nyt näytön paikka. Ilman innokasta yleisöä hyväkin yritys kuivuu kokoon, sillä myötämielisistä yritystukijoista ei ole koko seuran kannattajiksi. Se tarvitsee kumppanikseen myös ihan tavallisen kiekkojännärin.

Suljetun SM-liigan aikana seuroja on useassa yhteydessä kritisoitu tavallisen katsojan unohtamisesta ottelutapahtumassa. Lempäälän jäähallissa on tulevalla kaudella oivallinen tilaisuus aistia raikas tuulahdus reilua urheiluhenkeä, entisajan jäähallin tunnelmaa sekä vauhdikasta kiekkoviihdettä. Sen takaavat harjoitushallimainen tunnelma sekä makkarantuoksu heti lipunmyynnin jälkeen, asiat jotka ovat useimmissa moderneissa jäähalleissa jo unohtuneet.

Leijonanosa Mestis-pelaajista ei saa varsinaista palkkaa pelaamisestaan, vaan ammattimaisen kiekkoilun ohella on opiskeltava tai tehtävä töitä. Kun kaksi kertaa päivässä harjoitteleva ja ympäri Suomea pelireissuilla opiskelun ja työn ohessa kiertävä kiekkoilija pukee varusteet päällensä, niin voi olla melko varma pelillisen motivaation olevan aivan muualla kuin rahassa. Rakkaudessa lajiin.

Rakastavalla ihmisellä on ääretön jano saada vastarakkautta. Vastarakkaus on tässä tapauksessa onnistumista jäällä yksilönä sekä joukkueena, mutta myös hyväksyntää kannattajilta. Palanen jää puuttumaan, jos yksi innoittajista on poissa. Mestiksen seuraamisen parasta antia ovat yksilön onnistumiset sekä epäonnistumiset, mutta ennen kaikkea suuret vapaudet ilmaista itseään rakastamassaan lajissa. Kirkkaimpien valojen ulottumattomissa ensimmäisestä virheestäkään ei joudu välittömästi vilttiin.

Mestis tarjoaa junioreille esikuvia ja jotain tavoiteltavaa myös liigan ulkopuolella. Jääkiekon ystävälle se tarjoaa tapahtumarikasta ja vähemmän systemaattista kiekkoilua, elämyksiä parhaasta päästä. Tapparan ja Ilveksen kannattajille Lempäälässä on näyteikkuna tulevaisuuden pelaajistosta. Mestis on jääkiekkoviihdettä parhaimmillaan. Tilaisuutta ei kannata jättää hyödyntämättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle