Juha Juujärvi vaatii voittavaa peliä

MESTIS / Haastattelu
LeKissä ensimmäistä vastuuvalmentajakauttaan Mestiksessä aloittava Juha Juujärvi peräänkuuluttaa joukkueeltaan aktiivista, viihdyttävää ja ennen kaikkea voittavaa pelityyliä. Kärppien juniorijoukkueista valmennusuransa aloittanut ja ennen LeKi –pestiään Tapparan A-junioreissa vahvaa työtä tehnyt valmentajalupaus vaatii joukkueeltaan paljon, laittaen samalla itsensäkin täysillä likoon.
Analyysi

LeKi aloittaa ensimmäisen Mestis-kautensa haastajana
[lue lisää]

Lempäälän jäähallissa on huhujen mukaan menty lujaa harjoituskaudella. Alkavan kauden joukkue on täynnä mielenkiintoisia pelaajia, mutta vähintään yhtä mielenkiintoista on nähdä, miten nousijajoukkueen pelityyli toimii tosipeleissä. Juha Juujärvi kertoo omin sanoin, mitä ensi kaudella tullaan hänen joukkueensa osalta näkemään.

- Pelifilosofia ja identiteetti korostaa aktiivista pelityyliä ja hyvää liikettä. Myös tilannekovuus on olennainen osa meidän peliä, nimenomaan kaksinkamppailuissa, Juujärvi valoittaa.

- Myös taito on todella tärkeä osa, mutta taitoa on toki monenlaista. Näkyvin on tietysti kiekollinen taito, mutta joukkueessa olevat pelaajat pelaavat omien taitojensa vahvuuksilla.

Juujärvellä on selkeät kolme näkemystä pelityylin muodostumisessa.

- Sen pitää olla ensiksikin voittavaa, toisekseen yksilöä kehittävää ja kolmanneksi aktiivista ja samalla yleisöä viihdyttävää. Nuo kolme asiaa määrittää pelitavan.

LeKi pyrkii kiekollisena rakentamaan peliä aktiivisesti, sekä karvaamaan heti kiekonmenetyksen jälkeen aktiivisesti. Pelin virtausta stereotyyppisesti kuvailtaessa se menee Juujärven mukaan seuraavasti:

- Sellaista ruotsalaistyyppistä pelinrakentelua kanadalaisella suoraviivaisuudella höystettynä.

Sarjanousijoiden rooli on usein ollut olla passiivinen altavastaaja ennalta kovempia joukkueita vastaan.

- Pyritään silti aloittamaan karvaus ylhäältä ja puolustetaan pääasiassa miesvartiointina. Ohjauspeliin siirtyminen on viimeinen keino, jos ensimmäisen vaiheen karvaus ei onnistu kunnolla, Juujärvi selvittää.

”Minimitavoitteena suora sarjapaikka”

Edellisellä Mestis-kaudella kaksi nousijajoukkuetta onnistui säilyttämään sarjapaikkansa ja HeKi kampesi itsensä pudotuspeleihin. Millaisia ajatuksia kauden kulusta liikkuu Lempäälässä?

- Niin kuin sanoin, pyritään pelaamaan voittavaa jääkiekkoa, joka tarkoittaa sitä että voitetaan enemmän otteluita kuin hävitään. Silloin meidän pitäisi olla pudotuspeleissä, Juujärvi toteaa.

Nousijajoukkueen arki ei kuitenkaan ole välttämättä ihan niin yksinkertainen.

- Minimitavoite on sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintoja.

- Mun joukkueet on pelanneet aina mestaruudesta. Tulevalla kaudella meidän mestaruus on pudotuspelipaikka ja siitä lähdetään, Juha Juujärvi kertoo.

LeKi on joukkueena varsin mielenkiintoinen, mutta onko se valmentajansa näköinen?

- Siihen pelaajalistaan nähden, joka minulle näytettiin sopimusta allekirjoitettaessa, on pakko olla tyytyväinen.

- Tietty meillä on osa-alueita, joihin ei ole paljon varasuunnitelmia, jos pahoja loukkaantumisia tulee. Ne joudutaan katsomaan sitten tilanteiden mukaan. Toivottavasti niihin tilanteisiin ei edes jouduta, naurahtaa Juujärvi.

- Nykyiseen runkoon olisin toivonut vielä ehkä yhden profiilipuolustajan, mutta meidän resurssit asettaa tietyt rajat. Uiton mukaantulo totta kai on kova juttu, mutta hän on kuitenkin Tapparan pelaaja ja pahimmassa tapauksessa meidän kannalta ei pelaa siirtorajan jälkeen täällä. Antti on kuitenkin itse valmis pelaamaan vaikka koko kauden LeKissä ja antavan täältä näyttöjä liigaan.

Joukkueeseen on liittynyt myös pari ulkomaalaisvahvistusta tuomaan lisäväriä.

- Lukas Martinka on nuori ja erittäin kehityskelpoinen puolustaja ja odotan itse häneltä vahvaa yleispelaamista. Tomas (Jasko) on sitten hieman kokeneempi, kausia on takana Slovakian pääsarjassa ja on pelannut aiemmin vastuullisissa rooleissa.

- Pienten loukkaantumisten vuoksi hänen suoritusrajat on minullekin vielä hämärän peitossa, mutta Tomaksella on hyvä laukaus, pelikäsitys tuntuu olevan kohdallaan ja nopeutta riittää. Uskoisin hänen olevan kova luu terveenä tälle tasolle.

Nykyinen pelaajamateriaali on varsinkin hyökkääjien osalta varsin tasavahva, ja neljännellekin ketjulle on varmasti peliaikaa tarjolla.

- Pelitilanteista riippuen neloskenttäkin saa varmasti peliaikaa. Siellä on kaikenlisäksi erinomaisia näyttöjä harjoituspeleissä antaneita pelaajia, esimerkiksi Välimaan Tommi saa varmasti mahdollisuuksia näyttää osaamistaan erikoisketjuissa.

- Ennen kaikkea kaikki ketjut pelaavat, se neloskenttäkin. Sama pelisysteemi meillä on kaikille, Juujärvi päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle