Mielipide

LeKi aloittaa ensimmäisen Mestis-kautensa haastajana

MESTIS / Kolumni
Rivakalla aikataululla paikkansa Mestis-kartalta lunastanut Lempäälän Kisa voi olla tulevaan kauteensa tyytyväinen, jos se pystyy säilyttämään sarjapaikkansa ilman karsintasarjaa. Mielenkiintoisen joukkueen sarjaan koonnut nousija voi onnistuessaan hätyytellä jopa pudotuspelipaikkaa.

Vaikka KOO-VEE tippui edellisen kauden päätteeksi, Mestis-kiekkoilu ei häviä Pirkanmaalta. LeKi kuittasi pelioikeuden valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ohi karsintasarjassa kompuroineen KOO-VEEn ja tarjoaa jatkossakin Mestis-jännäreille nautittavaa kiekkoviihdettä.

Pohjat kunnossa

Lempäälä on asukasluvultaan selkeästi pienin Mestis-paikkakunta, mutta vahva seuratyö ja innostunut yrityselämä ovat mahdollistaneet LeKin kasvun nykyiselle tasolleen. Sarjanousun varmistuttua seurassa mietittiin tulevan kauden vaatimuksia korkeammalla sarjatasolla, mutta päätös sarjapaikan vastaanottamisesta tehtiin lopulta nopealla aikataululla. Taustaryhmältä tuli seuralle vahva sarjanousua puoltava viesti, jonka turvin alkavaa kautta on ollut hyvä rakentaa.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">Lisää LeKistä:

Taustat kunnossa
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=6533">[lue lisää]



style="position: relative; top: -10px;">Juujärvi vaatii voittoja
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=6534">[lue lisää]


style="position: relative; top: -10px;">Katsomoon mars!
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=6535">[lue lisää]

LeKin sarjassa säilymisen edellytykseksi Lempäälässä on nähty tiivis yhteistyö liigaseurojen kanssa. Seura näyttäisi toistaiseksi onnistuvan erinomaisesti siinä, mihin edellisellä kaudella KOO-VEE kompastui, sillä Tapparan ja Ilveksen liigaorganisaatiot ovat alusta saakka olleet varsin vahvasti mukana lempääläläisen edustuskiekkoilun kehittämisessä.

Ensimmäinen konreettinen signaali tiivistä yhteistyöstä saatiin, kun edustusjoukkueen Mestis-taivalta löytyi luotsaamaan Juha Juujärvi, Tamhockey Oy:n kehitysjohtaja. Myöhemmin syksyllä julkistettiin myös LeKin ja Tapparan välinen virallinen farmisopimus. Vaikka sopimus Tapparan kanssa syntyikin, niin seuran tavoite on pitää avoin linja molempien tamperelaisten liigajoukkueiden kanssa. Ilveksestä on tarkoitus tulla 1-2 kenttäpelaajaa joukkueeseen, mutta lopullinen tilanne selkiytyy vasta liigakauden kynnyksellä.

Puolustus kysymysmerkki

Epäilyksistä huolimatta LeKi on saanut kokoon varsin mielenkiintoisen ryhmän taistelemaan sarjapaikasta. Seura on asettanut suoran sarjapaikan säilymisen viralliseksi tavoitteekseen, mutta hyvällä suorituksella myös pudotuspelipaikka on täysin mahdollinen. Kokoonpanossa on vaihteleva sekoitus nuoria lahjakkuuksia ja Mestis-kokemusta.

Vahvin osa-alue on ennalta arvioituna hyökkäys. Aiempaa kokemusta sarjatasolta omaavia on useampia, joista vahvimmin esillä on ollut hiljattain ryhmään liittynyt Antti Hildén. Miikka Kuusela oli edellisen kauden kantava keskushyökkääjä KOO-VEEssa, ja myös Marko Santanen pelasi väkevästi muutamat ottelunsa viime kauden putoajajoukkueessa. KOO-VEEn Mestis-hyökkääjistä LeKiin siirtyivät Henri Kallio, Tommi Välimaa, Teemu Koskinen sekä Janne Anttila. Mielenkiintoinen nimi ryhmässä on myös 23-vuotias slovakki Tomas Jasko.

Maalivahdiksi joukkue sai yllätysnimen, kun TPS:ssa ilman sopimusta jäänyt Juho Santanen liittyi LeKin riveihin. Santanen on ollut harjoituspeleissä erinomainen ja hän on lähtökohtaisesti ykkösvalinta maalinsuulle. LeKin nousua korkeammalle sarjatasolle vahvasti pohjustanut Tommi Alanen on myös esiintynyt harjoitusotteluissa edukseen. Valmennusjohdolla on käsissään ennalta varsin potentiaalisen oloinen maalivahtikaksikko, joka kestää vertailun useimpiin kanssakilpailijoihin.

Suurin kysymysmerkki lienee puolustuskalusto, joskin Antti Uiton liittyminen ryhmään tuo mukanaan reilusti uskottavuutta. Edellisen kauden rungosta on mukana ryhmässä Eerik Halonen, Juha Leimu sekä Ville Heino. KOO-VEEsta siirtyi naapuriin Juha Keinänen sekä Sami Suhonen. Suomi-sarjassa hyökkääjänä paremmin tunnettu Pasi Reunanen pelaa tulevan kauden LeKissä ensisijaisesti takalinjoilla. Mielenkiintoinen lupaus on Tomas Jaskon vanavedessä Lempäälään saapunut 20-vuotias nuorten maajoukkuekokemusta omaava slovakialainen Lukas Martinka.

Pelitapa testaamatta tosipaikassa

Kausi Mestiksessä tulee olemaan useassa suhteessa mielenkiintoinen LeKin osalta. Organisaatiolla riittää näyttöhaluja vähän jokaisella osa-alueella. Valmentaja Juha Juujärvi haluaa todistaa osaamisensa vastuuvalmentajana, Lekillä näyttöhalut keskittyy organisaation kykyyn rakentaa menestyvä Mestis-joukkue Pirkanmaalle. Eikä lainkaan vähäisimpänä; iso joukko pelaajista haluaa osoittaa taitonsa liigajoukkueiden välittömässä läheisyydessä.

Juujärvi pyrkii luomaan LeKille yleisöönmenevän pelitavan, jossa turhaa passivoitumista pyritään välttämään viimeiseen saakka. Rohkealla ja aktiivisella pelitavalla on helppo saada yleisö innostumaan pelistä, mutta pelitavan toimivuus on edelleen testaamatta tosipeleissä. Harjoitusottelut ovat sujuneet kuitenkin mitä mainioimmissa merkeissä, siitä kielii ainoastaan kaksi hävittyä ottelua harjoituskaudella.

Lempäälässä on kaikki ainekset vakiinnuttaa paikkansa Mestiksessä, jos vain tulot ja menot saadaan jatkossakin pysymään järkevässä mittakaavassa. Hedelmällinen yhteistyö Tampereen liigaseurojen kanssa luo mainion pohjan, jos kaikki kolme seuraa pitävät kiinni yhteisestä edustaan. Jääkiekkoilun pitkät perinteet Pirkanmaalla tarjoavat varmasti mahdollisuuden myös yhdelle joukkueelle Mestiksessä. Tuleva kausi näyttää, onko LeKi valmis kantamaan soihtua sillä saralla.

href=http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=6513>Mestiksen kausiennakko 2007-2008

» Lähetä palautetta toimitukselle