Joni Myllykoski on ensi kaudella paljon vartijana

MESTIS / Haastattelu
Nuori maalivahtilahjakkuus Joni Myllykoski on reissannut viime vuosina, sillä välillä on kutsu käynyt apuun myös liigaseuroihin. Pohjoisesta Savoon muuttava Joni aikoo nyt pysyä aloillaan ja keskittyä voittamaan Mestiksen mestaruus jukuripaidassa.

Joni Myllykoski saa pitkälti kiittää kaverin isää siitä, että on jääkiekon parissa. Hän nimittäin sai houkuteltua Myllykosken 15 vuotta sitten jääkiekkoiluun mukaan. Kasvattiseurana oli Tornion IHC, josta matka myöhemmin jatkui Oulun Kärppien juniorikouluun.

Yksi kausi vierähti myös KalPassa, ja kaksi viime kautta kului Kajaanin Hokissa, josta viimeisellä kaudella Myllykoski kävi lainassa Kärpissä ja JYPissä.

- Harrastin pienempänä myös jalkapalloa, yleisurheilua ja hiihtoa, mutta vähitellen ne jäi ja jääkiekkoilu jatkui, kohta 23-vuotias Joni muistelee lajivalintaa.

Nuori maalivahti myöntää jo lapsena olleensa innokas maalivahti. Pihapeleissä oltiin milloin Patrick Roy, milloin Ari Sulander, mutta joukkueessa ensimmäinen kausi kului silti kenttäpelaajana.

- Mulla taisi olla kuitenkin ramppikuumetta, kun en uskaltanut eka kaudella mennä maaliin. Se varmaanki johtui siitä, kun kokeilin jalkapallossa maalivahdin hommaa, tosin heikolla menestyksellä, hän nauraa.

Nuorella miehellä viime kausi toi tullessaan uran ensimmäisen, muttei varmastikaan viimeisen liigapelin.

- Viime kauteen olen tyytyväinen. Kausi alkoi hyvin ja sitten tuli se JYPin keikka, josta kokemuksena eka liigapeli. Loppukausi ja mestaruus, eli aika hyvillä mielin pääsi kesälomille, hän summaa mennyttä.

Kainuulaisesta savolaiseksi

Melkein koko kiekkouransa pohjoisen joukkueita edustanut Myllykoski pakkasi varusteet kassiin ja suuntasi tulevaksi kaudeksi kulkunsa Mikkeliin. Mikä sai pohjoisen pojan siirtymään viekkaiden savolaisten pariin?

- Miksipäs ei. Täällä on hyvä menestyksekäs seura ja täällä halutaan menestyä. Kaipasin vaihtelua kahden Kajaanin-vuoden jälkeen. Mikkelissä saan vastuuta ja täällä on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja päästä eteenpäin, odotan innolla kauden alkua, nuorukainen perustelee.

Mikkelissä on totuttu nostamaan kauden jälkeen viiri kattoon tai ainakin pelaamaan finaaleissa, ja voittojen takanahan on aina hyvä maalivahti. Jonille tämä ei luo paineita, vaan on miehen mukaan pelkästään hyvä porkkana.

Täysin paineeton ei nuoren lahjakkuuden kausi tule olemaan, sillä Jukureista on moni maalivahti siirtynyt SM-liigaan. Listasta löytyy mm. Nikkilä, Leinonen ja Suomalainen. Lisätäänkö listaan kauden jälkeen myös nimi Myllykoski?

- No, toivotaan sitä kiekkojumalilta, Joni toivoo.

Tavoitteena menestys

Henkilökohtainen tavoitetta ei nuoren miehen tarvitse pitkään miettiä.

- Pelata tasainen ehjä kausi ja menestyä ja voittaa totta kai, tulee päättäväinen vastaus.

Ensi kauden maalivahdeista Myllykoski on joukkueessa selkeä ykkösvahti. Paljon vartijan rooli sopiikin hyvin hänelle.

- Se oli yksi syy, miksi en jäänyt Kajaaniin. Siellä olisi ollut erilainen tilanne kuin Mikkelissä. Tämä tilanne sopii mulle oikein hyvin. Ei tartte harjoituksissa tikata hullun lailla, Joni miettii.

- Olen aika tasainen pelaaja. Onko se nyt sitten hyvä vai huono puoli. Ainakin mailapelaamista voi parantaa joskus, nuori mies arvioi itseään.

- Pelipäivinä olen kopissa aika rauhassa. Mulla ei hirveästi mitään taikauskoisuuttakaan ole, että mun pitäs yksin jossakin nurkassa kököttää. Reeneissä oon sitten vähän rennompi, hän tunnustaa.

- Jäällä en mitään roolia ota tai hae. Mutta jos on tarpeen, niin annan palaa, molari virnistää.

Kovat treenikaverit

Myllykoski harjoitteli alkukesän Oulussa kovassa porukassa.

- Nyt on pikku tauko ollut jääharjoituksista, mutta kyllä noissa punttitreeneissä on kovia jätkiä ollut mukana - entisiä ja nykyisiä Kärppiä, Joni hämmästelee.

Nuorella miehellä on elämää myös kaukalon ulkopuolella. Koulua tuli käytyä kaksi vuotta oppisopimuksella Kajaanissa, mutta valmistumisesta ei ole mitään tietoa. Tyttöystävä opiskelee ja käy töissä Oulussa.

Nuorella miehellä on nuoren miehen unelmat ja mistäpä ne muusta unelmoisikaan kuin autoista.

- Jos joskus olisi niin hyvä, että voisi ostaa vaikka jonkun kalliin sporttiauton. Ja että saisi kierrellä ympäri maailmaa, hän kuvailee.

Minkälaisia terveisiä lähetät Jukuri-kannattajille?

- Tervetuloa Kalevankankaalle. Ollaan Suomen ensimmäinen faniryhmä, josta näkyy semmosta fanikulttuuria kuin noissa Euroopan jalkapalloliigoissa.

Missä Joni Myllykoski on viiden vuoden päästä?

- Ehkä aloittelen sivutoimisena varmaan managerihommat kasvattajaseurassani Torniossa. Toivottavasti paikat on kunnossa ja pelaan jossakin hyvässä joukkueessa, nuori ja lahjakas Sarvipäiden maalivahti veistelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle