Keski-Uudenmaan nousijoilla positiivinen kausi

MESTIS / Artikkeli
Suomi-sarjaan keväällä nousseet HC Kerava ja TuusKi selvisivät molemmat debyyttikaudellaan pudotuspeleihin. Keravalla puolivälierätappio oli pettymys, sillä pyrkimys oli vieläkin korkeammalle. Tuusulassa päättyneeseen kauteen ollaan sitä vastoin hyvin tyytyväisiä.

HC Keravan kausi loppui Suomi-sarjan puolivälierissä suoraan kahteen otteluun. Tulos oli pettymys, sillä toiminnanjohtaja Henri Virlanderin mukaan Kerava lähti pelaamaan paikasta mahdollisimman pitkälle.

- Niin pitkälle olisimme menneet kuin vain mahdollista. Mikäli Mestikseen olisi tie avautunut, olisi sen jälkeen kokoonnuttu ja katsottu, onko resursseja ottaa paikka vastaan.

Ennakkoveikkailuissa Kerava asetettiin Suomi-sarjassa korkealle. Joukkueessa pelasi monta vanhaa Mestis-jyrää ja näiltä odotettiin vahvoja otteita. Kuitenkin joulukuun tappioputki tiesi sitä, että etelälohkon kärki karkasi tavoittamattoman kauas. Virladerin mukaan pelillisesti kausi ei ollut katastrofi runkosarjan osalta.

- Siinä mielessä olimme tavoitteessa, että pääsimme neljän parhaan joukkoon. Lisäksi pystyimme pelaamaan tasapäisesti kaikki joukkueita vastaan.

- Pelaajamme ovat amatöörejä, joten aina oli harjoituksista osa poissa työ- tai opiskeluesteiden takia. Tämä jossakin määrin haittasi joukkueen harjoittelua. Pelillisesti meidän ongelmamme näkyi siinä, että meille
tehtiin liikaa maaleja. Suurin syy tähän oli varmaan maalivahtiemme epätasaisuus sekä heikko viisikkopuolustus.

- Suurin pettymys oli yleisömäärä. Odotimme että alueen juniorit olisivat enemmän ottaneet HC Keravan omakseen, mutta nyt ei junioreita katsomossa ollut kovinkaan paljon.

Kun tämä kausi on laitettu kokoon, alkaa pikkuhiljaa ensi kauden tilanteen kartoittaminen. Virlanderin mukaan seuran taloustilanne on tarpeeksi hyvä. Joukkueella ei ole vielä sopimuksia ensi kaudesta, mutta keväällä aloitetaan tilanteen kartoittaminen.

- Ensi vuoteen itse lähden viisaampana kuin tähän kauteen. Joukkueella on kolmivuotinen Mestis-projekti, josta nyt on ensimmäinen vuosi takana.

Tuusulassa tyytyväisiä kauteen

Vaikka TuusKin kausi loppukin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, oli joukkue silti tyytyväinen kauteensa. Joukkueenjohtaja Ilkka Valkaman mukaan pudotuspelit olivat aika heikkoja, mutta runkosarja joukkueelta
meni mainiosti.

TuusKin kausi alkoi murheellisesti, ja seura oli ensimmäisten kierrosten jälkeen tukevasti jumbosijalla. Kauden mittaan otteet paranivat, ja joukkue nousi lopulta selvästi pudotuspeliviivan yläpuolelle.

- Kauden alussa opettelimme paljon, ja joukkue kärsi monta tappiota. Pikkuhiljaa alkoivat kuitenkin palaset loksahtaa paikoilleen ja voittojakin alkoi tulemaan. Tasoerot eivät sarjassa ole hirveän suuria. Me onnistuimme pelaamaan tasaväkisesti kaikkia joukkueita vastaan.

Tuusulalaisten tavoite oli päästä pudotuspeleihin ja se lopulta täyttyikin. Ylöspäin ei Haukkojen taustallakin toimineella Valkamalla ole haluja.

- Pääsimme komeasti tavoitteeseemme eli neljän parhaan joukkoon. Mikäli olisimme päässeet jatkoon, niin toki olisimme pelanneet Mestis-paikasta. Tällä hetkellä kuitenkin tilanne on sellainen, että sitä ei Tuusulassa
oltaisi otettu vastaan. Keski-Uudellamaalla yleisömäärät ovat sen verran pieniä, että Mestis-joukkueen pyörittäminen tuntuu varsin toivottamalta.

Joukkueeseen Valkama oli tyytyväinen. Valmentaja Sami Kunnas sai koottua hyvistä yksilöistä pikkuhiljaa joukkueen, joka pystyi pelaamaan tasaväkisesti muita seuroja vastaan.

- Meillä oli hyvä nippu kasassa. Kunnaksen valmennuksessa saatiin kentät kasattua alkukauden tappioiden jälkeen. Valitettavasti Vili Mustosen siirtyminen Kiekko-Vantaaseen murensi kentät ja lamaannutti hetkeksi pelimme. Saimme kuitenkin lopulta kentät hyvin kasaan.

Pelaajistossamme hyökkääjistä Mustosen lisäksi suuria onnistujia olivat Niko Harju, Mikko Kaukokari ja SM-liigassakin pelannut Pekka Kärkkäinen. Lisäksi mainitsemisen arvoisia ovat joukkueen molemmat maalivahdit. Sekä Miska Mihailov että Joonas Lindberg onnistuivat pelaamaan koko kauden varmasti.

Ensi kauteen TuusKi tulee lähtemään samoin reseptein. Hiljaisella puurtamisella pyritään säilyttämään saavutettu asema. Tällä hetkellä joukkueen tilanne on vielä avoin, mutta Suomi-sarjaa tullaan pelaamaan ensi kaudellakin Tuusulassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle