Kupittaan jäähalli vihittiin käyttöön

MESTIS / Artikkeli
16. marraskuuta oli turkulaiselle kiekkoyleisölle suuri päivä. TuTo kohtasi kotiottelussaan Heinolan Kiekon. Pelitapahtumien vuoksi päivä ei kuitenkaan jäänyt historian lehdille. Syy oli se, että ottelun peliareenana toimi uusi Kupittaan jäähalli.

Kupittaan vanha jäälato on historiaa ja vanhan hallin paikalla kohoaa uusi pyhättö, musta laatikko. Uusi halli avasi ovensa kuluvan viikon maanantaina. Virallisia vihkiäisiä vietettiin TuTo–HeKi-ottelun yhteydessä.

Vuonna 2005 aloitetut rakennustyöt valmistuivat lähes aikataulussa. Koko projekti tuli maksamaan 9,2 miljoonaa euroa. Uuden hallin myötä TuTon puolentoista vuoden evakkoaika Turkuhallissa on vihdoin ohi.

Ensi silmäyksellä uusi halli vaikuttaa komealta. Puitteet Mestis-kiekolle ja muulle jääurheilulle ovat hulppeat, vaikka aitiot ja muut monitoimihalleille tyypilliset nykypiirteet puuttuvatkin.

Eipä niitä oikeastaan pahemmin kaipaakaan. Kupittaan uusi halli on mukavan selkeä. Turha sokkeloisuus on karsittu minimiin ja tilat ovat helposti hahmotettavat.

Jotain uutta, jotain vanhaa

Vanha Kupittaan halli oli varsin tiivistunnelmainen. Kun uutta hallia alettiin rakentaa, kansa oli huolestunut "Kupittaan hengen" katoamisesta. Pelko vaikuttaa olleen turha. Katsomoprofiili on hyvin lähellä vanhaa Kupittaan hallia, ehkä jopa hieman parempi.

Uusi halli on todella kompakti. Jyrkästi nousevat katsomot lähtevät NHL-tyyliin välittömästi kaukalon reunasta ja rakennuksen matala katto takaa sen, ettei tunnelma karkaa stratosfääriin kuten puolitäydessä Turkuhallissa helposti käy.

– Katsomot nousevat tosi jyrkästi. Profiili vielä jyrkkenee puolesta välistä. Kaikki paikat ovat todella lähellä peliä ja joka paikasta näkee hyvin, kehuu TuTon markkinointipäällikkö Ville Heinonen.

Myös TuTon päävalmentaja Ismo Lehkonen kehuu estoitta katsomojärjestelyjä.

– Ihmiset on ihan tuossa laidan vieressä. Nehän on melkein itse pelissä mukana, Lehkonen myhäilee.

Uuden Kupittaan hallin katsojakapasiteetti on tasan 3000 katsojaa. Hallin koko merkitsee sitä, että jo vajaan kahden tuhannen katsojan seuratessa peliä tunnelma on tiivis, kuten torstain ottelussakin paikalla olleet saivat todeta.

– Tämä on siitä kiva halli, että jos on pari tuhatta katsojaa, niin halli on jo melko täynnä, myöntää Heinonen.

Tiivistä tunnelmaa Kupittaalla odottaa näkevänsä myös jatkossa Ismo Lehkonen. Hän vaikuttaa olevan muutenkin varsin innostunut joukkueensa uudesta kotiareenasta.

– Onhan täällä aivan upeat puitteet tällaiselle jääkiekon suurkuluttajalle, niin kuin minäkin olen. Voisi sanoa, että tuo on lätkäjätkän pallomeri. Tosi upea halli. Sen oikein aistii, että jätkilläkin on tosi hyvä fiilis pelata, Lehkonen hehkuttaa.

Uuden hallin toivotaan myös vetävän TuTon yleisömääriä ylöspäin. Ainakin avausottelussa kiinnostus oli kovaa. Paikalla oli täysi tupa. Ville Heinonen toivoo laajan kiinnostuksen kestävän pidemmälläkin aikavälillä.

– TuTon yleisötavoite on 1500 tällä kaudella. Me ollaan aika paljon siitä perässä tällä hetkellä, kertoo Heinonen.

Vanhaa Kupittaata on säilytetty myös nakkikioskien sijoittelussa. Ravitsemuspisteet sijaitsevat hallin jokaisessa kulmassa katsomorakenteiden alla. Kaikkiaan Kupittaan hallista löytyy neljä kioskipistettä ja kuusi ravintolapistettä, muun muassa kummankin maalin taakse sijoittuvat pystybaarit, joista aukeaa esteetön näkymä kentälle. Kaikkiaan hallissa on 498 anniskelupaikkaa.

Kaksi kaukaloa ja paljon käyttäjiä

Varsinaisen areenan lisäksi hallissa on myös harjoituskaukalo, jossa muun muassa tulevat kiekkosuuruudet hiovat kuvioitaan. Myös harjoitushallin puolella on pieni katsomo, johon mahtuu 200 katsojaa.

Kiinnostus uutta hallia kohtaan on ollut mukavaa. Jäävuoroista on ollut kova kysyntä. Pääareena on jo täyteen varattu. Koko hallia ajatellen iltavuoroista on mennyt ensimmäisen viikon aikana noin 70 prosenttia. Päivävuoroissa on vielä jonkin verran vapaata.

TuTon lisäksi hallia tulevat käyttämään muun muassa alasarjojen jääkiekkojoukkueet, eri lajien naisjoukkueet, taitoluistelijat, kaukalopalloilijat sekä juniorijoukkueet ja koululaisryhmät.

» Lähetä palautetta toimitukselle