Mielipide

Jokipoikien kevättodistukset

MESTIS / Kolumni
Jatkoajan Joensuun toimitus antoi Jokipoikien pelaajille arvosanat asteikolla 1-5. Arvostelussa on otettu huomioon pelaajiin kohdistuneet ennakko-odotukset. Viisi Jokipojat-logoa tarkoittaa odotukset selkeästi ylittänyttä pelaajaa, vain yhden pahviinsa saaneet taas jäivät nähdäksemme kauas ns. omasta tasostaan. Alle kymmenessä ottelussa Jokipo-paidassa esiintyneitä kiekkoilijoita ei ole tässä arvioinnissa huomioitu, sillä pyrimme perustamaan arvosanamme laajempaan näkemykseen.

Maalivahtien kohdalla suluissa oleva luku tarkoittaa otteluita, joissa pelaaja oli kokoonpanossa. Ensimmäinen luku on pelattujen otteluiden lukumäärä. Pelaajien pisteissä ja ottelumäärissä on huomioitu vain Jokipojissa pelatut pelit ja tehdyt pisteet, vaikka pelaaja olisi pelannut muussakin joukkueessa kauden aikana. Ennen kauttaviivaa ovat runkosarjan pelit ja kauttaviivan jälkeen pudotuspelien tilastot.

Maalivahdit:

Ari Reunanen

src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

45 (42) ottelua 89,65% / 4 (4) 89,73%

Kesken toissa kauden Joensuuhun saapunut Reunanen sai elämänsä tilaisuuden ja pääsi yrittämään Jokipoikien ykkösvahtina. Nuori vahti oli harjoituspeleissä hyvä ja jatkoi samaa linjaa sarjapeleissä. Reunanen kehittyi huomattavasti edelliskaudesta, mutta viimeinen askel Mestiksen todellisten huippuvahtien joukkoon jäi vielä ottamatta. Jokipoikien hatara puolustuspelaaminen vaikeutti läpi kauden Reunasen pelaamista. Torjuntaprosentti jäi vaatimattomaksi, mutta ”Arsi” oli silti yksi joukkueensa tärkeimmistä pelaajista.

Pekka Sorsa src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

45 (8) ottelua 87,71% / 4 (0)

Pekka Sorsa aukoi luukkua joukkueensa kakkosmaalivahtina. Nuoren joensuulaiskasvatin kausi sujui vaisusti, sillä hänelle ei annettu todellista näytön paikkaa. Sorsa pääsi tositoimiin useimmiten vain toivottomassa tappiotilanteessa. Lupaavanakin pidetty vahti pelasi kauden aikana vain kolme täyttä peliä.

taustaa

Jokipojilla kolmijakoinen kausi
[lue lisää]

Puolustajat:

Kalevi Aitio src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

42 ottelua 2+2=4 -10 / 4 ottelua 0+0=0 -3

Toissa kaudella KalPassa täytemiehenä häärinyt Aitio napattiin heti kauden alussa Joensuuhun, kun puolustajapula iski. Turkulaislähtöinen Aitio oli lopulta Jokipojissakin aika täytemiehen roolissa, mutta toi kuitenkin kaivattua leveyttä takalinjoille. Kiekollisena kohtuullinen puolustaja, mutta paikoitellen suurissa vaikeuksissa fyysisen pelin kanssa.

Juuso Akkanen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

25 ottelua 1+2=3 +1 / 4 ottelua 0+0=0 -3

Vermuntilan Tempon Suomi-sarjajoukkueesta kesken kauden hankittu, takavuosina jopa Lukon liigajoukkueessa kokeillut, jämerä puolustaja, josta Jokipojat sai väkevän peruspakin takalinjoilleen. Täytti odotukset tuomalla kaivattua fyysisyyttä joensuulaisten verraten heiveröiseen puolustukseen. Ei loistanut varsinkaan kiekollisena, muttei toisaalta juuri mokaillut.

Jarkko Immonen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

41 ottelua 3+7=10 +1 / 4 ottelua 0+0=0 -2

Immosen kohdalla kaikki arviot heittivät taatusti ns. häränpyllyä. Jokipoikien nousukauden perusteella Suomi-sarjan tehopakilla ei näyttänyt olevan mitään käyttöä Mestiksen tasolla. ”Hilppa” dumpattiin viime kaudella välillä kolmosdivariin, mutta sieltä mies vaan nousi.

Immonen sai vielä aika hätävarana sopimuksen Jokipoikien Mestis-joukkueeseen. Loppu onkin sitten melkein tuhkimotarinaa. Kaudella 2004–05 Immonen kompuroi Mestis-vauhdin kanssa, mutta vuosi eteenpäin, niin sama mies liikkui kaukalossa hurjalla sykkeellä, osasi pelata ylivoimaakin ajoin liki junnuvuosien malliin jne. Koko joukkueen positiivisin yllättäjä. Leimaa-antavaa poikkeuksellisen rauhallinen ja joukkueen eteen uhrautuva pelityyli: Immonen ei hötkyillyt kentällä ja hermo piti esimerkillisesti hankalassakin tilanteessa. Hienoisesta kankeudesta ja hitaudesta huolimatta puolustustyöskentely sujui mallikkaasti erinomaisen sijoittumisen ansiosta.

Tuomas Laukkanen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

41 ottelua 3+4=7 -11

”Ture” oli Jokipoikien tulokaskauden positiivinen yllättäjä. Toinen kausi Mestis-tasolla oli sen sijaan selkeä pettymys, ja vaisujen otteiden myötä peliaika väheni jatkuvasti kauden loppua kohden. Ei löytänyt rauhallisuutta ja rutiinia otteisiinsa, vaan hölmöili itsensä liian usein ulos tilanteista. Fyysisyyskään ei tahtonut riittää maalinedusväännöissä vahvoja hyökkääjiä vastaan, joten vastustajat pääsivät rellestämään joensuulaismaalilla varsin vapaasti.

Esa Lehikoinen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

43 ottelua 3+6=9 +11 / 4 ottelua 0+0=0 -2

A-juniori-ikäinen puolustaja pelasi hienon kauden. Nuorelta kaverilta sopi odottaa paljon, mutta Lehikoinen ylitti kypsällä pelillään jopa osin odotukset. Todella perusvarma oman maalin vartija, vaikka ei kentällä useimmiten suuremmin huomiota herätäkään. Kiekollisenkin pelin taitavan Lehikoisen tärkeydestä joukkueelleen kertoo se, että mies oli plusmiinustilastossa ylivoimaisesti Jokipoikien paras puolustaja. Vielä kun ”Essi” oppii jättämään liian usein peliä sotkeneet typerät kostojäähyt pois, niin mahdollisuudet ovat vaikka mihin.

Kimmo Nevalainen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

43 ottelua 3+4=7 -15 / 4 ottelua 0+0=0 -3

Jokipojat sai SaiPassa liigakaudenkin pelanneen kasvattinsa takaisin. Nevalaisesta odotettiin taitavaa kiekollista pakkia takalinjoille, ja vielä harjoituspelit lupasivatkin hyvää. Sarja-avauksessa Nevalainen laukoi kiekon jopa vielä KooKoon verkkoon. Mihin se ote sitten jäi? Perusvarmasta pelaamisesta ei ollut tietoakaan, kun Nevalainen näytti pahimmillaan seikkailevan jäällä vailla päämäärää. Myös vaarallisia harhasyöttöjä tuli kauden mittaan aivan liikaa.

Aki Piiroinen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

45 ottelua 2+10=12 -1 / 4 ottelua 2+0=2 -2

Pisteiden valossa Jokipon ykköspakki ja yksi kolmesta kenttäpelaajasta, joka pelasi kaikki kauden 49 kamppailua. Henkisellä puolellakin kokenut ”Pire” oli joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Polvijärven mies taitaa kovan vastuun, vaikkei taitotaso lopulta kovin ihmeellinen olekaan. Erittäin perusvarmaa ja uhrautuvaa puolustuspelaamista läpi kauden, yritys ei loppunut koskaan. Nousi yllättäen rivimiehestä yhdeksi joukkueensa johtavista puolustajista.

Jarno Virkki src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

36 ottelua 5+5=10 -2 / 4 ottelua 0+0=0 -2

Arttu Käyhkö jätti suuret saappaat täytettäväksi. Kyseisiä lantsareita tarjottiin Virkille, muttei hänestä ollut ainakaan vielä niitä täysin ottamaan. Erityisesti kiekollisena taitoa pitäisi olla, mutta rooli Jokipoikien hyökkäyspelin käynnistäjänä jäi huomattavasti odotettua pienemmäksi. Ei erottunut hyvässä eikä pahassa, vaikka miestä kaavailtiin ennen kautta johtavaksi puolustajaksi. Kiistatonta potentiaalia Hämeenlinnan miehellä kuitenkin on, varsinkin jos loukkaantumiset eivät jatkossa enää kiusaisi.

Atte Valli src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

20 ottelua 0+5=5 -8

Valli debytoi Jokipoikien paidassa vuokrapelaajana syyskaudella 2004. Ässistä tullut mies oli varsinkin alussa loistovahvistus joukkueen takalinjoille. Kevätkaudella 2005 alkanut laskusuhdanne jatkui kuitenkin myös syksyllä entistä jyrkempänä. Kiekollinen peli oli vaatimatonta, ja peruspuolustaminen ajoittain täysin hukassa. Leimaavaa Vallin pelille oli huolimattomuus ja rauhattomuus, joten joensuulaisyleisö joutui pidättelemään peloissaan henkeään Vallin ollessa kiekon kanssa. Jo ennen joulutaukoa Jokipojat vapauttikin nuorukaisen hakemaan uutta vauhtia uralleen Kajaanin Hokista.

Hyökkääjät:

Tapio Ahtonen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

43 ottelua 12+25=37 +8 / 4 ottelua 0+2=2 -2

Juonikas keskushyökkääjä, joka johti koko kauden ykkösketjun peliä. Sai ansaitusti paljon vastuuta, ja kantoikin sen komeasti illasta toiseen. Ahtonen nousi heti syksyllä joukkueensa ehdottomaksi pelilliseksi johtajaksi, ja Jokipoikien kulloinenkin menestys riippui paljon Ahtosen peliesityksestä. Otteissa paljon taitavalta keskushyökkääjältä kaivattavaa juonikkuutta. Parhaimmillaan ovelia syöttöjä ketjukavereille täysin vapaisiin paikkoihin.

Kaikki sujui tammikuun lopun Kuopion vierailuun asti suorastaan huikean loistavasti. KalPassa Ahtonen teki jopa liigamaalin, mutta kalakukkokaupungista palattuaan mies ei ollut enää aivan entisensä. Runkosarjan viimeisessä 12 ottelussa tehosaldo oli aikaisempaan verrattuna vaatimaton 0+3. Pudotuspeleissä Ahtonen nosti taas tasoaan, mutta sekään ei enää auttanut Jokipoikia.

Perttu Ahvenainen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

40 ottelua 4+5=9 -4 / 4 ottelua 0+0=0 -3

Ahvenainen pelasi pisteiden valossa uransa parhaan kauden ja iski neljä maaliakin. Plusmiinustilastossa ”Mosse” oli selkeästi paras Jokipoikien jarrumiehistä, mutta kaikesta huolimatta jotain jäi puuttumaan. Jollain lailla intensiteetti fyysiseen peliin ei ollut aivan edelliskauden tasolla, ja typeriä jäähyjäkin taisi napsua aikaisempaa enemmän. Eli pelissä rymistelystä ja taklauksista, ja teki omassa roolissaan paikoitellen erinomaista työtä. Jäi toisaalta täysin pimentoon, jos ei saanut taklauksia osumaan.

Lauri Heinonen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

45 ottelua 8+8=16 -12 / 4 ottelua 0+0=0 -3

Heinonen jäi jonkin verran viime kauden tehoistaan, mutta silti miehen otteista jäi mieliin kelpo kuva. Tiukkaa vääntöä koko ajan, ja oli varsinkin alivoimalla joukkueelleen erittäin arvokas pelaaja. Täytti paikkansa kolmosketjun laiturina. Kentällä näkyvä hahmo taklaustensa ja rymistelynsä ansiosta, parhaimmillaan rouhivassa roolissa. Yksi kolmesta urhoollisesta joka kamppailun pelanneesta kenttäpelaajasta.

Matti Hietakangas src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

35 ottelua 8+6=14 -2 / 4 ottelua 0+2=2 +1

Hietakangas voitti keväällä 2004 Tapparassa A-nuorten Suomen mestaruuden, joukkueen kapteenina ja samalla parhaana pistemiehenä. Debyyttikausi miesten peleissä Kouvolassa meni kuitenkin jokseenkin pieleen. Seuranvaihto kuitenkin kannatti, sillä Joensuussa Hietakangas pelasi hienon kauden. Tehopisteet eivät kerro kuin pienen osan siitä, mikä arvo ”Hietsulla” oli joukkueelle. Ilman keskitalven loukkaantumista vahvan vääntäjän pistesaldokin olisi sitä paitsi ollut takuulla parempi. Pelityyliltään enemmän puolustavana profiloituva vahva rouhija, jolta kuitenkin löytyy myös aimo annos kiekollista taitoa. Asenne taistella joukkueen puolesta oli loistoluokkaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Janne Häikiö src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

17 ottelua 0+4=4 +4 / 4 ottelua 0+0=0 0

Jokipoikien A-nuoret ovat sätkineet viime kaudet ykkösdivaritasolla. Sieltä on melkoinen hyppäys jo Mestikseenkin. Junioreissa kovia tehoja iskenyt Häikiö sai ensimmäisten joukossa sopimuksen edustusjoukkueeseen eikä se välttämättä huono veto ollut, vaikka nuorukainen lähinnä A:ssa kauden pelasikin. Aina kun Häikiö nostettiin ylös, hän täytti paikkansa Mestis-ryhmässä. Roolina oli pelata joko nelosen keskellä tai laidalla, mutta jäi silti tehotilastossa plussalle. Häikiö ei kuitenkaan saanut havittelemaansa vastuuta, vaan jäi lähinnä hätävaraksi loukkaantumisten varalle.

Antti Jaatinen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

41 ottelua 9+3=12 +4 / 4 ottelua 0+0=0 0

Nuoresta herra Jaatisesta juuri tuskin kukaan oli Joensuussa ennen viime syksyä kuullut. Aivan kauden alla Tapparan liigaringistä napattu A-junnuikäinen kaveri tuli kuitenkin talven mittaan joensuulaisyleisölle tutuksi. Tulosta tuli yhdeksän maalin verran, ja ensi kaudella lienee lupa odottaa enemmänkin, jos Joensuussa jatkaa. Potentiaalinen tuleva SM-liigapelaaja. Asenne joukkuepelaamiseen erinomainen, sillä Jaatinen jaksoi yrittää joka tilanteessa. Monipuolinen nuori hyökkääjä, jolta sujui sekä maalinteko että puolustaminen. Joukkueen suurimpia yllättäjiä.

Jani Keränen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

44 ottelua 18+13=31 -3 / 4 ottelua 0+2=2 -2

Aikanaan Suomi-sarjassa Lieksan Hurttien kasvatti tuli tutuksi kovasta laukauksestaan. Keränen nousi Jokipoikien kanssa Mestikseen, mutta tulos oli vielä vaisuhko: runkosarjan tehot 5+10. Päättyneellä kaudella sitten tuntuma löytyi heti syksyllä, ja ”Kertsi” mättikin kaikkiaan kunnioitettavat 18 osumaa. Perusosaamiseltaan Keränen on silti Mestis-tasollekin varsin vajavainen hyökkääjä, sillä luistelu- ja kiekonkäsittelytaidossa on puutteita. Maalintekoon tuntuu kuitenkin olevan lahjoja. Keränen liikkui sähäkästi maalintekopaikkaa etsien, ja Ahtosen namupasseista osumiakin syntyi erinomainen määrä. Taistelutahtoa löytyi kiitettävästi, joten Keränen oli läpi kauden joukkueensa runkopelaajia.

Heikki Kettunen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

17 ottelua 0+0=0 -3

Kettunen antoi asenteellaan vahvan näytön kesän try-outilla ja ansaitsi sillä paikkansa. Mestis-kaukaloissa kukaan ei odottanut mieheltä mitään. ”Ketse” täytti paikkansa puhtaana täytemiehenä silloin, kun tarvittiin. Yritti kaikkensa aina, kun pääsi tositoimiin.

Jani Lahtinen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

41 ottelua 3+5=8 -14 / 4 ottelua 0+0=0 -3

Jokipon ikiluotettava nelossentteri pelasi kohtalaisen kauden. Tiukka alivoimamies jäi kuitenkin odotettua heikompaan plusmiinussaldoon. ”Ladan” arvo joukkueessa on kuitenkin paljon muutakin kuin vain se, mikä kentällä näkyy. Joukkueen kokenutta kaartia, joita ehdottomasti myös tarvitaan joukkueessa. Teki pyyteettömästi töitä joukkueen eteen, mutta tälle tasolle vaatimaton taitotaso ja verkkainen liike rajoittavat. Pääosin kuitenkin tasaisen varmaa ja laadukasta pelaamista joukkueen eteen.

Toni Mustonen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

44 ottelua 5+25=31 +5 / 4 ottelua 2+0=2 0

Jatkoajan Joensuun toimitus lähti arvosteluissaan siitä, mitä kultakin pelaajalta sopi odottaa. Jos katsottaisiin pelkää tulosta, niin Mustonen olisi lähellä arvosanaa numero viisi. Odotukset ”Boogien” suhteen olivat kuitenkin edelliskauden tehojen vuoksi todella kovat. Mustonen teki runkosarjassa sen noin 30 pistettä, mikä häneltä pitikin odottaa. Alkukausi oli hankalahko, mutta sittemmin homma alkoi sujua. Mustonen on parhaimmillaan väkivahva ja sopivan röyhkeä peliä rakentava laituri, joka osaa myös viimeistellä. Tällaisille pelaajille on käyttöä SM-liigassakin. Tällä kaudella Mustonen profiloitui aikaisemmasta poiketen lähinnä syöttelijäksi, sillä maaleja syntyi runkosarjassa vain viisi.

Sami Puruskainen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

40 ottelua 13+21=34 +7 / 4 ottelua 1+3=4 -1

Puruskainen oli jo keväällä 2005 yksi Mestiksen tehokkaimmista hyökkääjistä. Kova vire jatkui myös läpi koko päättyneen kauden. Aikaisemmin hieman yksipuoliseksi mielletty laituri otti maalinteon lisäksi hienosti vastuuta myös kentällisensä pelin rakentamisesta. ”Puru” käväisi muun ykkösketjun tapaan tammikuun lopulla KalPassa, mutta piti loppukevään loukkaantumisestaan huolimatta vankan tasonsa kauden loppuun saakka. Sähäkkä hyökkääjä, jonka vahvuus on erityisesti maalinteko. Ei lauo erityisen paljon, mutta sitäkin tehokkaammin. Antaa myös aina kaikkensa joukkueen puolesta henkilökohtaisten pisteidenkin kustannuksella.

Juhana Repo src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

41 ottelua 5+2=7 -11 / 4 ottelua 0+0=0 -3

Pienikokoisen, mutta rämäpäisen laitahyökkääjän roolina oli lähinnä vain sotkea vastustajan peliä. Alkukaudesta homma oli kuitenkin hukassa, joten tehotilasto jäi lopulta kaksinumeroisesti pakkaselle. ”Jute” teki runkosarjassa viisi maalia. Se on tämän roolin hyökkääjälle kelpo lukema, mutta paikkoja olisi ollut jopa saldon moninkertaistamiseen. Asennetta Revolta ei puutu, mutta pieni koko rajoitti kuitenkin suurinta taklausintoa. Ei kunnioita kentällä ketään, vaan rymistelee ja pistää vartaloaan likoon viimeiseen hikipisaraan asti.

Topi Riutta src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

41 ottelua 11+14=25 -11 / 4 ottelua 0+0=0 -4

Jokipoikien kapteenin kausi oli hyvin kaksijakoinen. Ykkössentterinä aloittanut Riutta putosi lopulta jopa kolmoseen, kun peli ei kulkenut. Kevätkaudella Jokipojat pelasi heikosti, mutta silloin ”Riuska” nosti tasoaan ja yritti näyttää esimerkkiä muille. 25 pisteen saalis oli kuitenkin Riutalta heikoin Mestiksessä aikoihin. Ei ole mikään juonikkaan keskushyökkääjän prototyyppi, vaan hakee pikemminkin suoraviivaisia ratkaisuja ja pyrkii usein itsekin maalintekoon. Taistelutahtoa joukkueen puolesta olisi kaivattu Riutalta välillä enemmän. Ei onnistunut kentällä nousemaan kapteenin arvolle kuuluvaan johtavaan rooliin.

Jani Väänänen src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif"> src="/images/joukkueet/mestis/lowres/jokipojat.gif">

45 ottelua 11+9=20 -17 / 4 ottelua 0+0=0 -3

Väänänen oli harjoitusottelussa Jokipoikien parhaita pelaajia. Lahjakas kuopiolaiskasvatti on pelannut liigassakin ja mättänyt Mestiksessäkin jopa 50 pistettä runkosarjaan. ”Vänä” on kiekolliselta osaamiselta Mestiksen tasolle huikean taitava pelaaja, mutta valittavasti tämä näkyi vain väläyksittäin. Väänänen osasi tehdä kohtuullisen hyvin paikoistaan maalin, mutta muuten yleisvaikutelma jäi negatiiviseksi. Plusmiinustilastossa Väänänen oli Jokipoikien heikoin lenkki, mikä kenties osaltaan kieli pelaajan asenteesta joukkuetta kohtaan. Ei pystynyt nousemaan vieläkään takaisin Mestiksen huipulle, vaan taantui kauden mittaan löysävauhtiseksi rivimieheksi. Kuitenkin joukkueen kolmas jokaisen ottelun pelannut kenttäpelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle