Mestiksen kausiennakko 2005-06

MESTIS / Artikkeli
Mestiksen kauden 2005-06 ennakkopaketissa katseet käännetään kohti pian alkavaa sarjakautta. Joukkueet on tuttuun tapaan käyty perusteellisesti läpi ja asetettu Jatkoajan Mestis-toimituksen arvioimaan paremmuusjärjestykseen. Paketissa syvennytään myös tilastoihin sekä sarjajärjestelmässä tapahtuneisiin muutoksiin.


Pääkirjoitus: Mestis aloittaa alusta


Vanhoja poikia viiksekkäitä


Välisarjat ja juniorikiintiö Mestis-kauden uutuuksia




1. Jukurit

Jukurit lähtee sarjakauteen tutuilla Risto Dufvan opeilla. Jukureilla on jälleen laadukas pelaajamateriaali, vaikka viime kevään joukkueesta puolet vaihtoi maisemia. Joukkueella on voimakas halu palata takaisin mitalikantaan viime kevään pettymyksen jälkeen.

Jukureissa kiekkoilee paljon uusia naamoja, mutta myös tuttuja konkareita, joilla Mestiksen mitaleita on jo tukku taskussa. Yksi tärkeimmistä paluumuuttajista on Petri Lehtonen, joka tuo kaivattua tehoa mm. ylivoimapeliin.

Jukurit vaikuttaa ennakkoon vahvalta jokaisella osa-alueella, mutta nähtäväksi jää, kuinka nopeasti voimakkaasti uudistuneen joukkueen peli lähtee uomiinsa.

href=http://jatkoaika.com/mestis.php?joukkue=Jukurit&sivu=kolumnit&id=3628>Vahvistuneet sarvipäät voitonnälkäisinä


href=http://jatkoaika.com/mestis.php?joukkue=Jukurit&sivu=kolumnit&id=3621>Jukurit jälleen Dufvan näköinen


href=http://jatkoaika.com/mestis.php?joukkue=Jukurit&sivu=kolumnit&id=3623>Mika Niemi tuo voimaa hyökkäyksiin


href=http://jatkoaika.com/mestis.php?joukkue=Jukurit&sivu=kolumnit&id=3622>Jukureilla vakaa talous




2. Sport

Vaasan Sportin vahvuus alkavalla kaudella on joukkueen vaihtuvuuden vähäisyys. Isot nimet ovat poissa, mutta paikkaajat ovat pelimiehinä lähes edeltäjiensä tasoisia. Joillakin alueilla on odotettavissa jopa vahvistumista.

Tammisen pelikulttuuri alkaa olemaan iskostunut joukkueen ja kannattajien selkäytimeen. Tällä kaudella joukkueen selkeä tavoite on kirkastaa viime kauden hopea ja kerätä Tammisen kaksivuotisen ajanjakson hedelmät.

Sport on tälläkin kaudella värikäs ja kovia tunteita herättävä joukkue. Sekä takuuvarmasti sarjan yleisösampo.

Sport kauteen suosikkina. Vai haastajana?


Laaksoharju: Tähtäin vakaaseen talouteen


Tammisen Sportille kelpaa vain mestaruus




3. TuTo

Viime kauden pronssijoukkue on saanut pidettyä viime kauden rungon kasassa ja hankkinut pari täsmähankintaa peräpäähänsä.

Maalivahtitilanne on viime kautta selkeämpi Juha Kuokkasen pestaamisen myötä. Puolustukseen hankitut Fredrik Vara ja Teppo Tuomanen ovat tälle tasolle hyviä vahvistuksia.

Ismo Lehkosen joukot tulevat esiintymään ajoittain heikosti, mutta jos kunnonajoitus osuu nappiin kuten viime keväänä, TuTo voi mennä pitkällekin.

TuTo lähtee kirkastamaan mitaliaan


Ismo Lehkonen haluaa antaa parhaiden poikien pelata




4. Hermes

Kokkolan Hermes on perinteisesti muuttunut rajusti edellisestä kaudesta. Vaikka joukkue on paperilla heikentynyt hieman varsinkin puolustuksen ja maalivahtipelin osalta, Hermes tulee tulevallakin kaudella taistelemaan kotiedusta.

Joukkueen vastuunkantajat ovat kuitenkin tuttuja. Jani Uski ja Jari-Pekka Pajula muodostavat vankan perustan, jonka varaan neljättä kauttaan Kokkolassa jatkava valmentaja Pasi Arvonen voi rakentaa hyökkäyspeliä.

Puolustus näyttää paperilla Hermeksen heikoimmalta osa-alueelta. Ismo Sirenin ja Aapo Aron roolit kasvavat entisestään, kun lähtijöitä on paikattu lähinnä A-junioreissa viime kaudella pelanneilla kirjoittamattomilla korteilla.

Hermes ja Pasi Arvonen taas kauteen puhtaalta pöydältä


Hyökkäys Hermeksen paras puolustus


Pasi Arvonen ennätysten kirjoihin


Yhdeksän valmentajaa kahdessatoista kaudessa




5. KooKoo

Kevään lyhytaikaiseksi jääneen lopettamisuhan huomioiden KooKoo on saanut jalkeille yllättävän kilpailukykyisen joukkueen, joka on ennen kaikkea kouvolalainen.

Kovan luokan paluumuuttajien, Timo Nurmbergin ja Mikko Liukkosen, ansiosta KooKoolla on kasata kaksi Mestis-tasolle erittäin kovaa hyökkäysvitjaa. Joukkueen puolustus sen sijaan on varsin nuori ja nimetön, joten ylempään keskikastiin yltäminen vaatii pakeilta venymistä.

Joukkuehenki voi hyvinkin olla Reijo Mansikan suojattien yllätysase.

Maalinteko Mansikan mietteissä


Hei, me hyökätään taas!


Ensimmäinen erävoitto


Vanha remmi kasassa




6. Hokki

Paikkansa Mestis-tasolla vakiinnuttanut Kajaanin Hokki lähtee kauteen tutusta tilanteesta: viime vuoden tapaan tukku edellisen joukkueen avainpelaajia on vaihtanut maisemaa. Hokki on alkavalla kaudella entistäkin nuorempi ja kokemattomampi, joten kapeamateriaalisen joukkueen kokeneemmat pelimiehet ovat tärkeässä roolissa.

Kainuuseen on kuitenkin saatu jalkeille yhtenäinen joukkue, josta löytyy vauhtia, taitoa ja nuoruuden intoa. Hokilla on alkavalla kaudellakin mahdollisuudet mihin tahansa, mutta ennakkoasetelmissa linnapaidat lähtevät kauteen selvänä kärkijoukkueiden haastajana.

Kokematon Hokki haastajana kauteen


Vladimir Kolek luottavaisena kauden kynnyksellä


Ykkösvahdin paikka tarjolla


Maalivahtitilanteesta sanottua


Uuteen kauteen uusilla pelaajilla




7. Salamat

Kirkkonummella on uusittu ilmettä. Ryminäkiekko on vaihtunut kiekollisempaan peliin.

Pelaajamateriaalissa suurin muutos on pakiston monipuolistuminen, joten Salamoiden voi sanoa hieman vahvistuneen. Miehistö on tosin kapea, joten loukkaantumiset ovat merkittävä uhka.

Tasavahva joukkue ei petä, mutta ei yllä mestaruustaistoonkaan. Edellisten kausien seitsemänsien sijojen parantamiseen Niki Anderssonin ryhmällä on hyvät edellytykset.

Mitali Salamoiden realistisena unelmana


Niki Andersson lupaa viihdyttävää kiekkoa




8. Kiekko-Vantaa

Kiekko-Vantaa koki viime kauden jälkeen suuria muutoksia, kun valmennusjohto ja puolet pelaajista vaihtuivat. Muutoksista huolimatta Vantaalla tähyillään uuteen nousuun.

Edelliskauden vastuupelaajat lähtivät, joten uusia vastuunkantajia on löydyttävä. Uudet hankinnat eivät ainakaan ole sieltä heikoimmasta päästä, sillä joukossa on myös SM-liigakokemusta omaavia pelimiehiä.

Joukkue ei ole vielä valmis, sillä lisää miehiä vielä tarvitaan. Suurin huolenaihe on tällä hetkellä maalivahtiosasto, kun luottomaalivahti Antti Niemi jätti joukkueen kauden kynnyksellä.

Muutosten kautta uuteen nousuun

Pitkäjärvi ja From povaavat tasaista kautta

Petteri Hirvonen palasi oravanpyörään



9. Jokipojat

Viime kaudella nousijajoukkueena putoamiskarsinnan kautta sarjapaikkansa säilyttänyt Jokipojat on uusiutunut kesän aikana maltillisesti. Muutama kokenut runkopelaaja lopetti tai vaihtoi maisemaa.

Tilalle joensuulaiset hankkivat pääasiassa nuoria ja lupaavia, mutta viime kaudella pienempään rooliin jääneitä pelaajia. Arvoituksellisten vahvistusten lopullinen onnistuminen tuleekin vaikuttamaan paljolti siihen, kuinka Jokipojat pärjää paperilla tasaisessa Mestiksen keskiryhmässä.

Punamustissa maakuntaväreissä pelaavan perinteikkään seuran suurin huolenaihe on puolustusmateriaalin kapeus. A-junioreistakaan ei kummoista täydennystä ole tarjolla, joten jo pari peräpään loukkaantumista voi suistaa Jokipojat tukalaan tilanteeseen.

Susirajan punamusta arvoitus

Tapsa tahdittaa kakkoskenttää



10. Haukat

Haukat on uudistunut kesän aikana paljon, eikä myllerrys ole koskenut pelkkää pelikenttää. Myös taloudellinen hätä tuotiin julki kesäkuussa.

Joukkue on kuitenkin vahvempi kuin kesäkuinen hätähuuto olisi antanut olettaa. Hyökkäyksestä löytyy viimein leveyttä, eikä puolustuskaan välttämättä ole enää viime kauden kaltainen riippakivi.

Siitä huolimatta joukkue ei yllä paperilla juurikaan kymmenettä sijaa ylemmäs. Pudotuspeleihin pääsemiseen Haukoilla on tästä huolimatta entistä paremmat eväät.

Haukat yrittää ylemmäs

Uudet miehet vaakakupissa

Lehti ja Leppänen uskovat menestykseen



11. FPS

Forssassa on ovet käyneet jälleen tiuhaan tahtiin molempiin suuntiin. Tällä kertaa menetykset ovat kokemuspuolella, kun Matti Raunio, Marko Ronkainen ja Jarkko Aaltonen lopettivat. Myös ykkössentteri Jouni Kulonen, tsekkilaituri Martin Lamich ja kolme puolustajaa siirtyivät muille mailla.

Tilalle FPS on saanut paljon nuoria pelaajia, jotka lähes järjestäen ovat kysymysmerkkejä Mestis-tasolla. Jumbosijan välttäminen tulee olemaan FPS:lle tälläkin kaudella vaikeata, sillä nimilista kalpenee selkeästi kaikille muille saman sarjatason joukkueille.

Turkulaiset FPS:n vastuunkantajina

Mikko Sokka valoisin mielin tulevaan kauteen

» Lähetä palautetta toimitukselle