Mielipide

Raikkaaseen joukkueeseen riittää tarjontaa

MESTIS / Kolumni
Kun Jarmo Kauppi valmennettuaan Kiekko-Vantaata neljän kauden ajan lähti Lahteen etsimään uusia haasteita liigaympyröistä, siirtyi puolestaan Petteri Hirvonen Lahdesta Vantaalle. Vajaat 100 ottelua Pelicansin päävalmentajana toiminut Hirvonen kertoo joutuneensa kaikin puolin uudenlaiseen tilanteeseen siirryttyään alemmalle sarjaportaalle.

Petteri Hirvosella on takanaan vasta kuusi viikkoa Kiekko-Vantaan päävalmentajana, mutta jo alkumetreillä Mestiksen ja SM-liigan erot ovat tulleet miehelle selviksi.

- Kyllähän tämä ihan uusi tilanne oli. Mestis-maailma on kaiken kaikkiaan ihan erilainen kuin liigan vastaava, tuumaa kuusi viikkoa Kiekko-Vantaata luotsannut Petteri Hirvonen.

Uuteen tilanteeseen sisältyy muutakin, kuin vähäisemmät harjoituskerrat, sillä joukkuetta on lähdetty rakentamaan nollilta.

- Kun itse tein sopimuksen Kiekko-Vantaan kanssa, ei voimassaolevia pelaajasopimuksia ollut yhtään. Kyllähän siinä pörräsi jos jonkinmoisia ajatuksia päässä, mutta herrat täällä kertoivat, että kyllä se siitä lähtee pikkuhiljaa luistamaan, Hirvonen kertoo.

Syitä siirtymiseensä Vantaalle Hirvonen voisi luetella vaikka kuinka paljon, mutta päällimmäisenä on ensimmäinen mielikuva Kiekko-Vantaasta: raikas joukkue.

- Ensimmäisen kerran kun olin Kiekko-Vantaan ihmisten kanssa juttusissa, niin mulla oli mielikuva päässä, että se on raikas joukkue. Sitten summa summarum muita asioita; lähellä
Lahtea, ihmisen täytyy tehdä jotain elääkseen, peli itsessään kiehtoo ja haluat olla mukana siinä.. Syitä voisin luetella vaikka 37 000, mutta ehkä kuitenkin niistä, mitä oli Mestis-kartalta tarjolla, niin Vantaa oli raikkain ja se ratkaisi, Hirvonen kertoo.

- Se oli se ensimmäinen mielikuva, ja lähdin sitä kohti. Kysykää jouluna, onko se vielä raikas, Hirvonen naurahtaa.

Tällä hetkellä Kiekko-Vantaalla on koossa 11 pelaajasopimusta. Hirvosen mukaan tarjontaa joukkueeseen on riittämiin.

- Verkot on vesissä, eivätkä ne ole mitkään muikkuverkot. Toivotaan, että sinne jää jotain isompaakin kiinni.

- Tarjonta tännepäin on ollut kova, ja se on ollut mulle pienehkö yllätys - positiivinen tottakai.

- Kun lähdettiin liikkeelle oli rauhallista, mutta nyt kun takana on kuutisen viikkoa harjoittelua, niin pelaajia tarjotaan ja kokoajan tarjonta on vain kasvanut ja kasvanut.

- Kai joku muukin kokee Vantaan raikkaaksi kuin minä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös