Poterosta sankariksi – Aku Limnell

MESTIS / Haastattelu
Otteluvoitot Jukureiden hyväksi 2-0 ja moni odotti Mestiksen kestomenestyjän raivaavan tiensä finaaliin suoraan kolmessa pelissä. Niin ei kuitenkaan käynyt. Yksi taiston kääntäjistä oli nuori Blues-kasvatti Aku Limnell. Vielä torstaina Limnell oli puolustusvoimien tehtävissä, mutta kutsu kävi toiselle taisteluareenalle ja rooli vaihtui tavallisesta rivisotilaasta suoraan pääosaan.

- Meillä on joukkueessa kolme maalivahtia, kannattaa muistaa että tuolla on vielä Marko Härkönen treenaamassa. Sanoin kauden alussa, että tässä kopissa jokainen pelaaja saa tilaisuuden. Aku sai tilaisuutensa ja käytti sen, analysoi Juhani Tamminen.

Sport-luotsi ylisti koko joukkuetta ottelusarjan kääntämisestä. Vaasalaiset heräsivät horroksesta viime hetkellä ja viimeisessä ottelussa värikkäästi kannustaneen Red Armyn tuella uskomaton tapahtui. Kaiken taustalla oli kuitenkin yksi mies, joka omalla suorituksellaan kannusti kotkapaidat taistoon.

Ensimmäinen ottelu Mikkelissä päättyi kiihkeän jännityksen jälkeen Sportin jatkoaikavoittoon maalein 2-1. Tässä ottelussa Limnell venyi kiekon eteen 26 kertaa.

- Olihan se outo tunne. Olin torstaina vielä välisodassa, mutta sitten tuli käsky, että lähdet urheilukomennukselle. Torstaina luukulla ja sitten lauantaina pelaamaan, ei siinä oikein osannut paineita ottaa, jutteli hyväntuulinen vahti pelin jälkeen.

Sportin maalivahtitilanne on elänyt jonkin verran kauden mittaan.

- Aku oli meidän ykkösmaalivahti, kun vedettiin syksyllä 22 voitto-ottelua putkeen. Siinä kaatui liigajoukkueita ja Turun turnauksessa oltiin finaalissa. Sitten loukkaantumisen jälkeen Håkan Danielsson toi meidät tähän asti ja voitti Hermes-sarjan, kertaili Tami mennyttä kautta.

- Lauantain peli oli kuitenkin eka peli sen jälkeen, kun polvi meni puoli vuotta sitten, vahvisti Limnell.

Tiistain viides ottelu huipentui nollapeliin.

- Taisi olla kauden eka nollapeli, joten ihan hyvään paikkaan tuli. Joukkue pelasi niin hyvin, että maalissa oli helppo olla.

Ottelusarja Jukureita vastaan oli vaiherikas ja värikäs. Vaasan Sport voi kannattajineen olla tyytyväinen saavutukseen. Tosipaikat ovat kuitenkin vielä edessäpäin.

- Tänään voi vielä hehkuttaa voittoa Jukureista, mutta huomenna ajatukset sitten jo Kuopioon. Sieltä tulee hyvä ryhmä vastaan, tuumi Limnell.

Nuorukainen vastasi komealla tavalla hänelle annettuun suureen haasteeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle