Rauhanen pyrkii yksinkertaistamaan Jokipoikien pelityyliä

MESTIS / Haastattelu
Perjantai-iltana Jokipojille ensimmäiset harjoitukset vetävä Kari Rauhanen ottaa uuden tehtävän vastaan haasteellisena. Hän uskoo joensuulaisjoukkueen menestyksen parantuvan pelityyliä yksinkertaistamalla.

Kari Rauhaselle uusi pesti aukeni melkoisella pikavauhdilla. Jouni Variksen ilmoitettua lähdöstään hänen piti aluksi valmentaa vain mahdollisesti KooKoo-ottelu. Perjantai-iltapäivän aikana Rauhanen ja Jokipojat sorvasivat kuitenkin koko loppukauden mittaisen sopimuksen.

– Mikäs tässä, vettä pakkiin ja eteenpäin, sanoi Mannerheim, Rauhanen naurahti.

Kun sarjasta on pelattu tasan puolet, Jokipojat on voittanut vain kaksi ottelua. Kokematon joukkue on hävinnyt useita otteluita niukasti. Uuden valmentajan ensimmäinen tehtävä onkin pyrkiä palauttamaan viime vuonna Suomi-sarjassa voitosta toiseen liidelleen ryhmän itseluottamus.

Uutinen

Jokipojat vaihtaa valmentajaa
[lue lisää]

– Mestiksen taso on tällä kaudella todella kova. Se varmaankin on tullut hieman yllätyksenä. Joukkueessa aika harvalla sitä rutiinia on.

– Nyt ruvetaan kaikki tekemään hommia paremmin ja saadaan sitä kautta palautettua usko, Rauhanen suunnittelee.

Lisäpainoa puolustuspelaamiseen

Jokipojat on esittänyt Jouni Variksen ja Teemu Tiaisen alaisuudessa varsinkin suuressa kotikaukalossaan erittäin hyökkäävää, liikkuvaa ja pitkälti yksilötaitoonkin perustuvaa peliä. Suomi-sarjassa jälki oli tuhoisaa, mutta Mestiksessä viihdyttävä pelitapa ei ole enää purrut. Joukkue on päästänyt keskimäärin 4,4 maalia ottelua kohden, mutta tehnyt vain 2,1.

– Jokipojat on pelannut liian aktiivista kiekkoa. Yleisön kannalta pelitapa on toki aivan ihanteellinen, mutta Mestiksessä se ei toimi, kun joukkue ei enää dominoi sarjaa. Vastustajien taso on sen verran kova, Kari Rauhanen analysoi.

Kahtena edelliskautena TuTon kakkosvalmentajana samalla sarjatasolla toiminut Rauhanen aikookin muuttaa Jokipoikien menoa kaukalossa puolustavampaan suuntaan.

– Puolustuspeliin täytyy kiinnittää enemmän huomioita. Karvausta tulee laskea. Ei se toimi niin, että pakit ajelevat jopa maalin takana.

– Tavoitteenani on yksinkertaistaa hommia. Ruvetaan pelaamaan suoraviivaisempaa, helpompaa ja yksinkertaisempaa peliä.

– Minä olen valmentajana sellainen paperilla veivaaja. Kun en ole töissä joukkueen kanssa, niin mietin kaikenlaisia taktisia asioita, hän kuvailee itseään.

Kari Rauhanen ei halua kuitenkaan suuremmin kritisoida edeltäjiensä tekemisiä.

– Variksen Jounista tuntuu tällä hetkellä varmasti todella kurjalta. Haluan sen sanoa, että Varis oli kuitenkin se kaveri, joka tämän porukan Mestikseen nosti. Hän on tehnyt hyvää työtä, ja sympatiani ovat hänen puolellaan.

Uutta kilpailua pelipaikoista

Uusi valmentaja tuo mukanaan myös kokonaan uuden kilpailun pelipaikoista. Jo lauantaisessa Kouvolan ottelussa kokoonpanossa tulee olemaan joitakin uudistuksia.

– Pöytä on tyhjä. Nyt on herrojen aika ruveta ansaitsemaan paikkoja. Siitä vain taistelemaan paikasta ykköskentässä!

– Näillä pelaajilla mennään, mitä nyt on. Totta kai koko ajan pitää olla hereillä, mutta ainakaan toistaiseksi uusia miehiä ei ole tulossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle