94-95 – Karhujen tasapaino

MESTIS / Artikkeli
Keväällä 1995 ykkösdivariin pääsystä karsi nimekäs porukka. Jaossa olikin rutkasti mahdollisuuksia nousuun, johon ylsi lopulta sekä tuttuja että vähn uudempiakin nimiä.

Samaan aikaan kun SaiPa ja kumppanit kamppailivat paikasta pudotuspeleihin ja sitä kautta liigakarsintaan, taisteli Ketterä sarjapaikkansa puolesta noususarjassa yhdessä kahdeksan kakkosdivarin valion kanssa. Toinen karsimaan tuomittu joukkue, Karhu-Kissat, oli jo jättänyt leikin kesken. Seuran rahat olivat syksyllä riittäneet nipinnapin ostamaan bussiin bensaa vierasreissuja varten, joten jatkosarjan hurjat matkustuskilometrit eivät ymmärrettävästikään juuri helsinkiläisseuraa kiinnostaneet. Valtaosa K-Kissojen pelaajista jatkoi kuitenkin kauttaan jossain toisessa joukkueessa.

Karhujen tasapaino divarissa kuitenkin säilyi, sillä Joensuussa kiekkoiltiin nyt nimellä Kiekko-Karhut. Ja hyvin kiekkoiltiinkin. Konkurssipaikkakunnista Joensuussa oli saatu Oulua paremmin pidettyä joukkuetta kasassa, vaikka toki JoKP:stakin oli lähtenyt useampi pelaaja maailmalle kuin jäänyt kakkosdivariin. Joukkueeseen jääneistä pelaajista kokeneet hyökkääjät Markku Kyllönen, Jarkko Savijoki ja Jyrki Manninen olivatkin suuressa roolissa, kuten Titaaneista hankittu Timo Palmukin. Maalivahtiosasto meni uusiksi vielä kesken kaudenkin, kun Jarno Saarelaisen pariksi värvättiin Jarno Ekman Hyvinkään Ahmoista. Paluumuuttajina susirajalla saatiin Mika Kupiainen ja Jari Hakkarainen.

Tapani Hämäläisen valmentama joensuulaisjoukkue ei hävinnyt kakkosen itälohkossa yhtään kamppailua, eikä sen ykköstilaa uhannut kukaan noususarjassakaan. Joukkue hävisi 16 pelistä ainoastaan yhden (Titaaneille) ja kasasi 28 pistettä. Kakkosessa se oli iskenyt keskimäärin yksitoista maalia jokaisessa pelissään, eikä tahti ollut järin huono noussarjassakaan. 16 ottelusta Kiekko-Karhut keräsi maalieron 117-48. Ketterällä ei ollut suurempia vaikeuksia jatkaa sarjasopimustaan joukkuemäärän kasvaessa. Imatralaiset keräsivät toiselle sijalle riittäneet 21 pistettä, vaikka väki joukkueessa huolestuttavasti harvenikin. Kokeneen Viljakaisen pelit päättyivät noususarjan alkuun, eivätkä Pasi Mustonen ja Sami Luukkonenkaan enää keväällä kaukalossa esiintyneet. SaiPakin vei Liukan ja Pulkkisen ja Mikko Outinen matkasi Kalajoelle. Viimeisellä kierroksella imatralaiset rökittivät OKK:n maanrakoon murskaluvuin 24-2, minkä ansiosta Ketterän maalieroksi muodostui mukavat lukemat 111-63.

Kokonaan uusi kaupunki divarikartalle saatiin, kun aiemminkin nousua kärkkynyt Kotkan Titaanit ylsi tasapisteisiin Ketterän kanssa ja sijoittui kokeneiden pelaajiensa turvin kolmanneksi. Kotkassa nousuun oli satsattu nytkin: valmentaja Jari Helle toi mukanaan Kokkolasta Sinikunnaksen, Fatkullinin ja Ylisaaren. Loppukaudeksi Hermeksestä siirtyi vielä hyökkääjä Jarno Levonenkin. Maalivahdikseen kotkalaiset saivat K-67:ssa pelanneen Pasi Rädyn. Muita uusia pelureita olivat Marko Sten ja Timo Saikkonen Junkkareista, Marko Kupari Diskoksesta, Jari Kaksonen KooKoosta ja Harri Viitanen Raahesta. Edelliskauden porukastaan Titaanit oli tosin menettänytkin oikeastaan Igor Osipenkovia ja Ari Kotroa lukuunottamatta lähes kaikki pelimiehensä. Valmentaja Turusen mukana Kouvolaan olivat siirtyneet Pelli, Turunen ja Liila. Timo Palmu siirtyi Joensuuhun ja Arto Remes Lahteen. Kakkosen etelälohkon kotkalaiset olivat selvittäneet yhdellä tappiolla ja nousupelitkin alkoivat mukavasti, kun kuudesta ensimmäisestä matsista irtosi viisi voittoa. Tehokkuudessa Titaanit ei kärkikasikolle pärjännyt, mutta Räty oli sarjan varmimpia vahteja ja joukkueen peräpää piti toiseksi parhaiten. Kotkalaiset nousivat divariin maalierolla 84-55.

Viimeinen nousupaikka Kärpille

Neljännestä, ja viimeisestä tässä vaiheessa jaettavasta paikasta, kamppailtiin jälleen tiukasti. Kahden perinteikkään joukkueen välinen taisto ratkesi Oulun Kärpille toiseksi viimeisellä kierroksella, kun Sport kaatui Vaasassa lukemin 4-5. Viimeisellä kierroksella oululaisilla oli täten varaa jopa hävitä ottelunsa, eikä voittokaan riittänyt enää nostamaan Sportia viivan päälle. Eroa jäi juuri kahden pisteen verran ja vaasalaisten maaliero (71-63) oli pykälää parempi kuin Kärppien (73-77).

Reino "Pappa" Ruotsalaisen komentoon siirtynyt kärppälauma palasi siis divariin yhden kauden tauon jälkeen keräämällä noususarjasta 18 pistettä. Kärpät voitti kakkosdivarin pohjoislohkon leikiten puhtaalla pelillä, mutta noususarjaa ei Kärppien osalta voinut läpihuutojuttuna kuitata. Pelaajapolitiikka Oulussa oli muuttunut konkurssin myötä melko radikaalisti hulluista vuosista. Tämän kauden vahvistuksia ei etsitty NHL-veteraanien joukosta, vaan muista kakkosdivarin joukkueista. Joukkueen avainhyökkääjiä olivatkin Kiekko-Oulusta siirtyneet Markku Holappa ja Marko Hjelt sekä Kiiminkiin edelliseksi kaudeksi passitettu Miikka Rousu. Edellisvuoden divariporukasta Kärppiin oli jäänyt vain kuusi pelaajaa ja selkeitä hankintoja olivat vain Mikko Perkkiö Junkkareista, Juha Puoskari Sportista ja Suomussalmella kiekkoillut NHL-tähden kokenut puolustajakaima Anatoli Semenov.

Niukasti viivan alle jääneiden vaasalaisten kausi jatkui vielä karsintasarjassa, jonne sen seuraksi tulivat noususarjasta 14 ja 13 pistettä keränneet Diskos ja KaPa-65. Timo Tuomen valmentama Diskos oli muuttunut melkoisesti. Edellisvuonna nousua yrittäneestä ryhmästä oli jäljellä enää vain puolet. Neljästä edelliskauden tehokkaimmasta pelaajasta jyväskyläläisten riveissä jatkoi vain Timo Virenius. Uusia tehomiehiä olivat JoKP:sta siirtynyt Tuomo Räty, Pekka Peippo Ketterästä ja Mikko Rantala. Maalivahti Juha Virenius palasi kesken kauden Junkkareista ja Jori Halonen tuli Savonlinnasta loppukauden puolustuksen liideriksi. Yhteistyö SaPKon kanssa toi vielä noususarjassakin Diskokselle lainaksi useita divaripelureita. Nuorista 18-vuotiaat Jussi Passi ja Mikko Luoma saivat arvokasta kokemusta tiukoista peleistä.

Uudenkaupungin porukka sen sijaan oli pysynyt hyvin kasassa. Kakkosen länsilohkon voiton nappaaminen Sportin nenän edestä oli kuitenkin melko kova meriitti. Edelliskauden yllätysjoukkueessa jatkoivat puolustaja Vesa Lahtista lukuunottamatta kaikki avainpelurit. Uusina miehinä mukaan Markku Kanniston ja Tapani Sonkin valennukseen marssivat muun muassa aiemmin Lukossakin hyökännyt Tomi Uusitalo, Jari Porkka raumalaisten junioreista sekä kakkosdivaria Vammalassa pelannut puolustaja Marko Lausniemi. Diskoksen maaliero oli 64-70 ja KaPa-65:n 72-70.

Oulunkylän Kiekko oli melko vahvasti Karhu-Kissoista siirtyneiden Jan Lundellin ja Tom Laaksosen varassa. Markku Malinin valmentama joukkue joukkue jatkoi vahvasti K-Kissojen seuraajana, sillä edellämainitun kaksikon ohella myös Jari Huttunen, Jonny Bärlund, Harri Väisänen ja Juha Iso-Herttua valitsivat OKK:n osoitteekseen Kissojen pelien loputtua kesken. Kakkosen etelälohkossa toiseksi yltäneen joukkueen muu runko tosin oli kasassa jo toista vuotta: maalivahti J-P Ryhänen sekä kokeneet hyökkääjät Tommi Vienonen, Matti Lehtovirta, Lassi Hiltunen ja Petteri Niinikoski. OKK esiintyi ailahtelevasti, mutta avainpelaajiensa onnistuessa se piti tiukilla ketä tahansa. Kärkikaksikolta se tosin sai kylmää kyytiä: Joensuussa tulostaulu näytti lukemia 22-6 ja Imatralla peräti 24-2. Lopulta OKK:n sarakkeeseen merkittiin 11 pistettä ja se jäi toiseksi viimeiseksi. Joukkue teki 62 ja päästi 107 maalia.

RK Raahesta sen sijaan sai vettä niskaansa tasaisesti koko sarjan ajan. Joukkue teki ainoastaan 27 maalia ja sai ainoat pisteensä kaadettuaan avausottelussaan uusikaupunkilaiset yhdellä maalilla. Loput viisitoista peliä se siis hävisi kaikki. Raahessa kumpikin kärkiseuroista iski 15 maalia kotijoukkueen verkkoon, ja vieraissakin tiukimmalle joutui Sport, joka voitti raahelaiset viimeisellä (ja merkityksettömällä) kierroksella vain viiden maalin turvin. Kimmo Kantasen luotsaaman raahelaisryhmän ainoina tähtenä hääri aikoinaan Kärppiä liigassa edustanut kolmekymppinen Ari Klint (4+8) sekä lähes kolmasosan joukkueen maaleista tehnyt Vesa Rääpysjärvi (8+3). RK:n verkkoon kiekko iskettiin yhteensä 128 kertaa.

Noususarjan tehomiehiä Itä-Suomesta

Pistepörssin ykkössijat miehitti Kiekko-Karhujen tuhopari Markku Kyllönen (20+19) – Jarkko Savijoki (6+25). Sarjan kahdenkymmenen tehokkaimman pelurin joukkoon joensuulaisista mahtuivat vielä Jyrki Manninen (6+18), Mika Skyttä (10+11), Timo Palmu (10+10) ja puolustaja Jaakko Piirainen (5+14). Myös Ketterän tehot jakautuivat melko tasaisesti: joukkueesta löytyi neljä vähintään 24 pistettä kerännyttä pelaajaa ja pörssin top-kahteenkymppiin mahtui jopa kahdeksan imatralaista. Venäläinen Sergei Zhebrovski (14+16) veti Ketterä-letkaa: Marko Saarinen (9+18), sarjan tehopakki Timo Lohko (11+15), Mikko Helisten (11+14), Mihail Korshunov (7+17), Joni Vuohtuoniemi (14+5), Harri Valtonen (9+10) ja konkari Jari Lippojoki (6+13).

Kaksikko Tuomo Räty – Pekka Peippo oli osallisena yli joka toisessa Diskoksen maaleista. Niinpä Räty (9+18) ylsikin pörssin sijalle neljä ja Peippokin (14+11) kymmenen sakkiin. Kolmanneksi tehokkain jyväskyläläinen sai tyytyä yhteentoista pisteeseen. Lähes yhtä selvä ykkösnimi joukkueessaan oli myös KaPa-65:n Marko Väkiparta (9+18 ja 55 jäähyminuuttia), joka keräsi kymmenen pinnaa enemmän kuin seuraavaksi pisteahnein uusikaupunkilainen. Kotkalaisista tehokkaimpia olivat Mika Iltola (8+14), Pasi Sinikunnas (10+11) ja Igor Osipenkov (12+5). Titaanipakit Marko Sten (5+10) ja Aleksander Fatkullin (6+6) olivat toki vaarallisia hekin.

Sportin hyökkäysvoima ei ollut niin kova kuin oli uskottu. Pistepörssissä menestyi vain Timo Salomaa (11+8). Kohtuullisesti onnistui myös Pekka Lehmus (6+11). Venäläisistä Vladislav Morozov keräsi 12 ottelustaan tehot 8+5, puolustaja Juri Zujev 11 pelistään 6+5. Kärpistäkään ei sarjan kovimpia tykkejä löytynyt. Kakkosessa kovat tehot iskenyt Markku Holappa hyytyi (5+7), mutta oululaisten onnekse Miikka Rousu (11+6) piti pintansa ja Janne Simola paransi menoaan (10+7). OKK:n nimimiehistä Tommi Vienonen keräsi pisteet 7+11 ja Tom Laaksonen 9+6.

Eniten jäähyjä sarjassa keräsivät Zhebrovski (68) ja Sportin Timo Vuorinen (66). Plussia merkittiin eniten imatralaisille sekä joensuulaisille: kärjessä Ketterän Timo Lohko (+27). Kymmenen kärkeen mahtui nipin napin kolmen imatralaisen ja kuuden joensuulaisen lisäksi Titaanien Marko Sten (+20). Raahelaiset taas keräsivät muhkeat miinuslukemat: Harri Kelalle –39, Jyrki Tuohintolle –37 ja Juha Lehtikankaalle –36. Plussille RK:n pelaajista ei luonnollisestikaan jäänyt kukaan. OKK:n Jukka Sinisalolle miinuksia merkittiin 30 kappaletta.

Sarjan vahdeista lähimmäs 90% rajaa pääsivät joukkueidensa ykkösvahteina toimineet Jarno Saarelainen (K-Karhut), Johan Sjöberg (Sport), Janne Valtonen (Ketterä), Klaus Savolainen (KaPa-65) ja kaikki titaanimatsit pelannut Pasi Räty. Kuusi peliä pelannut Jan Lundell (91,33%) oli ainoa ysillä tilastonsa aloittanut. Kärppien nousu ei ainakaan maalivahtien huippuotteiden ansiota ollut: ykkösmolari Erkko Korpelan lukemat olivat 86,72% ja 4,63 ja varamies Antti Kankaallakin vain aavistuksen paremmat.

Kärppien yleisökeskiarvo noususarjassa oli komeasti 1876. Joensuussakin katsojia per peli oli yli puolitoista tuhatta ja Kotkassakin juuri ja juuri yli tuhat. Varsin hyvä oli lukema myös Vaasassa (950). Noin puoleen tästä jäätiin Raahessa (538), Imatralla (494) ja Jyväskylässä (416). Uudessakaupungissa (367) ja Helsingissä (166) väkeä ei nousumahdollisuus juurikaan katsomoihin houkuttanut.

Voi Sport, minkä teit

Karsintasarjaan, jonka kaksi parasta saivat paikan ensi kaudeksi, selvittivät tiensä Diskoksen, Sportin, KaPa-65:n ja OKK:n seuraksi kakkosdivarin jatkosarjan ja pudotuspelit selvittäneet PiTa ja HeKi. Kovassa itälohkossa kolmanneksi K-Karhujen ja Diskoksen taakse jäänyt HeKi oli nyt voittanut jatkosarjan itälohkon selvästi yhdeksän pisteen turvin Jukureiden edellä kovan kevätrypistyksen ottaneen Kuusamon PaKan suoraan 2-0. PiTa oli jäänyt noususarjan paikasta ja OKK:sta alkusarjassa vain kaksi pistettä. Jatkosarjassa se ei hävinnyt kuin kerran ja repi peräti viidentoista pisteen eron Porvoo HT:hen. Ikurin Vireen se selvitti kuitenkin pudotuspeleissä niukkaakin niukemmin. Vire avasi kotivoitolla, mutta PiTa tasoitti ensin pelin 3-2-voitollaan ja otti sitten paikan karsintasarjaan jatkoaikamaalilla.

Heinolalaisten puristus loppui kahteen ensimmäiseen peliin: voitto OKK:sta ja tasapeli KaPaa vastaan toivat joukkueelle lopulliseksikin saldoksi jääneet kolme pistettä. Kokemusta HeKiltä ei kylläkään puuttunut, sillä avainmiehet Vesa Welling, Hannu Kenakkala ja Marko Nyman olivat jo päälle kolmekymppisiä. Melko kokeneita olivat myös Oleg Puzanov ja A-P Laitinen. Erkka Tapio ja Timo Lehtinen siirtyivät Heinolaan Kotkasta, Kim Partanen Haukoista ja Arto Remes sekä Jarkko Hämäläinen Lahdesta. Tapion ja Partasen lisäksi seura olisi kaivannut lisääkin vahvistuksia puolustuspäähänsä, sillä HeKin verkkoon tehtiin selvästi eniten maaleja koko sarjassa (maaliero 31-59). Myös molarikaksikko Marko Putto – Jan Vartiainen miehitti noin 85% lukemillaan taulukon hännän.

Marko Väkiparta iski joukkueelleen yhdeksän maalia, mutta miehen panoksesta huolimatta sarjan taso oli KaPallekin liian kova, ja joukkue sai kerättyä sarjasta vain viisi pistettä. Oulunkyläläiset taas sinnittelivät Jan Lundellin loistotorjuntojen ansiosta iskuetäisyydellä, mutta eivät saaneet kurottua kärkikolmikon parin pisteen etumatkaa kiinni. KaPan vaikeudet olivat Väkiparrasta huolimatta maalinteossa (24-40), OKK:n (36-33) kohtaloksi taas koituivat neljä tappiota kärkikaksikolle.

Ennen viimeistä kierrosta Sportin paluu divariin kolmen vuoden tauon jälkeen näytti hyvinkin todennäköiseltä. Joukkuetta oli kasattu siihen malliin, että vaasalaisten uskottiin klaaraavan homman jo noususarjassa. Menetyksiä olivat olleet vain Kärppiin siirtynyt Puoskari sekä kokenut maalivahti Hannu Roos. 33-vuotias Timo Salomaa palasi vasasalaisyökkäyksen johtohahmoksi ja melko kova hankinta oli myös K-67:n Pekka Lehmus. Lisäksi Joni Reinikka palasi TPS:n junioreista ja Juha Pomell siirtyi Savonlinnasta. Vielä kesken kauttakin joukkue vahvisti rivejään merkittävästi: Olli Tarhonen ja Pasi Unkuri siirtyivät Junkkareista ja Morozov sekä Zujev tulivat varmistamaan vaasalaisten nousua Venäjältä. 33-vuotias Zujev oli kokenut peruspakki, nuori Morozov taas pieni ja vikkelä vasen laitahyökkääjä.

Kaikki näyttikin Sportin kannalta hyvältä. Vaasalaiset päästivät Johan Sjöbergin (92.7%) ansiosta vähiten maaleja sarjassa. Hyökkäyspäässä Lehmus oli puolestaan kymmenellä maalillaan sarjan tehokkain. Yhdeksän pelin jälkeen Sport oli vahvasti kiinni nousuun oikeuttavassa sijassa ja nousu sen omissa käsissä. Kasassa oli kolmetoista pistettä, yllättäjä PiTa sekä Diskos pisteen turvin takana, ja viimeisessä pelissä vastassa "pisteautomaatti" KaPa-65. Vailla panosta pelanneet uusikaupunkilaiset kukistivat kuitenkin Sportin kotonaan 3-1 ja vaasalaisten kohtaloksi jäi jännittää muiden otteluiden tuloksia. PiTa selvitti oman pakkopelinsä Hekiä vastaan helposti: 8-3. Nousumahdollisuutensa jo hautaamaan joutunut OKK sen sijaan laittoi Diskoksen ansaitsemaan voittonsa. Pisteet jäivät Jyväskylään niukasti 3-2, joten sekä PiTa että Diskos jättivät Sportin taakseen.

Karhu-Kissoissa kauden aloittaneilla pelaajilla oli PiTan yllätysnousussa oma osansa. Pitäjänmäkeläisten kiistaton ykköshyökkääjä oli seurassa toisen kautensa pelannut kokenut Paul Högbacka, mutta heti hänen jälkeensä tulivatkin sitten viime hetken vahvistuksista Tommikalle Railo, Harri Kuusniemi, Petri Lehtinen sekä puolustajat Antti Karttunen ja Juha Toivonen. PiTan peleissä ei maaleja säästelty (58-42). Toisen nousijan, eli Diskoksen, maaliero oli 40-29 ja niukkaakin niukemmin rannalle jääneen Sportin 41-27.

Kokemus valttia

Karsintasarjan pistepörssin voitti siis Sportin Lehmus (10+9). Vaasalaisten tehoista vastanneessa ketjussa muina kavereina pelasivat Morozov (8+7) ja Kari Teräväinen (1+8) sekä pakkiparina Zujev (3+9) sekä Pasi Unkuri (2+3). Viisikko teki yli puolet Sportin osumista. Eniten sarjassa maaleja mätki PiTa, joten kymmenen parhaan pistemiehen sakkiin mahtui Tarmon pelaajia peräti viisi. Paul Högbacka (5+13) sijoittui pörssissä toiseksi ja Tommikalle Railo (6+9) viidenneksi. Harri Kuusniemi (10+4) jakoi Lehmuksen kanssa maalipörssin voiton. Kakkosessa vain seitsemän maalia tehnyt Harri Hintsa iski karsintasarjassa PiTalle tehot 8+6 ja sarjan tehokkain puolustaja Antti Karttunenkin kartutti tiliään kuudella maalilla ja kuudella syötöllä.

Lehmuksen ja Högbackan peesissä pörssipaikalla oli Diskoksen Tuomo Räty (9+7). Muita tehokkaita jyväskyläläisiä olivat Pekka Peippo (7+6), Jukka Järvinen (6+6) ja Mikko Rantala (6+5). Timo Virenius ei saanut kerättyä yhdeksässä pelissään pistettäkään. Muista joukkeista ei pistepörssin kärkeen ollut juurikaan asiaa. HeKin Welling oli kakkosessa mättänyt yli 70 pistettä, ja kohtalainen tahti oli nytkin. Konkarihyökkääjä pelasi kuitenkin vain seitsemän kamppailua (5+4). Myös Arto Remes sai kasaan yhdeksän pinnaa. Väkiparta oli KaPan selvästi tehokkain (9+1), kun taas OKK:n pinnat jakautuivat melko tasan neljän hyökkäysvitjan laajuudelle. Oulunkyläläisistä Petteri Niinikoski ja Tom Laaksonen saivat kasaan kahdeksan tehopinnaa.

Tehopörssissa yhdeksän sakkiin mahtui PiTan pelaajien lisäksi vain kaksi vaasalaista. Tilaston kärkipaikan otti PiTan Kuusniemi (+14). Vaasalaisten ykkösiä olivat Lehmus ja Zujev (+10). HeKin tehokkain hyökkääjä Vesa Welling jäi miinukselle kaksitoista maalia, Marko Nyman yhden vähemmän. Zujev oli hyvin esillä myös jäähytilastossa, jonka voiton hän vei 44 minuutillaan. HeKin Jarkko Hämäläinen jäi venäläisestä kolmen rangaistusminuutin päähän. Kaikki Sportin ottelut pelannut Sjöberg oli sarjan paras veskari ja vastaavasti heKi-kaksikon tilastot huonoimmat. Kiistattomaan kärkipäähän kuuluivat myös Diskokselle seitsemän ottelua torjunut Tero Kujala (91,7%) sekä OKK:n kaikki minuutit urakoinut Lundell (90,3%) sekä KaPa-vahti Savolainen (89,2%).

PiTalla puolustus piti, mutta maalivahdit eivät kovinkaan kaksisia tilastoja merkkauttaneet: Pertti Packalen 87,3% ja Petri Jokinen 85,2%. Yleisömäärillä ei tässä sarjassa päässyt pröystäilemään kukaan. Sport (701) keräsi suurimman lukeman, HeKi (581) ja Diskoskin (479) vielä kohtalaisesti. Uudessakaupungissa (245) lukema pieneni noususarjasta reilulla sadalla ja Helsingin kumpikin seura jäi peleissään alle kahdensadan silmäparin keskiarvoon.

Kevään karsintapelien loppusaldo oli siis se, että Ketterä säilytti paikkansa ja K-Kissat katosi kartalta. Nousijoita olivat Joensuun K-Karhut, Kotkan Titaanit, Oulun Kärpät, PiTa Helsingistä ja jyväskyläläinen Diskos.

» Lähetä palautetta toimitukselle