”Suomi-kiekko tarvitsee tätä aluetta”

MESTIS / Haastattelu
Vaasan Sport menee liigakarsintoihin kolmatta kertaa neljän vuoden sisään. Seuran sisällä uskotaan, että mahdollisuus nousuun on nyt olemassa.

Hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoo, että menestys on pitkän työn tulosta. Vaasan Sport voitti Mestiksen mestaruuden nyt toista kertaa putkeen. Sarjan parin viimeisen kauden hallitsijasta ei ole kahta kysymystäkään.

– Me muutimme toimintamalliamme. Olemme rakentaneet toimivan toimisto-organisaation ja valmennuksen. Juniorityössä olemme myös menneet valtavasti eteenpäin.

– Kaikki tulipalot on saatu sammutettua ja voimme keskittyä normaalin liiketoiminnan tekemiseen. Olemme nostaneet rimaa jatkuvasti.


Heikki Hiltunen uskoo piristysruiskeeseen.
Samppa Toivonen

Seuraava etappi on liigakarsinta Ilvestä vastaan. Hiltusen mukaan tähän on myös varauduttu.

– Aina on b-suunnitelma, jos sitä tarvitaan.

– Yritämme mennä niin nyt kuitenkin niin pitkälle mahdollista.

Vaasan talousalue on liigapaikkakunnaksi tarpeeksi iso, ja Sportin mahdollinen liiganousu mahdollistaisi koko Pohjanmaan mukaantulon seuran ympärille. Kuparisaari on jo nyt täynnä joka kevät ja tunnelma muistuttaa keski-eurooppalaista katsomokulttuuria.

Hiltusen mukaan mahdollinen liiganousu olisi piristysruiske myös liigakulttuuriin.

– Koko Pohjanmaalle ja Suomi-kiekolle olisi tärkeää, että tämä saataisiin liigakartalle. Tämä alue on kiekkoaluetta.

– Tärkeintä on aina se, että löytyy päämääriä joihin pyrkiä.

Räsäsellä on kokemusta

Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen oli viime kaudella Pelicansin peräsimessä, kun lahtelaiset voittivat Sportin liigakarsinnoissa. Mies tietää, miten tuleva vastustaja Ilves valmistautuu tuleviin otteluihin.

– Nyt on kaksi vaihetta menty ja voimme keskittyä seuraavaan. Tässä on onneksi aikaa. Itse asiassa meillä on enemmän aikaa kuin Ilveksellä, joka pelaa vielä huomenna.

– Lauantaina aloitetaan keskittyminen uuteen etappiin. Täytyy etsiä niiden heikkoudet ja pyrkiä keskittymään niihin vahvuuksiin.


Vaasa hallitsee.
Samppa Toivonen

Yksi Sportin onnistujista on ollut Jussi Tapio, joka asetti ennen kautta tavoitteekseen tehdä hyvin pisteitä. Niitä myös tuli – runkosarjassa pistepörssin voitto ja pudotuspeleissä ratkaisumaaleja.

Hyökkääjän mukaan Sport ei saa tyytyä tähän, vaan peliä täytyy parantaa.

– Täytyy parantaa, jos aiomme Ilveksen neljä kertaa voittaa. Pyrimme pitämään paljon kiekkoa, koska se on se meidän vahvuus.

– Ei saa lähteä yhtään nöyristelemään.

» Lähetä palautetta toimitukselle