Mielipide

Älkää nostako pokaalia!

MESTIS / Kolumni
Mestiksen finaalit avaavat vasta seuraavan portin.

Kello yhdeksän aikoihin koppi auki, skumppapullot pöydälle ja lippiksiä jakoon. Sen jälkeen koutsi suihkuun ja pakolliset, psykoosiin viittaavat huudahdukset jokaiselle kymmenelletuhannelle Mestis TV:n katsojalle.

''

Mestaruuksia juhlitaan aina kauden jälkeen – ei silloin kun pelit vielä jatkuvat.

Ratkaiseva finaali takana. Pitkä, yhteinen tie kuljettu ja nyt on juhlan aika. Hei, me voitettiin Mestis-mestaruus, hei!

Paitsi että mitään ei ole vielä voitettu.

NHL:ssä on tapana, että konferenssifinaalien voittaja ei koske pokaaliin. Nopeasti palkinto jonkun GM:n apulaisen Lincolnin takapenkille ja varastoon vietäväksi. Se suurin portti on vielä avaamatta.

Voisimme kopioida tämänkin tradition ison veden takaa.

Edellisissä liigakarsinnoissa pelit ovat alkaneet pari päivää Mestis-finaalien jälkeen, mutta tämän vuoden ohjelma antaa sille mestarijoukkueelle runsaasti lepoaikaa. Pelit poikki keskiviikkona, ja torstaina heti hallille heittämään tikkaa Seppo Hiitelän naamataululla varustettuun tauluun.

Tiedän, että ainakin Sportin miehistön tiikerisilmä on suunnattuna Tampereelle. Suunnitelman mukaisesti finaalit rytinällä pakettiin ja sen jälkeen yritetään muokata suurempaa kokonaisuutta. Mikään mahdottomuus se ei nimittäin tänä vuonna ole.

Vaikka Jokipojat on pelannut loistavaa jääkiekkoa pitkin kevättä, on sen rutiinitaso vielä kaukana tämän vuoden finaalisarjan toisesta osapuolesta. Tunnollinen joukkuepeli ja Joensuun paras työmaahenki eivät pelkästään auta, kun vastassa on raa'asti parempi joukkue.

Tulevaisuudessa on kuitenkin se hauska puoli, että sitä ei voi millään muotoa ennustaa varmaksi.

Varmaa sen sijaan on, että mikään muu kuin täydellinen valmistautuminen ei anna Mestis-mestarille mahdollisuutta voittaa SM-liigan heikoin joukkue.

Mestaruuksia juhlitaan aina kauden jälkeen – ei silloin kun pelit vielä jatkuvat. Älkää siis nostako suurieleisesti ilmaan pokaalia sen viimeisen pelin päätyttyä.

Jätetään myös Pasi Räsäsen suihkulakki meikkilaukkuun ja samppakaljat Kuparisaaren varastoon.




Kirjoittaja on Jatkoajan päätoimittaja.
Twitter: @emilelo

» Lähetä palautetta toimitukselle