Joukkueen luotto riittää Peltoselle

MESTIS / Haastattelu
Hokki-maalilla pudotuspeleissä kaikki neljä ottelua urakoinut Aaro Peltonen ei ole sen suuremmin hätkähtänyt epäilyistä, joiden mukaan mies jäisi sarjassa armotta Mikko Rämön varjoon. Torstaina oli jälleen Peltosen vuoro ottaa niskalenkki Rämöstä.

Hokin tiedettiin lähtevän KooKoo-sarjaan suhteellisen varman maalivahtitilanteen rauhoittamana. Aaro Peltosen pelaamista neljässä ensimmäisessä ottelussa epäiltiin kuitenkin vahvasti. Petteri Similä ei kuitenkaan ole päässyt vielä kertaakaan linnapaitojen tolppien väliin.

Kouvolassa pieniä kauneusvirheitä tehnyt Peltonen oli Kajaanissa jälleen tutun varma. Hokin pelaavasta maalivahdista ei ole tämän jälkeen epäselvyyttä.

– Ennen kaikkea oli hienoa pelata hyvin, vaikka toki tuntuu hyvältä näyttää muille, että pystyn tähän. Uskoin jo ennen sarjan alkua, että kykenen pelaamaan puhtaan sarjan, Peltonen sanoo.

Häkkärin mukaan itsevarmuuden taustalta yksi seikka nousee yli muiden.

– Ainoa luotto, minkä tarvitsen on joukkueen luotto ja se minulla on. Koko joukkueella on hyvä yhteishenki ja se riittää minulle.

Kouvolassa verbaalista sodankäyntiä kokenut Peltonen ei liiemmin hetkahtanut Jesse Lustbergin käytyä kuittailemassa miehelle tämän antamasta irtokiekosta, joka sittemmin johti takaiskumaaliin.


Peltosen hätistelijät ovat pysyneet hyvin kurissa.
Teemu Eirtovaara - http://eirten.kuvat.fi

– Minut on jätetty ihan hyvin rauhaan. Joku siinä kävi jotain huutelemassa. Jätkät ovat hoitaneet sen, ettei siinä kukaan pääse suuremmin urputtamaan. Meillä on omat jätkät hämmentämistä varten ja minulla on oma hommani.

Maalivahdin näkövinkkelistä tarkasteltuna puolivälieräsarja ei ole ollut niin hankala kuin odottaa olisi ehkä saattanut.

– Molemmat joukkueet puolustavat hyvin. Laukaukset tulevat pääsääntöisesti niin kaukaa, että perustorjuntoja on helppo saada kasaan.

– Pitää vain saada oma pää tukkoon ja saada vastustajalle hieman useampi osuma. Tiukan puolustamisen vuoksi jokainen maali on entistä tärkeämpi, Peltonen muistuttaa.

Entä millä tavalla Hokki tulee voittamaan tämän sarjan?

– KooKoo on viimeistään nyt nähnyt, ettei tästä tule niin helppo sarja kuin aluksi luulivat. Me haemme yhden vierasvoiton ja sillä selvä. Täällä me emme häviä, Peltonen naulaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle