Mielipide

Ässänä hihassa: Sport ja TUTO Hockey

MESTIS / Kolumni
Sportia haastamaan lähtevän TUTOn on löydettävä tehomiesten takaa lisää vastuunkantajia, jotta kovassa liidossa olevan vaasalaisryhmän pysäyttäminen on mahdollista. Sportilla tehotykkien takaa löytyy esiripun takana sankaritarinaa odottavia hahmoja.

Ari Gröndahl

Ari Gröndahlilta voidaan puolustuspäässä odottaa isoa roolia. Uuteen pelitapaan sopeutuminen uudessa joukkueessa vei pitkän tovin, mutta joulutauon jälkeen kookas pakki on pelannut kokoisensa miehen peliä, ja parantanut peli peliltä. Myös kiekollinen pelitapa on tehnyt pelirohkeudelle hyvää.

Markus Piispanen

Markus Piispanen on ”se kolmas pelaaja” Mika Halavan ja Mika Kujanpään ketjussa. Toista kautta Sportissa pelaava Piispanen on erittäin monikäyttöinen ja luotettava monitoimimies, Sportin oma jerelehtinen. Piispasen rooli on usein näkymätön, mutta se mahdollistaa muille ketjussa paljon enemmän tilaa ja aikaa. Yksi joukkueen parhaista laukojista ja parhaan työmoraalin pelaajista.

Juuso Mörsky

Juuso Mörsky on toinen hyökkääjä, kuka on jäänyt todella vähälle huomiolle. Huipputaitava ja ovela nuorukainen on jäänyt pieneen rooliin, ja monesti kokoonpanon ulkopuolellekin, mutta pudotuspelien alkaessa mies ainakin on levännyt ja täynnä pelihaluja. Syötöt napsuvat yllättävissäkin paikoissa lapaan, ja mies oli Sportin parhaita viime kauden karsintaotteluissa Pelicansia vastaan.


TUTOn ja Sportin välisen sarjan eniten mielenkiintoa herättävä pelaaja on Pasi Nielikäinen.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Jere Ölander

Perusvarma oman pään luuta, joka on parhaimmillaan oman tontin hoitamisessa. Halukkuutta löytyy myös hyökkäyspäässä, mutta parhaimmillaan keskittyessään puolustamiseen. Kuten koko TUTO-puolustus, Jere Ölander on välillä ollut kuutamolla, kun yhteistä säveltä ei ole löytynyt muiden pelikavereiden kanssa. Tämä on tosin ollut koko joukkueen ongelma ajoittain. Pystyy myös ratkaisemaan ja on tärkeä osa turkulaisten puolustuksessa, kun joukkue yrittää pysäyttää Sportin rynnistyksen niin tasaviisikoin kuin ylivoimalla. Selän kunto pieni kysymysmerkki.

Pasi Nielikäinen

Playoffs-pelaajan ruumiillistuma ja roolissaan tärkeä palanen TUTOn joukkueessa. Pelaamattomuus ennen liittymistään turkulaisten riveihin nosti kysymysmerkkejä, mutta Pasi Nielikäinen pysyi yllättävän hyvin mukana Mestiksen vauhdissa. Nousi jo ensimmäisissä otteluissaan Kupittaan kotiyleisön suosikiksi ja on pitänyt tästä statuksesta kiinni. Todellinen pudotuspelipelaaja, on tarvittaessa valmis vaikka syömään kiekon. Taklaa kaikkea mikä liikkuu, mutta ikä tuonut järkeä pelaamiseen. Tämä näkyy myös hieman yllättäen hyökkäyspäässä. Peli parantunut ottelu ottelulta, eikä vielä ole esittänyt parastaan. Mitä pidempään TUTOn pelit jatkuvat, sitä enemmän Nielikäinen aiheuttaa puheenaiheita ja keskustelua. Kuparisaaren yleisön kanssa muodostanee lämpimän suhteen.

Antti Reivonen

Taistelija, joka pelaa jokaisen vaihdon täysillä alusta loppuun. Antti Reivonen on totuttu näkemään jäällä pelaajana, joka aina antaa kaikkensa. Nähnyt isoja pelejä lähietäisyydeltä voitettuaan SM-liigan mestaruuden TPS:n riveissä pari vuotta sitten. Joten Reivosen pudotupelikokemus tulee tarpeeseen, jos TUTO haluaa viritellä yllätystä vaasalaisten kustannuksella. Ei esittänyt parastaan alkukaudella, kuten ei muukaan joukkue. Mutta muiden turkulaisten tavoin piristyi joulun jälkeen ja tämä alkoi näkyä myös onnistumisina maalinteossa. Pelaaja, joka täyttää roolinsa hyvin ja tärkeä palanen omassa ketjussaan energisenä all-around-hyökkääjänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös