Mielipide

Jukurikaksikko luottavaisena kohti kevättä

MESTIS / Kolumni
Runkosarjan voittajajoukkue Jukurien kokenut parivaljakko Pasi Järvinen ja Jarkko Malinen oli keskiviikkoiltana yhtä hymyä. Voitto Sportista takasi mikkeliläisille runkosarjan piikkipaikan ja pudotuspelien avausvastustajaksi Kiekko-Vantaata.

Ensimmäistä kautta Jukureissa pelaava keskushyökkääjä Jarkko Malinen halusi henkilökohtaisella tasolla pelata ehjän kauden. 36 ottelussa KalPan kasvatti tehtaili 34 (16+18) tehopistettä ollen joukkueensa viidenneksi paras pistemies runkosarjassa.

– Olemme joukkueena kasvaneet paremmin yhteen, kun olemme onnistuneet kääntämään tiukkoja pelejä voitoiksi. Emme ole missään vaiheessa luovuttaneet ja se näkyy nyt kiitoksena runkosarjan voiton myötä, iloinen Malinen summaa.

Kesken kauden mukaan tullut puolustaja Pasi Järvinen pelasi 10 runkosarjaottelua mikkeliläisten takalinjoilla.

– Vaikeina aikoina tuli jo ajateltua, että tulinko minä kusemaan toisten muroihin, mutta hyvin on noustu niistä vaikeuksista, ”Pablo” kommentoi.

Omaan peliinsä tyytyväinen Järvinen jakaa kiitosta myös maalivahtikaksikolle Tommi NikkiläKai Tillanen.

– Maalilla, kun alkaa kumi tarttua, niin se antaa hyvää uskoa myös kenttäpelaajille, Järvinen kommentoi.


Pasi Järvinen on valmis kevään koitoksiin.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Erikoistilanteiden arvo kasvaa keväällä

Kevään otteluissa pienet asiat ja erityisesti erikoistilanteet nousevat esille. Jukureilla on ollut ylivoimapelinsä kanssa vaikeuksia läpi kauden. Tähän asiaan onkin kiinnitetty huomiota kevään harjoituksissa.

– Jotain juonia meillä on jo ylivoimassa sovittukin, mutta emme ole vielä täysin päässeet niitä toteuttamaan. Ylipäätään kahden miehen ylivoima täytyy saada sellaiseen kuntoon, että verkko soi aina, toteaa Järvinen.

– Erikoistilanteilla ratkaistaan monesti pelejä ja runkosarjassa tulikin muutama turha tappio surkean ylivoiman takia, Malinen säestää vieressä.

Vantaa sopiva vastustaja

Jukurit saa puolivälierissä vastaansa monivuotisen taisteluveljensä, kun Kiekko-Vantaa saapuu lauantaina Mikkeliin pudotuspelisarjan avausotteluun. Joukkueet ovat pelanneet monen monta kertaa pudotuspeleissä vastakkain – myös viime kaudella joukkueet kohtasivat puolivälierissä.

– Tikkurilassa on pieni aski ja se sopii meille. Kiekko-Vantaa sai runkosarjan lopussa isoja voittoja, eikä heillä ei ole mitään hävittävää ja silloin vastustaja on aina äärettömän vaarallinen. Vantaa on kova, mutta sopiva joukkue meille ja sen myötä lähdemme luottavaisena heitä pelaamaan, tuumii Järvinen tulevasta vastustajasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös