Mielipide

Ässänä hihassa: KooKoo ja Hokki

MESTIS / Kolumni
KooKoo lähtee puolivälieräsarjaan Hokkia vastaan suosikkina muun muassa vahvemman yksilöosaamisen turvin. Seuratoimitukset nostivat potentiaalisia ratkaisupelaajia esille perustelujen kera.

Niklas Sirén

Kuluva kausi on ollut liukasliikkeiselle laitahyökkääjälle todella rikkonainen – sen myötä kadonnut lähes täydellisesti tutkasta. Viime kevät kuitenkin jo osoitti, että Niklas Sirén on pudotuspelipelaaja. Uskaltaa yrittää kiekollisia ratkaisuja tiukassakin paikassa ja maalinteon kiima on loppumaton. Alivoimalla alati vaarallinen nopeutensa ja oveluutensa vuoksi.

Patrik Forsbacka

Patrik Forsbackan pelityyli on kuin luotu pudotuspeleihin. Ei pelkää laittaa kroppaansa likoon – tykkää ajaa ison ruhonsa kanssa sota-alueelle, jossa pääsee tappelemaan irtokiekoista vastustajan puolustajien kanssa. Pyrkii myös taklaamalla sekä pikkusialla hämmentämään vastapuolen rivejä vaihdosta toiseen. Yksi tulevan playoffs-kevään puhutuimmista Mestis-persoonista.

Olli Julkunen

Kokenut ja maaliahne Olli Julkunen on KooKoo-hyökkäyksen todellinen täsmäase. Laukonut ison läjän tärkeitä maaleja, joilla KooKoo on ratkaissut tiukkoja otteluita hyväkseen – saman tahdin olisi siis hyvä jatkua myös pudotuspeleissä, jotta Kouvolassa olisi aihetta vähän suurempaankin juhlaan. Painavan kutinsa ansiosta todella vaarallinen ylivoimapelaaja, jota päävalmentaja Juujärvi voi käyttää myös pakin paikalla.


Kouvolassa odotetaan Julkusen nostelevan käsiä kohti kattoa.
Anette Naroma - http://anskun.net

Hokin pelaava maalivahti

Petteri Similän tulo Kajaaniin sähköisti joukkueen maalivahtitilannetta aivan uudella tavalla. Aaro Peltonen sai rinnalleen kirittäjän, jota ei hankittu nälkämaalle pelkästään luukkua aukomaan. Similän tulon jälkeen vahtivuoro on jakautunut kaksikon kesken varsin tasaisesti, joskin Peltonen esiintyi vakuuttavasti äärimmäisen tärkeissä JYP-Akatemia- ja Sport-otteluissa. Kysymys pelaavasta maalivahdista lienee valmennusjohdolla vielä todellakin auki. Kaksikon keskinäistä vertailua suorittaessa tulee miettiä, millaista mittaristoa on relevanttia käyttää. Erilaisilla vahvuuksilla operoivat häkkärit ovat kyenneet osoittamaan olevansa voittavia maalivahteja, mikä on kauden tässä vaiheessa kaikkein tärkeintä. Peittävä ja rauhallinen Similä vai ketterä ja tulisieluinen Peltonen?

Arttu Niskakangas

Tämä mies ei ole Hokille kaikki kaikessa, mutta ei paljon muutakaan. On tällä hetkellä kajaanilaisten ainoa todellinen sniper, jonka laukaus on pelote pelin jokaisen sekunnin aikana. Arttu Niskakankaalle pudotuspelikevät on toinen laatuaan. Toissa vuonna ylivieskalainen jäi TUTO-nutussa neljässä pelissä ilman tehomerkintöjä. Viime keväänä Niskakangas pelasi playout-pelejä saldoten sarakkeeseensa kolme syöttöpistettä. Minkään valtakunnan merkit eivät kuitenkaan anna ymmärtää, etteikö laituri kykenisi ottamaan joukkueensa tänä keväänä reppuselkään ja nousemaan isompiin otsikoihin.

Aleksi Sillanpää

Kahden mestaruusmaalin tekijä on tunnetusti pudotuspelipelaaja vailla vertaa. Täytti runkosarjassa oman paikkansa vähintäänkin kohtalaisesti, vaikka välillä liike ei näyttänyt riittävän pitämään vastustajan liukkaita hyökkääjiä kurissa. Aleksi Sillanpään johtamalta nelosketjulta odotetaan KooKoo-tähtien totaalista vaimentamista. Sillanpää onkin juuri oikea pelaaja rauhoittamaan Jevgeni Fofanovin ja Jesse Häkkisen kaltaisten nuorten ja vikkelien hyökkääjien pelaamista. Sillanpää kykenee ennen kaikkea rytmittämään kanssapelaajiensa pelaamista. Todennäköisesti sentterikolossi nähdään jäällä lähes aina joukkueen pelatessa alivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle