Mielipide

Suomella riittää jännitettävää

MAAJOUKKUE / Kolumni
Pikkuleijonien matka kohti MM-menestystä voi helpottua huomattavasti tai vaikeutua suuresti perjantain Tšekki-ottelun jälkeen. Alkulohkojen päätöspäivän kamppailut ratkaisevat jatkopelien vastustajat.

Suomen voitto Tanskasta pudotti Yhdysvallat, kahden vuoden takaisen mestarin ja viime vuoden pronssimitalistin, karsintasarjaan. Samalla perjantaiyön tulos varmisti jännittävät asetelmat alkulohkovaiheen viimeiselle päivälle.

Kanada varmisti jo B-lohkon voiton puhtaalla pelillä ja maalierolla 23-3, joten kisaisännän semifinaalipaikka on varma. Toisessa ääripäässä Tanska joutuu odotetusti karsintasarjaan 38:lla päästetyllä maalilla.

Kanada ja USA päättävät alkulohkovaiheen aina yhtä kovatasoisella kohtaamisella, mutta todellisista panoksista kiekkoillaan "päiväottelussa" Suomen ja Tšekin välillä.

Kolmen ottelun jälkeen joukkueet ovat tasapisteissä kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Molempien joukkueiden maaliero on viiden verran plussalla, mutta tasapisteissä järjestys määräytyy ensisijaisesti keskinäisen ottelun perusteella. Toisin sanottuna Tšekki-Suomi-ottelun voittaja päättää alkulohkon kakkospaikalla.

Vaikka kova joukkue harvoin murehtii vastustajiaan etukäteen, on B-lohkon toisen ja kolmannen sijan ero jatkoa ajatellen merkittävä. Kolmanneksi jäävä kohtaa puolivälierässä A-lohkon kakkosen, joka on joukkueiden keskinäisen ottelun perusteella joko Venäjä tai Ruotsi.

Toiseksi selviävä selviää etukäteen vähemmällä, sillä A-lohkon kolmospaikasta taistelevat enää Sveitsi ja Slovakia. Jännityksen huipentamiseksi tämäkin kaksikko ottaa toisistaan mittaa lauantai-iltana.

Semifinaalivaiheeseen selvitessään B-lohkon toinen kohtaa Ruotsin tai Venäjän, kolmanneksi jäävä saisi vastaansa kivikovan Kanadan.

Nuorten MM-kisojen järjestelyissä on joka tapauksessa onnistuttu ainakin otteluohjelman suunnittelussa. Alkulohkovaiheen viimeisen pelipäivän neljästä ottelusta kolmessa ratkotaan sijoituksia ja jatkopelien ottelupareja.

Otteluohjelma 31.12.2011–1.1.2012

Tšekki–Suomi klo 23.00

Slovakia–Sveitsi klo 01.00

Kanada–USA klo 03.00

Venäjä–Ruotsi klo 05.00

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös